יוזמת נתניהו: התאגיד ימוזג לרשות השידור
אנשי ראש הממשלה יעלו הצעה שמשמעותה היא סגירת התאגיד. ארגון העיתונאים ליועמ"ש: "תנחה את נתניהו להפעיל את התאגיד"
למזג את תאגיד השידור לתוך רשות השידור. זה הכיוון אליו דוחף ראש הממשלה ושר התקשורת בנימין נתניהו. אנשיו צפויים להעלות הצעה בנוסח דומה בצוות המצומצם המשותף עם משרד האוצר, שיחליט על עתיד התאגיד. "בשיחות סגורות אמר נתניהו שזו הפשרה הרצויה לו על רקע המצב שנוצר", אמר אתמול אחד השרים ל"ממון".
הצוות המשותף לרה"מ ולאוצר הוקם ביום רביעי האחרון אחרי ניסיונותיו של נתניהו להחליט על סגירת התאגיד בישיבת הממשלה, שטורפדו על ידי שר האוצר משה כחלון. כעת מעריכים מקורבי נתניהו כי כחלון לא יחסום הצעה כזו, שתגובה בצמצומים חדים ברשות השידור ובקליטת חלק מהעובדים החדשים שגויסו לתאגיד.
"את כחלון מעניין ההיבט התקציבי בלבד", מעריך גורם בליכוד. עדיין לא ברור האם כחלון אכן מסכים לצעד הזה שכן מדובר למעשה בסגירת התאגיד באמצעים אחרים. גורמים באוצר אמרו אתמול: "אין לנו התנגדות לדון בכל הצעה, אבל לא נאפשר חריגה תקציבית ולכן על כל הצעה לעמוד במגבלות התקציב הידועות בנושא התאגיד".
בעוד בלשכת רה"מ שוברים את הראש איך להיפטר מהתאגיד, ל"ממון" נודע כי ארגון העיתונאים פנתה ליועמ"ש, ד"ר אביחי מנדלבליט, בבקשה להנחות את נתניהו לתת אור ירוק להפעלת תאגיד השידור הציבורי. בארגון, באמצעות עורכי הדין אמיר בשה וד"ר מורן סבוראי, מתריעים כי זו פנייה שלפני הגשת בג"צ בנושא התאגיד.
"הפנייה אליך נעשית בדחיפות", כותבים בארגון ליועמ"ש, "נוכח התנהלות רה"מ ושר התקשורת נתניהו בשבועות האחרונים העולה כדי פגיעה בלתי מידתית ובלתי סבירה בתכליות חוק השידור הציבורי, בחופש העיתונות ובתוך כך ביסודות הדמוקרטיה, בזכויותיהם האישיות והקיבוציות של ציבור העובדים, וכן התנהלות אסורה ובלתי סבירה בכל הנוגע להליכי קבלת החלטות לנושא משרה ציבורית בהתנהלותו".
בארגון טוענים כי נתניהו מנסה להדיח את ראשי התאגיד, היו"ר גיל עומר והמנכ"ל אלדד קובלנץ. "מתבצעים ניסיונות חוזרים לדחות את מועד תחילת הפעלתו של התאגיד ללא כל הצדקה וחרף העובדה שראשי התאגיד הצהירו על האפשרות להקדים את תחילת הפעילות לינואר 2017, ניסיונות לפעול לביטול התאגיד תחת כותרות שונות ובין היתר על דרך של הפעלתה־מחדש של רשות השידור ובהתייחס לכך גם פגישה של רה"מ עם המנהל המיוחד של רשות השידור, במסגרתה הורה כי ייערך להמשך פעולה – דבר המלמד, ולו לכאורה, על הגעתו של רה"מ לדיון בעניין הקדמת פתיחת התאגיד בידיים לא נקיות וכן ניסיונות להדיח את ראשי התאגיד בעסקה בלתי סבירה שנשמרה בסוד".
בארגון העיתונאים טוענים עוד כי "אמירותיו של ראש הממשלה כאמור גם מהוות פגיעה קשה בזכויותיהם של ציבור העובדים בתאגיד השידור הציבורי. מאות עובדים, בהם למעלה מ־300 עיתונאים, תלויים בין שמיים וארץ, וכל אמירה כזו של ראש הממשלה מטלטלת מעל ראשם חרב מתהפכת המאיימת לגדוע את מטה לחמם". בתוך כך, עובדי התאגיד מבקשים להופיע בפני הצוות המצומצם לפני הגשת ההמלצות, שאמורות להתגבש עד 23 בנובמבר. ועד התאגיד וארגון העיתונאים בראשות יאיר טרצ'יצקי פנו ללשכת רה"מ, למשרד האוצר ולמשרד התקשורת בבקשה להציג את עמדתם בפני הצוות.
דובר משרד התקשורת, ד"ר יחיאל שאבי: "נקבע שהשבוע הראשון לעבודת הוועדה הוא ללמידה בלבד, לא להעלאת רעיונות או הצעות, ולכן אין הצעה כזו שעלתה". מלשכת נתניהו סירבו להגיב. בלשכת כחלון סירבו להגיב.
הכתבה פורסמה במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"