מחאה במרוקו בגלל דגל ישראל
בשבוע שעבר הונף דגל ישראל במרקש, שם מתקיימת ועידת האו"ם בנושא אקלים. מאות יצאו לבירה רבאט במחאה על הנפת הדגל, שרפו דגלי ישראל וקראו "מוות לישראל ולאמריקה". שר החוץ של מרוקו: "המאבק בשינויי אקלים מחייב את כל המדינות"
המחאה החלה כבר בשבוע שעבר עם הקריאות להסיר את הדגל בטענה שהוא מהווה סמל לטרור, לכיבוש, לגזענות ולפשעים נגד האנושות. אחד הפעילים אף קרא "לטהר את שמי מרקש מדגל הטרור ולסלק כל ציוני שנמצא בוועידה".
בהפגנה ברבאט שנערכה מחוץ לבניין הפרלמנט אמש אמר אחד המפגינים: "הנפת הדגל משמעותה הכרה של ממשלת מרוקו במדינת ישראל, וזה בלתי מתקבל על הדעת".
ביום שלישי התייחס שר החוץ של מרוקו, סלאח א-דין מאזהור, למחאות ואמר כי כל מדינה מתקבלת בברכה כשמדובר במאבק עולמי במשבר האקלים. "זה מחייב את כל המדינות להתגייס למאבק, והאו"ם מזמין את כל המדינות בוועידה להתגייס למאבק", אמר שר החוץ המרוקני.
מאזהור ציין גם את העובדה שמדינתו תמכה בקבלת מעמד מדינה משקיפה לפלסטינים באו"ם בשנת 2012 והייתה למדינה הראשונה שתמכה בדרישות הפלסטינים.
השבוע מתארחים בישראל שבעה אנשי תקשורת מובילים ממרוקו על אף העובדה שאין יחסים רשמיים בין המדינות. המטרה של משרד החוץ היא להציג למשלחת (חמש נשים ושני גברים) את המצב בארץ ולנפץ מיתוסים שליליים. במסגרת הביקור מקבלים העיתונאים תדריכים מדיניים וצבאיים, נפגשים עם שרים, חברי כנסת ובכירים בבית המשפט העליון, ומסיירים בגבול עזה.
בשיחה עם ynet מספרת אחת מחברות המשלחת, עיתונאית מוכרת בארצה, כי ב-2009 היא קיבלה הזמנה לבקר בישראל במסגרת פורום הצעירים של אגן הים התיכון. "חששתי מאוד לבוא. אנחנו תחת השפעה של התקשורת הערבית, אנשי הדת והתעמולה סביב הסוגיה הפלסטינית". היא מספרת כי "אנשים מפחדים להיות מוקצים. אם אמרת שאתה תומך בישראל, או אפילו אין לך עמדה שלילית עליה בעניין הסוגיה הפלסטינית - מדירים אותך".
חסן כעביה, הדובר לתקשורת ערבית במשרד החוץ, אמר כי במשרד מאמינים שהם יוכלו "להראות את המציאות לציבור במרוקו ועל ידי כך להילחם ביחס השלילי שישראל זוכה לו במדינה". ראש מערך הדיפלומטיה הדיגיטלית בערבית של משרד החוץ, יונתן גונן, הוסיף: "היה מרגש מאוד לפגוש עיתונאים ממרוקו, שהיא מדינה מאוד מורכבת ומגוונת. אחר העמודים שלנו בערבית ובשפות אחרות עוקבים תושבים רבים במרוקו".