דלישס: כך תכינו קנלוני תרד וגבינות
מנה שלא תוכלו להפסיק לאכול. המתכון להכנת קנלוני וגבינות - שלב אחר שלב
בשיתוף תנובה
בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי
קנלוני תרד וגבינות
המצרכים:
1 חבילה קנלוני (250 גר')
למילוי –
1 כרישה, פרוסה לטבעות
1 גביע קוטג'
500 גר' עלי תרד, שטופים ומיובשים
1/2 חבילה גבינת כנען (250 גר')
2 כפות שמן זית
1/2 1 כוס רוטב עגבניות בסיסי
50-100 גר' שבבי פרמזן או גבינת מוצרלה או מיקס בין שתיהן
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הכרישה במעט שמן זית, מוסיפים את התרד, ומאדים מספר דקות על להבה בינונית.
מסננים מהנוזלים, מעבירים לקערה גדולה, ומקררים מעט.
מוסיפים את הגבינות, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים.
ממלאים את הקנלוני בתערובת, ומסדרים בתבנית פיירקס (או בתבנית אפייה).
שופכים את רוטב העגבניות על הקנלוני, ומפזרים מעל את שבבי הגבינה.
מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, כ-40 דקות. בחמש הדקות האחרונות מסירים את נייר הכסף, וממשיכים לאפות עד להשחמה קלה.
בשיתוף תנובה
מומלצים