שתף קטע נבחר

 

"עבור האמריקנים - קלינטון מעוררת טינה לא פחות מטראמפ"

פרשן "ידיעות אחרונות" נחום ברנע מסביר במשדר מניו יורק כיצד רואה המצביע האמריקני את שני המועמדים בבחירות לנשיאות: "דווקא בגלל 30 שנות קריירה ציבורית, קלינטון מייצגת את השחיתות בממשל בוושינגטון"

  

"נמר השנאה והפילוג". נחום ברנע בארה"ב

"נמר השנאה והפילוג". נחום ברנע בארה"ב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יום הבחירות לנשיאות ארה"ב – דונלד טראמפ נגד הילרי קלינטון. "טראמפ התחבר לשכבה מוגדרת מאוד של גברים לבנים שראו שאמריקה המשגשגת של שנות ה-50 לא תחזור. הם עבדו במפעלים ותעשייה והרגישו שעתידה של אמריקה בידיהם, אבל הגלובליזציה השאירה אותם מאחור. זה קרה גם לאוכלוסייה השחורה, אבל היא משמעותית פחות הפעם", כך אמר היום (ג') פרשן "ידיעות אחרונות" נחום ברנע בשיחה בניו יורק עם שליח ynet לבחירות אטילה שומפלבי.

 

"יש אנשים שחושבים שטראמפ חגג על הנמר הפרוע של שנאה ופילוג", הוסיף ברנע. "טראמפ שחרר אנרגיות שהיו רדומות – אנטי שחורות ואנטי היספניות. האלמנט הזה קיבל ביטוי. זה לא אומר שהוא גזען, אבל קלות הדעת שבה הוא התייחס אליהם הוציאה את השד מהבקבוק".

 

- למה אפרו אמריקנים מתקשים להצביע להילרי קלינטון?

"לישראלים קשה להבין את זה, אבל היא מעוררת טינה לא פחות מטראמפ. היא באמת כשירה לכהן, אבל דווקא בגלל הכשירות הזו – 30 שנה בקריירה ציבורית כזו או אחרת – היא מייצגת את הממשל ואת וושינגטון כשחיתות, בזבוז וקלקול. היא מסמלת את כל מה שרע במשילות האמריקנית. אין לה כריזמה. הנאומים שלה נראים בסדר, אבל בגדול היא לא מעוררת התלהבות".

 

על היעדר הכריזמה של קלינטון אמר ברנע: "אני מוכרח להיזכר באמירה של עמוס קינן המנוח. הוא אמר שלבן גוריון לא הייתה כריזמה עד 1948, ברגע שנעשה ראש ממשלה נהייתה כריזמה. אם היא תיבחר היום, מה שעוד פתוח, ייתכן מאוד שאנחנו עוד נראה אותה עולה על איזשהו גל שגם ייתן איזה נפח לנאומים שלה.

 

"אנחנו חיים בתקופה שבה השינויים כל כך גדולים, ויכול להיות שמשבר הדמוקרטיה ילך לכיוונים מסוכנים אבל יש הסתייגות: כל נשיא שנבחר זוכה למנה של רצון טוב. יש משהו שמלכד את העם סביב הנשיא שלו".

 

הוא הוסיף והזכיר: "צריכים להבין שההצבעה היא לא רק על הנשיאות. יש בהרבה מקומות הצבעה על סעיפים. יש אנשים שעומדים בתוך הקלפי דקות ארוכות כדי להבין על מה הם מצביעים, יש בחירות לשורה ארוכה של נושאים. יש מאבקים מאוד גדולים על מי יישב בסנאט. יש פה 50 מדינות, אבל ההכרעה על מי יהיה מושל וסנאטור, מי יהיה חבר קונגרס, היא חשובה לא פחות מאשר מי יהיה הנשיא".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים