שתף קטע נבחר

 

בריטניה: אחרי השתלת עין ביונית - עיוור חזר לראות

חברת פיקסיום הצרפתית מדווחת כי הצליחה להשיב חלק מראייתו של עיוור שעבר השתלת עין ביונית מתוצרתה. העין כוללת מצלמה המעבירה פולסים חשמליים של המוח שמפענח אותם כתמונה

הצלחה נוספת לעין הביונית: חברת פיקסיום הצרפתית מדווחת על הצלחה בהשתלת עין ביונית לעיוור, בעקבותיה הושבה חלק מראייתו. השתל שפיתחה החברה קרוי Iris 2. הוא אושר בחודש יולי האחרון בלונדון, שם בוצעה ההשתלה במסגרת ניסוי קליני.

 

השתלת העין הביונית בוצעה בבית חולים בלונדון בחודש ספטמבר האחרון. השתל כולל מצלמה המותקנת בצדי משקפיים. היא מתרגמת את התמונה לאותות חשמליים המועברים אל 150 אלקטרודות המושתלות ברשתית. האותות החשמליים מגיעים משם אל המוח המתרגם אותם בחזרה לכדי תמונה.

 

המערכת מחליפה את עבודתם של תאים, קולטני אור ברשתית, ומאפשרת לחולי מחלת רטיניטיס פיגמנטוזה להשיב חלק מראייתם הבסיסית.

 

מערכת Iris 2. החזירה את הראייה לעיוור ( ) ( )
מערכת Iris 2. החזירה את הראייה לעיוור

 

ראה את אשתו לראשונה לאחר ההשתלה

בשנה שעברה דווח על עיוור נוסף שראייתו הושבה בעקבות השתלת עין ביונית. אלן זדרה בן ה-69, תושב מינסוטה, החל לאבד את ראייתו לפני 20 שנה בשל מחלת הרטיניטיס פיגמנטוזה.

 

לאחר 10 שנים, איבד זדרה את ראייתו לגמרי. אבל לאחר שעבר השתלת עין ביונית במרפאת מאיו קליניק בארה"ב, הוא הצליח לראות צללים, והצליח לראות לראשונה את אשתו.

 

מחלה תורשתית זו נגרמת בשל פגיעה בתאים רגישים לאור ברשתית הקרויים קנים ומדוכים. המטופלים חשים אובדן ראייה צדית וראיית לילה, ובהמשך אובדן הראייה המרכזית עד עיוורון.

  

בשנים האחרונות בוצעו מספר השתלות של עין ביונית, בטכניקה דומות. המושתלים ממשיכים בשיקום הארוך, אולם מדווחים כי הם מצליחים להבחין סביבם בדמויות ואף לתפקד בכוחות עצמם בסיטואציות יומיומיות, שלאדם הרואה נראות טריוויאליות. בינתיים שוקדים מדענים על שיפור הפיתוח, שאולי יאפשר בעתיד גם לראות בחדות ובצבע.

 

 צפו: כך פועלת העין הביונית

 

 







 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים