שתף קטע נבחר
 

לא רק בגלל הבוס: מדוע אנשים מתפטרים

אנשים רבים מחליטים לעזוב את העבודה בגלל התנאים: הבוס בעייתי או שהקריירה שלהם דורכת במקום. גם הצעה טובה יותר ממקום עבודה אחר יכולה לגרום לאדם לעזוב, ומה הקשר לימי הולדת ופגישות מחזור?

בשיתוף AllJobs

 

מחפשים את התפקיד הבא: ההחלטה להתפטר מגיעה בדרך כלל על רקע חוסר שביעות רצון מהסביבה המשרדית, אבל לפעמים הסיבות האישיות הן שדוחפות את האדם.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

מנהל פרויקט? כך תוביל את הארגון להצלחה

הבאת עובד חדש למקום העבודה? תקבל 10,000 שקל

מחפשים עבודה ברשת? כך תצטלמו נכון לפרופיל העסקי

 

רוב המעסיקים לא ששים לפטר עובדים טובים שמתפקדים כשורה, ומדוע להם? זה הרי עולה יותר מדי כסף וזמן. מהסיבה הזו בדיוק, חברות גדולות וקטנות כאחד עובדות קשה כדי לשמר את העובדים שלהן ומנסות לצמצם את אחוזי הנשירה.

 

אם כך, מדוע אנשים קמים יום אחד ועוזבים את מקום העבודה מיוזמתם? מבדיקה ארוכת שנים עולה כי מדובר באחת או יותר משלוש סיבות מרכזיות: העובדים אינם מסתדרים עם הבוס, לא מזהים הזדמנויות להתקדם ולהתפתח, או שהציעו להם הצעה טובה ומשתלמת יותר במקום אחר.

 

על פי מחקר חדש שערכה חברת CEB, העוסקת במחקר מבוסס טכנולוגיה, נראה כי היום מעסיקים כבר לא מסתפקים בלדעת "למה עובד עוזב", ורוצים גם לנבא את ה"מתי". לדברי ראש משאבי אנוש בחברה, בראיין קרופ: "למדנו כי מה שבאמת משפיע על אנשים הוא איך הולך להם בעבודה ביחס לאנשים אחרים בקבוצת השווים שלהם, או ביחס למקום שבו הם אמורים להיות בתקופה מסוימת בחייהם. זיהינו את הרגעים אשר מאפשרים לאנשים לערוך השוואות כאלו."

 

דבריו של קרופ אינם מפתיעים, שכן הזמנים הפופולאריים ביותר לעזיבת מקום עבודה אכן קשורים לתחנות מסוימות בחיים, כגון שנות וותק "עגולות" בארגון, למשל עשר או עשרים שנה, אשר מביאות אנשים לחפש את התפקיד הבא שלהם. 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

פגישת מחזור גורמת לאנשים לחשוב

יחד עם זאת, על פי המחקר החדש גם מועדים אחרים, אשר אין להם קשר ישיר למקום העבודה, משפיעים על ההחלטה לעזוב אותו: ימי הולדת, במיוחד בתאריכים עגולים המסמלים תחנת דרך משמעותית בחיים, דוגמת גיל 40 או 50, עשויים לגרום לעובדים לבצע הערכת מצב מחודשת בנוגע לקריירה שלהם.

 

עוד עלה כי מפגשי מחזור כיתתיים מהווים אירוע שגורם לאנשים לבצע השוואות בינם לבין אנשים מקבוצה הדומה להם. לדברי קרופ "הגילוי הגדול הוא שלא מדובר במה שקורה בעבודה - אלא במה שקורה בחייו הפרטיים של אדם".

 

מנהלת מקצועית ויועצת תעסוקתית ב-AllJobs, יעל פרימק, מכירה את התופעה מקרוב: "הרבה אנשים שמגיעים אלינו לתהליכים של הכוונה תעסוקתית נמצאים בצומת בחייהם האישיים, ואנו רואים שבמקרים רבים, שינוי או משבר אישי כמו גירושין ומעבר דירה מלווה בחשיבה מחודשת על הקריירה".

 

על פי פרימק, כשאותם מחפשי עבודה נשאלים "למה דווקא עכשיו?" התשובות מתחלקות בין אירועים שקרו במקום העבודה, כמו מנהל שהתחלף, עמית אהוב שעזב, תפקיד נחשק שאויש על ידי אדם אחר או גילוי על קולגה שמרוויח יותר, לבין תשובות מעולמם האישי הנוגעות לתחושה שהגיע הזמן לשינוי.

 

אין כל רע בלהשוות את עצמנו לאחרים מדי פעם, מאחר ומדובר בחלק מאוד חשוב ממה שעוזר לנו לדחוף את עצמנו קדימה ולא לקפוא על השמרים, אך כדי לקבל החלטה נכונה, מומלץ לנתח את המצב שבו אנו נמצאים מזווית אחרת ובלתי תלויה, לשאול את השאלות הנכונות, לבחון את הדברים שמעיקים עלינו ולברר האם יש להם אחיזה במציאות, או שאולי מדובר בחששות ובמסקנות שגויות.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs 

הכתבה מוגשת בשיתוף AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים