שתף קטע נבחר

 

לטיפולך: האתגרים של ארה"ב בעידן שאחרי אובמה

מחיקת דאעש ומניעת פיגועי היחיד, תיקון מערכת ההגירה השבורה, הגישה לסכסוך הישראלי-פלסטיני וחובות הסטודנטים. תם הקמפיין, מתחילה העבודה

 

הנשיא אובמה בעצרת בחירות במישיגן    (רויטרס)

הנשיא אובמה בעצרת בחירות במישיגן    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טרור - מחיקת דאעש ושלוחותיו

הטעות הגדולה ביותר של נשיא ארצות הברית ברק אובמה הייתה, בלי ספק, הזלזול בתופעת דאעש כשזו עוד הייתה קטנה. עד שהבית הלבן הבין כי מדובר ביותר מעוד כנופיית רחוב, התפשט הסרטן הזה לרחבי המזרח התיכון ושיגר גרורות לאירופה וגם לארה"ב.

 

הצבא האמריקני מפציץ כבר יותר משנה בעיראק ובסוריה, הצבא העיראקי קרוב להשתלטות על מוסול, אולם העבודה לא הסתיימה: עכשיו צריך למנוע פיגועי יחיד בסגנון סן-ברנרדינו או בריסל, למגר את דאעש סופית, ובעיקר לבנות מנגנון שיבטיח שטירוף כזה לא ירים את ראשו שוב.

 

הטבח בסן ברנרדינו. האתגר - למנוע את הפיגוע הבא (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הטבח בסן ברנרדינו. האתגר - למנוע את הפיגוע הבא(צילום: רויטרס)
 

זה לא יהיה פשוט: המלחמה הכושלת בעיראק גרמה לרוב האמריקנים למאוס במעמד "השוטר העולמי", שצריך לפתור את הבעיות לכולם ובדרך כלל מקבל בחזרה בעיקר שנאה. הם מעדיפים שהבנים יישארו בבית.

 

הגירה - מיליונים מחפשים הכרה

קשה למצוא נושא שבו טראמפ וקלינטון היו חלוקים יותר מאשר מדיניות ההגירה. בשנים האחרונות ירדה ההגירה הלא חוקית לארה"ב לכמעט אפס אחוז, אבל כ־11 מיליון איש שוהים ועובדים בה ללא אישור.

 

כל הניסיונות לרפורמה במערכת ההגירה השבורה נכשלו בגלל התנגדות הרפובליקנים, למרות שהיה ברור להם כי ההיספאנים הם הפלג הדמוגרפי שצומח הכי מהר בארה"ב - והמפלגה הרפובליקנית מאבדת את קולותיהם.

 

כססו ציפורניים לפני הבחירות. המהגרים בארה"ב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
כססו ציפורניים לפני הבחירות. המהגרים בארה"ב(צילום: AFP)

המהגרים במדינה כססו ציפורניים בעצבנות לקראת הבחירות האלה, מאחר שידעו כי ההחלטה מה לעשות בעניינם תהיה שונה לגמרי בהתאם לזהות המנצח.

 

ישראל - עבודות בדרך השלום?

יש פער גדול בין התחושה לפיה נוצר קרע גדול ביחסים בין ארה"ב לישראל בימי משטר אובמה לבין המציאות. הקרע הוא אישי, בין המנהיגים, אך ממש לא בין המדינות. הקשר הביטחוני מעולם לא היה הדוק יותר והאמריקנים המשיכו להגן על ישראל בכל המוסדות הבינלאומיים.

 

מה שעשויים להשתנות עכשיו הם היחסים בין הנשיא הנבחר לראש הממשלה. מה עוד ישתנה כנראה? הגישה האמריקנית לסכסוך הישראלי־פלסטיני. אובמה בא עם הרבה תקוות והבטחות, ונכשל כמו כל הנשיאים לפניו. עם לכתו, ספק אם אפילו יהיו ניסיונות מצד אמריקה ליצור תהליך שלום.

 

היחסים בין הנשיא הנבחר לראש הממשלה עשויים להשתנות (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
היחסים בין הנשיא הנבחר לראש הממשלה עשויים להשתנות(צילום: קובי גדעון, לע"מ)

 

חינוך - חובות הסטודנטים

שיעור בוגרי התיכון והמכללות בארה”ב מעולם לא היה יותר גבוה מאשר בשנה שעברה, אבל גם חובות הסטודנטים מעולם לא היו גדולים יותר.

 

 

בסיס לתמיכה הגדולה של צעירים בברני סנדרס, המועמד הדמוקרטי שהתמודד בפריימריז מול הילרי קלינטון, היה הזעם של דור ה־Y על המלכוד שבו הוא נמצא: כדי להשיג השכלה גבוהה איכותית באמריקה צריך היום לקחת הלוואות ענק. אולם מי שלא יעשה זאת – לא יהיה לו כמעט שום סיכוי להשיג עבודה מכניסה.

 

מי שבאמת רוצה להפוך את הכלכלה באמריקה לשוויונית יותר יצטרך לפתור את הבעיה הזו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
התגייס בכל כוחו למען קלינטון
צילום: AFP
מומלצים