שתף קטע נבחר
 

"לגברים קל יותר להשיג מימון לעסק"

סקר שנערך על ידי מכון "פאנלס" לעמותת "לתת עתיד" חושף כי כמעט שני שליש מהנשים סבור שהמין השני מוצלח יותר בהשגת התמיכה הכספית הדרושה למיזם, אך רובן סוברות כי נשים יהיו בעלות עסקים מוצלחות יותר מגברים, המניע המשמעותי ביותר לפתיחת עסק על ידי נשים: השאיפה להגשמה עצמית והרצון לשינוי

כמעט שליש מהנשים לא פותחות עסק כי הן חוששות שלא ימצאו את המימון הדרוש להקמת המיזם, כך עולה מסקר חדש של מכון "פאנלס".

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

בוגרי מדעי המחשב, רפואה והנדסה מרוויחים הכי הרבה

באר שבע היא העיר המסוכנת ביותר לעסקים

שיווין בין גברים לנשים? רק עוד 170 שנה

 

חרף השתתפות נשים בישראל בשוק התעסוקה, הן עדיין רחוקות מלהוות חצי מבעלות העסקים בישראל. יחד עם זאת, על-פי נתוני הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, ניתן להבחין במגמת עלייה עקבית במספר העסקים הנמצאים בבעלות בלעדית של נשים, מ-3.1 אחוזים ב-2002, ל-14 אחוזים בשנת 2014. מספר העסקים הנמצאים בבעלות נשית בלעדית או בשותפות של גברים ונשים גבוה יותר והם מהווים 31 אחוזים מהעסקים בישראל.

 

סקר שהוכן לאחרונה על-ידי מכון "פאנלס" בשביל עמותת "לתת עתיד", המסייעת לנשים המצויות במצוקה כלכלית להיכנס לעולם היזמות, בחן את עמדותיהם של מאות נשים בגילאי 30-55 ביחס להקמת עסק עצמאי. על פי הסקר, שני הנושאים המונעים ממרבית הנשים לפתוח עסק עצמאי הם הפחד לעשות את המהלך לבד והקושי במציאת מימון לעסק, 33 ו-29 אחוזים בהתאמה.

קושי במציאת מימון נמצא כמשמעותי יותר בקרב בעלות הכנסה שמתחת לממוצע בהשוואה לבעלות הכנסה שמעל לממוצע, 37.4 ו-18.8 אחוזים בהתאמה. עוד עלה כי הנשים מודאגות באופן מועט מהיעדר תמיכה מבן הזוג או מחוסר בעידוד מהסביבה הקרובה.

 

הסקר חושף כי מרבית הנשים (62 אחוזים) מאמינות כי לגברים יהיה קל יותר להשיג מימון בהשוואה לנשים אולם רוב מוחץ (80 אחוזים) סבור כי נשים יכולות להיות בעלות עסקים טובות מגברים. המניעים המרכזיים לפתיחת עסק הינם הרצון להגשמה עצמית, יצירת שינוי בקריירה וגמישות גבוהה בכל הקשור לשילוב בין בית ועבודה. נושא הגמישות בין הבית לעבודה נמצא כמשמעותי יותר עבור נשים בגילאי 30-40 (26.2 אחוזים), ועבור נשים בעלות השכלה אקדמית (22.5 אחוזים).

 

מנכ"לית עמותת "לתת עתיד", יעל עובדיה, מציינת כי "אנו פוגשים מידי יום נשים אמיצות שמחליטות לעשות שינוי בחייהן, משתלבות בעולם העסקים הזעירים ומצליחות. אפיק היזמות העסקית הזעירה, לא זו בלבד שמהווה מקור הכנסה בר-קיימא, הוא גם מקור לגאווה ולהעצמה לנשים ומחולל שינוי חברתי. חסמים הנוגעים למימון וידע עסקי מחייבים התייחסות ממשלתית, על מנת להקל על נשים להצטרף למעגל העסקים הקטנים, ובכך גם לתרום לשיעורי הצמיחה של הכלכלה הישראלית ולחיסכון למדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים