שתף קטע נבחר

קרב אגרוף - אמא ומטפלת בנוער פוגע מינית

"אני מזכירה לעצמי שזאת העבודה שלי, אני חשופה להרבה יותר דברים לא טובים שקורים אבל חשוב מאוד כן לסמוך, כן לאפשר לילדים שלי לחיות מחוץ לחרדה שמשתקת אותי. אני חושבת על העתיד, מה יהיה כשבני יקירי ירצה ללכת לישון אצל חבר?" ליהי שפיר, מנחה קבוצות של קטינים פוגעים מינית בעמותת עלם לנוער בסיכון, משתפת לקראת מקצה מיוחד במירוץ הלילה של תל אביב שיוקדש לעמותה

א' ישב מולי, נער גדול מאוד פיסית לגילו, עיניו נעוצות ברצפת החדר, מתאר לראשונה בפירוט רב כיצד פגע מינית בילדה, תוך כדי דיבורו השוטף (כדי לסיים לדבר, על מה שקשה לדבר, כמה שיותר מהר) בעוד הוא מדבר עולה במחשבותיי בני היקר, הפעוט, שגילו זהה לאותה ילדה שעולמה נחרב כאשר א' פגע בה.

 

עולים בי כעס ותוקפנות. אני ממשיכה להקשיב לנער, הוא באמת מנסה, מתחרט, רוצה לדעת מה קרה לו ומדוע עשה זאת, עולה בי שוב אמפטיה כלפיו. הרגש האמביוולנטי כלפיו ממשיך להתקיים בתוכי כל הזמן, גם אחרי שהפגישה כבר מסתיימת.

 

בגינת המשחקים לאחר מכן אני משוחחת עם אחת מהאימהות בגן. היא מספרת לי על הבייביסיטר שלה, נער בן 16, ומיד עולה בי א'. שוב המחשבות מתרוצצות בראשי, איך היא יכולה לסמוך על הנער הזה? האם איננה יודעת שהפגיעה המינית בדרך כלל מתרחשת על ידי בן אדם מוכר? אני מסתכלת מסביבי ותוהה ביני לבין עצמי מי כאן בגינה יכול להיות הפוגע הפוטנציאלי.

 

תוך כדי אני מזכירה לעצמי שזאת העבודה שלי, אני חשופה להרבה יותר דברים לא טובים שקורים אבל חשוב מאוד כן לסמוך, כן לאפשר לילדים שלי לחיות מחוץ לחרדה שמשתקת אותי. אני חושבת על העתיד, מה יהיה כשבני יקירי ירצה ללכת לישון אצל חבר?

 

אותה אמא קוטעת לרגע את מחשבותיי ואומרת שמזל שיש לה בן, ככה היא מרגישה בטוחה, שלא יפגע עכשיו ובעתיד. בעדינות אני מספרת לה שמחקרים מראים שעד גיל 12 כמות הפגיעות בבנים ובבנות כמעט זהה. היא נדהמת מהנתון ורצה לכיוון הילד שנפל מהאופניים.

 

יכולה לעבור את כל הסיבובים למען המטרה

פעם אחת בסוף יום עבודה לא פשוט, פתחתי בקולי קולות את הרדיו ושמעתי ברקע את השיר "קרב איגרוף" של אפרת גוש: "קודם כל, הגני על הגוף שאיש מבחוץ לא ייכנס בך. ידיים שמרי קרוב אל הפרצוף. זה המקום הראשון, רואים מה קורה לך...".

 


המטרה שלנו, שאותו נער, לא יפגע שוב, שלא יהיו עוד קורבנות - עומדת תמיד לנגד עינינו

 

המילים היו כל כך מתאימות. אני מזכירה לעצמי תוך כדי זמזום השיר, שאני חזקה, יכולה לעבור את כל הסיבובים למען המטרה, המטרה מקדשת את כל האמצעים. המטרה שלנו, שאותו נער, לא יפגע שוב, שלא יהיו עוד קורבנות - היא החשובה ביותר ועומדת תמיד לנגד עינינו.

 

אני לא מכירה תחושה טובה יותר מתחושה של נער שסיים את הטיפול לאחר שנתיים והכרה בשינוי שחל בו. אחד הנערים שסיים לאחרונה טיפול אמר לי שהוא לעולם לא ינצל אשה במצבי שכרות. חשוב לו להבין, לדעת ולשאול, האם היא מעוניינת במגע עימו או לא.

 

זה גורם לי לנשום לרווחה ולהבין למה אני עושה את מה שאני עושה. זה משקף לי את המורכבת שקיימת בעולם ועל כך שאולי זה גם משפיע לטובה לעתיד של הילדים שלי שהעולם יהיה מקום יותר בטוח לילדיי.

 

בסוף כל יום כזה, לאחר שאני מחבקת את הילדים שלי, אני יודעת שכנראה המעורבות הרגשית העמוקה שלי בעבודה תשפיע על מהלך חייהם, אך אני אעשה את המקסימום שמצד אחד החרדה שלי לא תשלט עליהם, אבל גם יודעת שהמודעות הרבה שלי לפגיעות מיניות של קטינים בקטינים אחרים - תגן עליהם.

 

  • ליהי שפיר מנחה קבוצות של קטינים פוגעים מינית בעמותת עלם לנוער בסיכון. ליהי תשתתף השנה במרוץ הלילה של תל אביב, ותרוץ במקצה מיוחד שיוקדש לעמותת עלם.

 

  • עמותת עלם פוגשת מדי שנה כ- 20,000 בני נוער וצעירים במצבי סיכון שונים מכל הארץ ומכלל שכבות האוכלוסייה והמגזרים בחברה הישראלית, ומסייעת להם בסלילת הדרך להשתלבותם המחודשת בקהילה.

 

  • מרוץ עלם המסורתי חובר השנה לאירוע הספורט האורבני Night Run Tel Aviv, עם יותר מ- 25,000 רצים ורצות, ביום ד', 16.11.16. במרוץ הלילה יוקדש מקצה של 10 ק"מ לטובת העמותה. מקצה עלם (המקצה השלישי במרוץ) יוזנק בשעה 21:15 ברחבת הספורטק שדרות רוקח פינת אבן גבירול. עלות השתתפות: 200 שקלים, כל הכספים שיגויסו מהמרוץ יועברו לטובת פרויקטים שמפעילה עלם בכל הארץ.

     

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שמחקרים מראים שעד גיל 12 כמות הפגיעות בבנים ובבנות כמעט זהה
צילום: shutterstock
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים