טעימה מאשדוד: סיור קולינרי בעיר
אשדוד זה לא רק אידי: מסעדה תאילנדית מוצלחת במיוחד, ממלכת דגים מפתיעה, המבורגרים מעולים בפאב חברתי, מסעדה תאילנדית ביתית ובוטק'ה סודית שפתוחה רק שעתיים ביום ומגישה אוכל בכלים חד פעמיים. התניעו את האוטו וקפצו לחוויה קולינרית אחרת באשדוד
אם חשבתם שאשדוד היא סתם עוד עיר שנמצאת בין הדרום למרכז, תחשבו שוב: הניחו בצד את הוויכוח האם העיר נמצאת במרחק של 20 דקות מתל אביב או 40 דקות, וצאו לסיור קולינרי מפתיע במיוחד, שכולל מסעדות דגים ופירות ים משובחות, פאב חברתי עם תפריט המבורגרים מושחת, מסעדה תאילנדית מדוברת, בית קפה עם פטיסרי צרפתי, מסעדות בסגנון גיאורגי ומסעדה אחת עם אוכל ביתי שפתוחה רק שעתיים ביום (!).
רונג'אן
המסעדה התאילנדית האותנטית התחילה בחלל קטן מימדים, והודות להצלחה המטורפת שלה עברה לפני מספר חודשים ללוקיישן אחר, מרווח יותר ועם נוף לים.
במקום החדש 60 מקומות ישיבה, ובתפריט המסעדה כ-70 מנות תאילנדיות שמכינה השפית התאילנדית רונג'אן, שהמסעדה שייכת לה ולבעלה. המחירים במקום עממיים למדי, וכוללים מנות ראשונות ב-10-35 שקלים ועיקריות ב-45 שקלים בלבד.
תמורת הסכום הזה תוכלו לאכול כאן מנה ענקית של אחד מהתבשילים התאילנדיים המעולים, לצד תוספת נדיבה של אורז לבן. כמו כן, מגישים במקום מים מינרלים ללא תוספת מחיר. מחוץ למסעדה יש שפע חנייה, והמקום נגיש גם לבעלי מוגבלויות.
השף ארז קומרובסקי בביקור במטבח של רונג'אן:
מקס נורדואו 24, 054-8111585, לא כשר
פסקדו
מסעדה מדוברת, שמגישה דגה יומית טרייה, וגם דגים המסופקים על ידי החקלאות הימית. הארוחות במקום נפתחות בסדרת מטבלים הכוללים טחינה, איקרה, סלט עגבניות וחריף, המוגשים לצד פוקאצ'ה. לאחר מכן, תוכלו להתענג על מנות דגים טריים כמו סביצ'ה (29 שקלים) או סשימי, וגם לטעום חציל חקו (חציל שרוף ומקולף שנטבל בטמפורה, מטוגן בשמן עמוק ומוגש עם סלט חמוץ חריף).
מנות מעניינות נוספות שמציעים במקום הן פסטה עם בוטרגה, וגולת הכותרת של המסעדה - כנף של דג מוסר מצופה בפירורי לחם ומטוגנת בשמן עמוק.
יש שם גם עסקיות הכוללות מנה ראשונה ועיקרית במחיר העיקרית, שמוגשות בתוספת לחם הבית ושתייה קלה או כוס בירה קטנה (98-129 שקלים בהתאם למנה העיקרית שבוחרים).
מרטין בובר 1, 08-8523063, כשר
דניאל
אחת ממסעדות הדגים המיתולוגיות של אשדוד, שממוקמת בכניסה הצפונית לעיר. במשך 50 שנה מגישים שם דגים ופירות ים, אבל התפריט הוא רק בגדר המלצה כי המנות משתנות מדי יום על פי מצב רוחו של השף. ובהמשך לכך, כשתגיעו לכאן אל תשכחו לבדוק האם יש באותו היום גראטן שרימפס.
במידה ואתם מחפשים את החוויה השלמה, לכו על ארוחת השף (195 שקלים) שתאפשר לכם לטעום הכול מהכול.
ארוין שלזינגר 4, 08-8567392, לא כשר
אידי דגים
ממלכת הדגים של אידי הוא המוסד המוכר ביותר בעיר, ולא בכדי. במקום תמצאו אוסף של אביזרים מספינות דייג, האווירה היא של מועדון חברים ואם תגיעו למסעדה באחד מהערבים היוונים שמתקיימים במקום - תמצאו את עצמכם בטברנה יוונית באמצע אשדוד.
אידי ישראלוביץ', שהקים את המקום, מנהל אותו גם היום יחד עם בנו, והוא ללא ספק דמות מפתח בתחום האירוח בעיר. מדי ערב הוא מסתובב במסעדה בין השולחנות, מתמנגל, ומברך את לקוחותיו לשלום.
מעבר לדגים ולפירות הים שמוגשים במקום, יש באידי גם מנות שלא תמצאו בשום מסעדה אחרת כמו עוגת דג קוד, חציל במילוי פירות ים ואפילו לובסטרים. ואם כבר הגעתם עד לכאן, תנסו את מנת הלוקוס על הפפרדלה, שנחשבת למנה הכי נמכרת במסעדה, למרות מחירה (130 שקלים בארוחה עסקית, ו-150 שקלים בתפריט ערב).
הבושם 6, 08-8524313, לא כשר
נמסטה
הרומן ההודי של אשדוד התחיל לפני 25 שנה מדוכן קטן שגדל וגדל, והפך למסעדה עליה מופקדת משפחה שעלתה ארצה ממומביי. ועל מנת להבטיח כי האוכל יהיה הודי אותנטי, מעסיקים שם אך ורק טבחים ממוצא הודי.
במטבח יש טאבון מיוחד להכנת לחם הנאן (שלא תמצאו בכל מסעדה הודית), והתפריט מציע גם צ'יקן טיקה מסלה (65 שקלים) שהיא אחת ממנות הדגל של המקום ואחת מהמנות ההודיות האהובות בכלל. כמו גם, תמצאו שם טאלי שאפשר להזמין במגוון הרכבים שונים.
הטיילת 20, 08-8562437, כשר
"זה"
הפאב החברתי הראשון בעיר, ששם בקדמת הבמה את המעורבות הקהילתית ואת האקטיביזם ברוח המהפכה החברתית. בחמשת שנות הפעילות התקיימו במקום פרויקטים חברתיים, כמו פרויקט ענקי של "שולחן עגול" בו השתתפו כ-400 צעירים ונציגי ציבור, מצעד הגאווה הראשון בעיר והתרמות מיוחדות למשפחות נזקקות.
תפריט האוכל של המקום כולל מנות פאב מטוגנות ואת ההמבורגרים המפורסמים ביותר בעיר. בימי חמישי אפשר ליהנות ממסלולי שתייה במחירים הנעים בין 69-99 שקלים (ב-99 שקלים ניתן לשתות כמעט את כל הבר), ואת ההמבורגר ניתן להזמין בדיל שווה במיוחד: המבורגר עם תוספת ליד, תוספת מעל ושליש בירה ב-69 שקלים.
חוף הקשתות 12, 054-8082738, לא כשר
La lyonnaise
רשת קונדיטוריות בעלת שלושה סניפים, שפתחו יניב טל ושמשון איטה. במקום ויטרינה עשירה במוצרי פטיסרי צרפתי כמו מילפיי ואקלייר, וגם קינוחיםאחרים כמו עוגת גבינה, שטרודל וסברינה.
בתפריט בית הקפה כריכים, סלטים, קישים, ארוחות בוקר ופסטות, סיגרים ממולאים בגבינה (32 שקלים), המבורגר פטריות (41 שקלים) ובוריק פילו (27 שקלים).
ז'בוטינסקי 47 מתחם סטאר סנטר, 08-8566767, כשר
קלמה
בית קפה שממוקם על החוף, ומשקיף על אחד הנופים היפים בעיר כשברקע מוזיקת ג'אז. התפריט הוא ים תיכוני אבל כולל גם סושי, ובמהלך היום (ראשון עד חמישי) אפשר לקבל שם עסקיות שוות (62-115 שקלים).
בתפריט תמצאו מבחר ארוחות בוקר (39-67 שקלים), דגים טריים, פיש & צ'יפס (66 שקלים), סלטים, רולים, כריכים, מבחר לא מבוטל של מנות עיקריות ביניהן סטייק אנטריקוט (109 שקלים), וגם קינוחים.
הטיילת של חוף לידו, 08-8667241, לא כשר
פבלה
מסעדה צבעונית עם מוזיקה לטינית ובלקנית, שמתהדרת במטבח ים תיכוני וממוקמת על רקע נוף קו החוף של אשדוד.
התפריט במקום מציע ראשונות, עיקריות, קינוחים ומבחר מרשים של קוקטיילים אלכוהוליים. בין המנות תמצאו שם ארטישוק עם פרמזן (53 שקלים), ריזוטו פטריות יער (51 שקלים), סביצ'ה סלמון על קרפצ'יו סלק (51 שקלים), מבחר פסטות (62-69 שקלים), דגים ומרטין בורגר (67 שקלים).
מרטין בובר 1, 08-8526583, לא כשר
קסטל
מסעדת בשר המציעה דיל הכולל שני נתחי אנטרקוט במשקל 700 גרם כל אחד. מחיר הלהיט המקומי הוא רק 120 שקלים, והוא מוגש יחד עם פלחי תפוחי אדמה וסלט ירקות. לפני שאלו יגיעו לשולחן, תוכלו להעביר את הזמן עם בוטנים וחמוצים.
מלבד הבשר, מציעים בקסטל גם מבחר לא רע של פירות ים ומבחר עצום של בירות גם מהבקבוק וגם מהחבית. אם תחליטו לנסות גם את המנות הראשונות - מנת צ'יפס בולגרית נחשבת ל-must to have, וכך גם מנת חציל מטוגן עטוף בפירורי לחם.
העצמאות 85, 054-9561777, לא כשר
קפה Lyon
רשת בתי קפה שכוללת שלושה סניפים בעיר. התפריט מתמקד במטבח הצרפתי עם נגיעות ים תיכוניות. מנות הקונדיטוריה מיוצרות במפעל שבבעלות הרשת, ממנו מגיעים מדי בוקר מאפים ומבחר של כ-30 סוגי עוגות ויטרינה אישיות (23 שקלים לקחת ו-28 שקלים לשבת).
במטבח מכינים אוכל צרפתי שישראלים אוהבים כמו אגס בנדיקט (48 שקלים), קרוק מסייה (46 שקלים), מקבץ כריכים המוגשים בתוך קרואסון (28-36 שקלים), סלטים ופסטות. מדי יום מציעים במקום גם ספיישלים משתנים, וארוחות הבוקר מוגשות בכל שעות היום.
הגדוד העברי 1 מתחם גן העיר, 08-6322999, כשר למהדרין
קירה
המסעדה ממוקמת בגבעת יונה ומשקיפה על הים ועל נמל אשדוד. ארוחות הבוקר מוגשות במקום בכל ימות השבוע (עד 12:30), כולל בשישי ושבת (בסופ"ש עד 12:00). עסקיות הצהריים (69, 89, 99 שקלים) מוצעות בימים ראשון-שישי בין השעות 12:00-17:00.
התפריט הרגיל כולל מנות ראשונות, פסטות, טוסטים, מרקים, פיצות, סלטים, המבורגרים ומנות עיקריות כמו שניצלונים (62 שקלים), סטייק אנטרקוט במשקל 300 גרם (109 שקלים), פילה מושט (82 שקלים), שיפודי פרגית בסגנון מלזי (74 שקלים) ועוד.
ביאיר 4, 08-8561632, לא כשר
אספניה
מסעדת דגים ופירות ים בסגנון ספרדי, שמכניסה את הסועדים לאווירה מיוחדת, הודות לעיצוב במקום הכולל רשתות דגים והרבה עץ.
בתפריט תמצאו מנות ספרדיות מובהקות כמו הפאייה שהוכתרה כמנת הדגל (85 שקלים), ויכולה להגיע גם בגרסתה השחורה עם תוספת של דיונונים. לצד אלו, תמצאו שם גם מבחר טאפס כמו ביצי דגים אנדלוסים (58 שקלים), פילו סרטנים ופילו שרימפס (29 שקלים). בנוסף, מציעים שם עסקיות ב-89 שקלים.
אבא הלל סילבר 11, 08-8563823, לא כשר
ארמיס
מסעדת בשרים באווירת תקופת המוסקטרים, עם קישוטים מזהב על הקירות, ויטראז'ים צבעוניים ותמונות של אצילים צרפתיים.
מדי יום, בין השעות 10:30-12:30, מגישים במקום ארוחות בוקר שאינן כוללות מוצרי חלב. בצהריים מוצע תפריט עסקי ובערב תוכלו ליהנות כאן מארוחות ערב בסגנון אבירים, כאשר גולת הכותרת היא מנת האסאדו עגל.
אם תגיעו ביום חמישי, תוכלו ליהנות ממבצע של 1+1 על כל המשקאות האלכוהוליים. מבצע זהה, אגב, מוצע גם בשעות ה-Happy Hour (מדי יום בין השעות 17:00-20:00).
חוף לידו 1, 08-6270440, כשר
אנדיב
המסעדת ממוקמת במלון West, ממש על קו החוף של טיילת אשדוד. שף המסעדה, אוהד איבגי מגיש מנות ים תיכוניות בווריאציות מפונפנות, ביניהן בקלאווה כבד אווז, בריוש מוח, סלמון מקורמל ועוד. במסעדה מרפסת עם נוף לים, וגם חדר פרטי ל- 14 סועדים. מלבד ארוחות הערב, המקום פתוח לקהל הרחב גם לארוחות בוקר (88 שקלים לאדם) וגם לארוחות עסקיות (89 שקלים).
מלון ווסט, הטיילת 21 חוף לידו אשדוד, 073-2866806, כשר
גמברינוס
פאב מסעדה שבנוי ממספר חללים, עם אווירה שתוכל לזרוק אתכם הישר לשנות ה-80. בתפריט פירות, ים, מעט דגים וסטייקים במחירים ידידותיים למדי. כך למשל, מחבת שרימפס בחמאה ושום תעלה לכם כאן 60 שקלים, סטייק אנטרקוט במשקל 650 גרם - 120 שקלים, סלט ירקות - 35 שקלים, וצ'יפס גמברינוס - 30 שקלים.
הציונות 45, 08-8655719, לא כשר
הזקנה (או מאמא)
מדובר במקום הסודי והמפתיע ביותר באשדוד. סוג של בוטק'ה מקושטת בתמונות של מקובלים, ובחוץ שמשייה שתחתיה מבשלת מאמא ממוצא מזרחי אוכל ביתי ואותנטי.
המקום פתוח שעתיים ביום (בערך מ-11:00 בבוקר ועד 13:00 בצהריים) ורק עד שנגמר האוכל. הישיבה היא מאחורי אחד מתוך חמשת השולחנות שממוקמים מדי יום מחדש בגן הציבורי שליד הבוטק'ה. בניהול המקום מסייע לבשלנית בנה, שהוא גם זה שמדיח את הכלים, כשיש כאלה (המנות מוגשות בכלים חד פעמיים).
הסועדים במקום פותחים את הארוחה עם סלט ירקות טרי, זיתים מבושלים וצלחת עם פרוסות עבות של לחם אחיד וחריף ביתי אדום. לאחר מכן מגיעות העיקריות שכוללות לבבות ארטישוק ממולאים בבשר ופיסות מוח, חריימה, טונה בלימונים כבושים ועוד פתיחים קטנים שמאפיינים את מטבח יוצאי צפון אפריקה.
מחיר הארוחה השלמה הוא 35 שקלים בלבד, וזה משהו שלא תמצאו בכל מקום, בדיוק כמו שלא תמצאו מסעדה שבה כל האוכל נגמר כבר בשעה 12:30.
קיבוץ גלויות 15, כשר
Sunset BLVD kitchen bar
מקום צעיר ומדליק שמציע תפריט סופר אמריקאי עם מנות כמו האש פפיס - כדורי תירס, תפוח אדמה ומוצרלה (38 שקלים), כנפיים חריפות שמגיעות עם שלושה רטבים שונים לבחירה ובשני גדלים שונים - 350 או 700 גרם (34-56 שקלים), ספריבס (54 שקלים), קנזס האט פיצה (54 שקלים) ומנות לאמיצים כמו הביפ & גוס (156 שקלים) - 350 גרם סטייק אנטרקוט עם 100 גרם פילה בקר ו-60 גרם כבד אווז.
לצד המנות הללו יש גם תפריט ענק של המבורגרים עם שמות מסקרנים כמו קונספרציה (84 שקלים), פורטמן (58 שקלים), שחיתות (86 שקלים) ועוד.
מרטין בובר 1, 08-9450500, לא כשר
פטרה
מסעדה גיאורגית עם נוף לים, המשמשת גם כבר תוסס בשעות הלילה וגם כבית קפה המגיש ארוחות בוקר, סלטים, מרקים ודגים, פסטות, מנות פירות ים וצלחות בשרים בשעות היום.
בגזרה הגיאורגית מציעים במקום מנות כמו סציבי (44 שקלים), מקבץ סוגי חינקלי, ציבורקי, בליני ווואזיס תולמה - עלי גפן ממולאים בתערובת בשר בקר, כבש, אורז ותבלינים מסורתיים שמוגשים בליווי רוטב שזיפים גיאורגי (52 שקלים).
מפקורה 1, חוף הקשתות, 08-8651610, לא כשר
דידיאני
מסעדה שמכבדת את המסורת הגיאורגית ובה שולחנות ארוכים, עריכה מפוארת ומנות המתאימות לארוחת שרינג חגיגית.
כאן לוקחים את האוכל ברצינות, ומגישים מאכלים אותנטיים כמו הימרולי חלומי - מאפה מבצק שמרים שממולא בכמה סוגי גבינות (32 שקלים), פטריזאני - חצילים ממולאים עם אגוזים ועשבי תיבול (29 שקלים), פטריזאני מדוונה - חצילים מגולגלים עם תערובת ירוקה של שום ועשבי תיבול (29 שקלים), צ'אכפולי - תבשיל פטריות חמצמץ עם שזיפים ירוקים ועשבי תיבול (32 שקלים) וכמובן, חצ'פורי. יש גם משלוחים.
הבנים 5, 08-9155000, כשר
קפה פאזל
בית קפה השוכן בקצה הצפוני של חוף הקשתות. במרפסת החיצונית רהיטים מקש ודשא סינטטי, החלל הפנימי מעוצב עם נישות ישיבה והשוס - חלון ענקי בצורת קשר שניצב לו בחזית בית הקפה, ממנו נשקף הים, שאותו אפשר לראות מכל מקום במסעדה.
התפריט כולל ארוחות בוקר (57-62 שקלים), מנות בטורטייה (59-67 שקלים), פסטות, סלטים ופיצות. המנות העיקריות שבתפריט יקחו אתכם לסיבוב מסביב לגלובוס עם סופלקי שווארמה (69 שקלים), צ'יקן טיקה (69 שקלים), המבורגר (62 שקלים) ופרגית פהיטס (72 שקלים).
מעבר לכך, יש תפריט מרשים של קינוחים, וגם בגזרת האלכוהול דאגו במקום למבחר לא קטן של יינות, קוקטלים ועוד.
הקצה הצפוני של חוף הקשתות,08-8645931, לא כשר
טירמיסו
מסעדת איטלקית שהתפריט שלה מורכב מארוחות בוקר (52-55 שקלים) וממנות ראשונות כמו פינוק טירמיסו (42 שקלים) הכולל פטריות ממולאות בשלל גבינות במעטפת פריכה, מבחר סלטים ביניהם סלט דייגים (58 שקלים) המוגש עם ברבוניות פריכות וסלט ניוקי וערמונים (62 שקלים).
בנוסף, יש במקום מבחר של מנות דגים, פסטות בהרכבה עצמית, טוסטים, פיצות ומבחר מנות מיוחדות ביניהן נודלס (48 שקלים), לזניה (52 שקלים) וקדרת דייגים (64 שקלים).
שדרות הים התיכון 1, מלון לאונרדו, 08-8523808, כשר