ח"כ יקר: כמה סוכר?
האזרח י' הוא חובב קוגל נלהב, ולכן פנה לחבר-הכנסת הלפרט בבקשה לקבל מתכון
י. פונה | הח"כ משיב |
לכבוד חבר הכנסת שמואל הלפרט
מאת יואל קרני -אזרח שאכפת לו
הנדון - קוגל
מר הלפרט הנכבד.
לצערי אינני אדם חרד (אבל גם לא חו"ח רפורמי) אולם אני פונה דווקא אליך משום שאני מתרשם שאתה אדם עממי וחביב ועל כן תוכל להבין לליבי.
זה שנים אני מזמן עצמי בימי שישי - לפני כניסת השבת - לשכונות החרדיות של ירושלים בכדי לרכוש לי קוגל לשבת. איני יכול לתאר את האושר שמסב לי הקוגל ואני משוכנע שגם מבלי שאסביר אתה מבין לליבי.
אלא שלצערי איני יכול להגיע לירושלים בכל שבוע ועל כן ביקשתי מהמוכרים לתת לי את המתכון לקוגל בכדי שאוכל להכינו בעצמי. מטעמיהם סרבו המוכרים כולם ולכן אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה, כמי שמצוי בחצרות חרדיות, מקורב ובעל השפעה: אנא השג לי מתכון לקוגל כהלכתו ושלח לי אותו (עדיף הסוג ללא הצימוקים).
ירושלים, כ"ב בכסלו התש"ס
1 בדצמבר 1999
לכבוד מר יואל קרני
שלום רב,
על פי בקשתך מח"כ שמואל הלפרט בעניין מתכון לקוגל אני מצרף מתכון.
1. מרתיחים ליטר מים עם כף מלח – הסיר מכוסה. כשרותח שמים חבילה אטריות ומקטינים להבה, כ-6 דקות בוחשים בסיר – המכסה מגולה, אחר כך מסננים בשטיפה אחת.
2. במחבת שמים חצי כוס שמן, 3/4 כוס סוכר – שמים על גז של להבה גדולה – אש קטנה, עד שמזהיב ונהיה חום. שופכים את התערובת על האטריות ובוחשים היטב. מוסיפים חצי כפית מלח, 2-3 כפית סוכר, פלפל שחור לפזר 3-4 ביצים.
3. מכינים עוד סיר (אלומיניום) עם טיפה שמן. כשהשמן רותח שופכים את התערובת מכסים ושמים על אש קטנה 3/4 שעה, הופכים לצד השני ושוב 3/4 שעה.
אני מקווה שהדברים ברורים, בתיאבון.
בכבוד רב
ח"כ שמואל הלפרט, הכנסת