שתף קטע נבחר

 

פליאו נגד טבעונות - סיבוב 2: האדם לא נועד לאכול בשר

בשר לא צריך להיות בתפריט שלנו, אנחנו לא בנויים בצורה כזאת, אומר ד"ר גדעון רון, מומחה לרפואה סינית והעורך המדעי של הספר "מיתוס החלבון". איזה מזון יגרום לגוף לתפקד בבריאות מיטבית? האם נתפקד היטב ונהיה בריאים וחזקים יותר ללא מזון מן החי? החלק השני בוויכוח הנצחי בין שתי שיטות התזונה שהפכו לטרנדים הבוערים של עולם הבריאות

כדי להוכיח מהו מזונו הטבעי של האדם אפשר להסתמך על מחקרים מדעיים (כפי שעושים בספריהם ד"ר קולין קמפבל, ד"ר מייקל גרגר, ד"ר דאגלס גרהם, ד"ר גארת דיוויס ורבים אחרים); אפשר גם לצטט פרסומים הנשענים על מחקרים מדעיים (כמו זה של ארגון הבריאות העולמי "WHO", מלפני פחות משנה, שמצא לנכון להשוות בין בשר לבין עישון); או אפשר פשוט להשתמש בשכל הישר.

 

זה מה שאעשה הפעם: חשיבה פשוטה והגיונית.

 

עוד כתבות:

הרופא שהתנזר מבשר וחלב והתחיל לרוץ טריאתלונים

הנתונים המחקריים: כך טבעונות מרפאה מחלות

כך גרמה לי הטבעונות להיות חולה. הניסיון של עידן רול

 

שתי אסכולות תזונתיות רווחות בימינו: האחת טוענת שמה שהאדם אוכל זה כנראה מה שהוא אמור לאכול, ורק ראוי לוודא במחקרים את המידתיות של הדברים; ואילו השנייה גורסת כי מה שהאדם אוכל כיום הוא פרי הרגליו – המטופחים כבר שנים ע"י תעשיית המזון – ולא מה שבאמת בריא לגופו.

 

לאיזה מזון, אם כך, זקוק גופנו כדי לתפקד בבריאות מיטבית? התשובה פשוטה: למזון שהועיד לו הטבע. כדי להבין מהו אותו מזון, ניתן להשוות בין המשפחות השונות במחלקת היונקים: אוכלי העשב, אוכלי הבשר, אוכלי-הכל ואוכלי הפרי-ירק (קופי העל).

 

זהות גנטית של קרוב ל-99%. קופי שימפנזה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זהות גנטית של קרוב ל-99%. קופי שימפנזה(צילום: shutterstock)

 

כשבודקים, למשל, את מבנה השיניים, את אורך מערכת העיכול או את מבנה כף היד, מגלים כי אנחנו וקופי העל משתייכים לאותה קטגוריה; ואמנם, בבדיקות מעבדה נמצאה זהות גנטית של קרוב ל-99% בינינו לבינם.

 

הוכחה נוספת לכך שהחלבון מן החי אינו מזוננו הטבעי טמונה בהמלצה שלא לאכלו ללא בישול או פיסטור (חיידקי סלמונלה, ברוצלה ועוד). ידוע לכל כי כאשר אוכלים מזון צמחי מקולקל (חי או מבושל), יודע הגוף לפלוט אותו במהירות – מלמעלה בהקאה או מלמטה בשלשול – בתהליך המכונה "קלקול קיבה".

 

 

אך אם אוכלים חלבון מן החי מקולקל, מקבלים "הרעלת דם". מסתבר, שמכיוון שאכילת חלבון מן החי ע"י האדם היא חדשה יחסית באבולוציה, גופנו לא פיתח עדיין מנגנוני הגנה בנדון. כלומר, הגוף עדיין אינו מזהה חומרים אלו כמזונו הטבעי.

 

פליאו? הטבה זמנית בלבד

ראוי לציין כי עד לתחילת השימוש הביתי במקררים, היה החלבון מן החי מצרך די נדיר בתפריטו של האדם. זו הסיבה שמחלת השיגדון (גאוט) – הנגרמת מאכילת חלבון מן החי – כונתה במאה ה-19 באירופה "מחלת העשירים", כי הם היו היחידים שיכלו להרשות לעצמם לאכול חלבון מן החי דרך קבע.

 

קראו: התשובה של דעאל שלו, מומחה לתזונת פליאו שמתבססת על חלבון מן החי, לד"ר גדעון רון

 

כך, אגב, גם עד לא מזמן ברוב אזורי סין. צ'ארלס האקר מספר לנו (ב-1992), בספרו "סין", כי לאורך כל שנות ההיסטוריה ועד לימינו אלה "הבשר הוא מצרך נדיר בתפריטו של סיני רגיל".

 

אגב, ההטבה – הזמנית בדרך כלל – שמרגישים אלה המאמצים את דיאטת הפליאו עתירת הבשר והשומן הרווי, נובעת מהימנעותם ממוצרי החלב, מבצקים מתועשים ומג'אנק פוד.

  

ד"ר גדעון רון, דוקטור לרפואה סינית ונטורולוג והעורך המדעי של הספר "מיתוס החלבון" ודעאל שלו, מחבר הספר "הסוד קדמוני" ימשיכו את הוויכוח האין סופי הזה בכנס "אוכלים בריא 8" שיערך ב-18-17 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים. לפרטים נוספים.

 

ואילו מזונות יגרמו לכם להרגיש צעירים ב-10 שנים? צפו:

 

 






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הגוף שלנו זקוק למזון שהועיד לו הטבע
צילום: shutterstock
עד לא מזמן החלבון מן החי היה מצרך נדיר. רון
ד"ר רק שאלה
מומלצים