הבחירות בארה"ב בעין ערבית: "אין תקוות"
טראמפ סומן כגזען, קלינטון כממשיכת דרכו של אובמה - ושניהם כתומכים נלהבים בישראל. בעולם הערבי עוקבים בעניין אחר הבחירות לנשיאות בארה"ב, אך לא מפתחים ציפיות מהמועמדים: "שניהם יובילו את המזרח התיכון למלחמת עולם שלישית"
הבחירות לנשיאות בארצות הברית הגיעו לנקודת הכרעה, ובעולם הערבי - שהפך לנושא שיחה מרכזי הן בקמפיין של דונלד טראמפ והן בזה של יריבתו הילרי קלינטון - עוקבים בעניין רב אחר ההתפתחויות. "כשברק אובמה נכנס לבית הלבן ציפו ממנו לתקן את השסע בין המערב לבין האיסלאם, אבל מאז עברו כמה שנים וקדנציה נוספת, וכיום אין בעולם הערבי תקוות של ממש משני המועמדים", טוען רועי קייס, כתב ynet לענייני העולם הערבי.
אף שטראמפ פתח את הקמפיין שלו בקריאה לאסור כניסת מוסלמים לארה"ב, ולאחר מכן הטיל פצצה נוספת כשהציע לסמן מוסלמים ככלי למאבק בטרור, שני המועמדים לא נתפסים כאידיאליים עבור העולם הערבי: "מקלינטון זוכרים את עצם העובדה שהיא הייתה מזכירת המדינה של אובמה ולכן נתפסת כמי שממשיכה את דרכו, בעוד לטראמפ מייחסים את כל ההצהרות הגזעניות נגד מוסלמים ובכלל את אופיו המאוד בעייתי".
את הביקורת כלפי טראמפ וקלינטון ניתן לראות היטב בקריקטורות הערביות ובסיקור בכלי התקשורת. "בעיתונות הערבית טוענים שלא משנה מי מביניהם ייבחר, שניהם יובילו את המזרח התיכון למלחמת עולם שלישית", מסביר קייס. "מדברים גם על ההטרדות המיניות, פרשת האימיילים ועל המשותף לטראמפ ולקלינטון - שניהם תומכים בישראל ומתחרים מי אוהב אותה יותר.
"במצרים למשל יש איזושהי נטייה לצד של טראמפ, לנוכח הניסיון המר עם קלינטון בזמן ממשל אובמה", מוסיף קייס. "בסעודיה למשל גם נורא מאוכזבים מאובמה ולכן מקבלים ברגשות מאוד מעורבים את הבחירות - מצד אחד לא מתלהבים מקלינטון, אבל מצד שני גם טראמפ הוא לא ממש אופציה. באיראן למשל לא ממש אוהבים את קלינטון, בלשון המעטה, ודווקא השמרנים שם נוטים לצד של טראמפ".
ומה דעתו של מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה על הבחירות? "הוא נעזר בטראמפ כדי לבסס את הטענות שלו שארה"ב היא זו שהקימה את דאעש", מבהיר קייס, ומתייחס לשאלת היום שאחרי: "השאלה היא איך ייראה היחס של ארה"ב למזרח התיכון אחרי שבתקופת כהונת אובמה היא די נסוגה ממנו, לפחות בראיית העולם הערבי. השאלה לא תיפתר, לא משנה מי ייבחר".