ביום השנה ל"ליל הבדולח": ניאו-נאצים פרסמו כתובות של אתרים יהודיים
ארגון ניאו-נאצי גרמני פרסם אתמול בפייסבוק רשימה של 70 אתרים יהודיים בברלין, בהם בית הכנסת החדש ואתר ההנצחה לנספים באירופה: "יהודים בקרבנו!". העיתוי - ביום השנה ה-78 לפוגרום שבו נרצחו מאות יהודים. השגריר בגרמניה: "בושה, העם הגרמני צריך להוקיע זאת"
ארגון ניאו-נאצי גרמני פרסם אתמול (יום ד') בפייסבוק רשימה של כ-70 אתרים יהודיים שנמצאים בברלין בעיתוי מטריד ביותר - יום השנה ה-78 לפוגרום "ליל הבדולח", שבמהלכו נרצחו מאות יהודים ונהרסו אלפי בתי עסק, בתי כנסת ובתי מגורים של יהודים.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
"יהודים בקרבנו!", כתב הארגון הניאו-נאצי ברשת החברתית, והוסיף: "היום הוא יום כה יפה!". לפוסט צורפה מפה עם כתובות של קרוב ל-70 בתי כנסת, מעונות יום, בתי ספר, אתרי הנצחה, מקומות עסקים, מסעדות ובתי קברות יהודיים בבירה הגרמנית. בין האתרים שהופיעו ברשימה: בית הכנסת החדש בברלין והאנדרטה לזכר יהודי אירופה שנרצחו בשואה.
הארגון הגרמני MBR שנלחם בימין הקיצוני היה זה שאיתר את הפוסט שהעלה הארגון הניאו-נאצי ועדכן מיד את כל האתרים היהודיים שהופיעו ברשימה שפורסמה. דוברת הארגון ביאנקה קלוזה סיפרה לעיתון "טאגשפיגל" שחשף את הסיפור כי הארגון הניאו-נאצי המדובר "משתף דרך קבע ובצורה גלויה הודעות גזעניות ואנטישמיות".
"נדהמנו מאוד מזה ואנחנו חושבים שזה בלתי נסבל", אמרה דוברת קרן והאנדרטה לזכר יהודי אירופה שנרצחו בשואה, שרה פרידריך, לעיתון הגרמני Local. "העובדה שזה היה ביום של 'ליל הבדולח' מטרידה. ההרגשה היא כמו שהיה בשנות השלושים כשאנשים יהודים הוכנסו לרשימה, וזו תחושה מדאיגה מאוד. אנו מקווים ששום דבר רע לא ייצא מזה".
שגריר ישראל בגרמניה יעקב הדס הנדלסמן אמר על כך: "זו בושה שדברים כאלה עוד קורים ובושה עוד יותר גדולה שזה קורה בגרמניה, ולבטח בהקשר לליל הבדולח. לצערנו אנו עדים בתקופה האחרונה לעליית ברמת ובתעוזת הפעילות האנטישמית גם בגרמניה. אין לכך מקום כאן, ואנו מצפים שהשלטונות יעשו כל צריך על מנת למנוע מעשים שכאלו, גם אם נעשו בחסות הפייסבוק. אנו מצפים גם להוקעה של הציבור הגרמני את התופעה ודומותיה".
פוגרום "ליל הבדולח" אירע ב-9 בנובמבר 1938 על רקע חוסר שביעות רצונה של ההנהגה הנאצית מקצב עזיבת היהודים את גרמניה. במהלך הפוגרום נהרגו 400 יהודים, וגורשו 30 אלף נוספים, בין היתר למחנות ההשמדה. בימים שאחרי ליל הבדולח המשיכו רציחות של יהודים, ועל פי ההערכות הומתו כ-1,400 בני אדם.