שתף קטע נבחר
 

"להיות נשא HIV זה לא סוף העולם"

אבי צ'וקרן גילה כי נדבק ב-HIV לאחר מין לא מוגן. אחרי ההלם הראשוני, הוא החליט לשתף אחרים בהתמודדות שלו עם המחלה ואומר: "מבחינתי היום להיות נשא ולדבר על זה זו שליחות"

בשיתוף הוועד למלחמה באיידס

 

לפני שלוש שנים וחצי הגיע אבי צ'וקרן, טבח במקצועו, בן ה-32 מתל אביב לרופא המשפחה לאחר שהרגיש לא טוב. "במסגרת הבדיקות הוא הציע להוסיף גם בדיקת HIV וחשבתי לעצמי שכבר שנה לא עשיתי ואין שום בעיה עם זה", מספר אבי.

 

כשרופא המשפחה צלצל אליו לאחר כשבועיים כדי לדבר איתו על התשובות, הוא כבר ידע. "אף פעם לפני לא התקשרו אליי כדי למסור לי את התשובות", אומר אבי. "ברגע הראשון הייתי קצת בהלם ואפילו לא חשבתי על המפגש המיני הלא מוגן שהיה לי ממש לפני זה ושכנראה היה הסיבה לכך".

 

אחרי כמה דקות של הלם, החליט אבי, שהוא יהפוך את הנשאות לשליחות. הזדמנות לשנות ולנסות לנפץ את הסטיגמה. "אני מדבר על זה עם כל מי שרק רוצה לשמוע, לחברים, לבני המשפחה שלי ולכל מי שרק רצה לשמוע, כדי להסביר לאנשים שלא מדובר בסוף העולם. מדובר במחלה כרונית, שאפשר לגמרי לחיות איתה. אני לוקח כל ערב שתי גלולות, הולך לבדיקת דם פעם בחצי שנה ושוכח מקיומה לגמרי", הוא אומר.

 

אבל אחד המקומות שלפעמים יש חשיבות לנשאות הזו, זה באתרי ההיכרויות. "כתבתי שם שאני נשא HIV  ומי שלא רוצה, אז פשוט לא יפנה אליי, אבל מנגד יש לא מעט אנשים שכן פונים", אומר אבי.

 

להעלות את המודעות למחלה. אבי צ'וקרן, נשא  HIV ( ) ( )
להעלות את המודעות למחלה. אבי צ'וקרן, נשא HIV

 

"מחלה כרונית שעמוסה עדיין בסטיגמות"

אבישג רובינשטיין, עובדת סוציאלית קלינית בוועד למלחמה באיידס וסטודנטית לטיפול מיני באוניברסיטת בר-אילן, מסכימה עם דבריו. "מדובר היום במחלה כרונית, שלא מהווה כלל סכנה לא לחולים בה ולא לסביבה שלהם. הבעיה היחידה עם המחלה הזו היא הסטיגמות שיש עליה. מחלת הסוכרת יותר מסוכנת מנשאות HIV", היא אומרת.

   

היא מסבירה שזה מה שמנסים לעשות בוועד למלחמה באיידס. "אנחנו מנסים להיטיב את החיים של נשאי HIV בכל תחום, בייעוץ, בהסברה וגם בתמיכה של הבדיקות הקבועות".

 

"צריך להבין שאנשים נדרשים לבדיקת HIV מכל מיני סיבות בחיים. במהלך תהליכי פריון, במהלך של נרמול יחסים בין בני זוג והורדת קונדום, אחרי מין לא מוגן", אומרת אבישג, "לכן המודעות לנשאות וליכולות לנהל חיים בצדה, היא חשובה מאוד.

  

"ובכל מקרה אם התשובה היא חיובית מדובר במצב שבו מבחינת הבנאדם הקלפים נטרפים. זה ללא ספק רגע טראומטי", היא אומרת. "ומכעיס לדעת שבשנת-2016 יש עדיין טאבו חברתי וסטיגמות מהחברה". 

 

היא מסבירה כי היום תוחלת החיים זהה כמעט בדיוק לתוחלת החיים "הרגילה", ומוסיפה כי למרות הפתיחות לפעמים קשה מאוד למשפחות להתמודד. "המחלה היא כרונית, היא פשוטה לניהול ובאופן עקרוני תמיד עדיף לדעת מאשר לא לדעת. מבחינתי, כל אדם שמקיים יחסי מין  צריך לבוא להיבדק. והאמת המרה היא ש-70% מהאנשים לא באו להיבדק".

 

אבישג אומרת כי המודעות יכולה למנוע מראש מצבים של תחלואה שגם אם ניתו לנהל אותה, אפשר גם להימנע ממנה. "בכל שנה נולדים 4 תינוקות בארץ נשאי HIV וזה מצב שניתן למנוע".

 

ולמרות זאת היא מסבירה כי קבלת תשובה חיובית היא לחלוטין לא סוף העולם. "אדם שמקבל תשובה חיובית יכול להפוך את זה לקרש קפיצה ולא לאסון. המערכת שלנו יכולה להציע טיפול ותמיכה במהלך ההתמודדות".

 

 היום אבי מתנדב בוועד למלחמה באיידס. "זה מאוד חשוב להיבדק, לא רק למי ששייך לקבוצות סיכון. כולם צריכים להיבדק".

 

"מבחינתי להיות נשא HIV זו חוויה", הוא אומר. "ולא שאין לי התנסויות שליליות ברשתות חברתיות, אבל אז מה? תמיד יהיה לאנשים מה להגיד. זו בחירה לראות את זה כדבר חיובי.זו בעיקר הסטיגמה שחייבים להתמודד איתה. זה לא שנדבקתי בנשאות במרתפים חשוכים, זה יכול לקרות לכל אחד. הבעיה היא שיש מודעות נמוכה מאוד".

 
בשיתוף הוועד למלחמה באיידס




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבי צ'וקרן. לקחתי על עצמי שליחות
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים