חבושים אחד אחד: עוגת חבושים של ארז קומרובסקי
ארז קומרובסקי מנצל את עונת החבושים הקצרה, ואופה מהם עוגת שמרים מתוקה וטעימה במיוחד. גם אתם יכולים
עוגת חבושים
המצרכים:
לבצק-
1/2 ק"ג קמח חלה
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
1 כף שמרים יבשים
1/4 1 כוס חלב פושר
200 גר' חמאה רכה
12 מקל וניל, מגורר
1 כף קליפת תפוז, מגוררת
1 כפית מלח
לחבושים-
1/2 1 ק"ג חבושים, קלופים ומגולענים
1/2 כוס סוכר
2 כוכבי אניס
1/2 מקל וניל, חצוי לאורכו
5 תרמילי הל
1 מקל קינמון קטן
3/4 בקבוק יין אדום
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - לשים את כל חומרי הבצק יחד בקערה ידנית או במיקסר עם וו גיטרה במשך 7-8 דקות עד שהבצק רך ונעים לעבודה. מתפיחים כשעה בקערה מכוסה בניילון נצמד. לאחר כשעה הופכים את הבצק, ומשאירים אותו ל-1/2 שעה נוספת להתפחה.
- מכינים את החבושים - יום קודם חותכים את החבושים ל-1/8 ומבשלים עם הסוכר, התבלינים והיין עד רתיחה. ממשיכים לבשל את התערובת במשך כשעתיים על אש נמוכה עד לריכוך.
- מקררים היטב את החבושים, ומניחים בתבנית קוגלהוף או ב"סיר פלא" משומן היטב (הקפידו לסנן אותם מהסירופ, ושמרו את הסירופ להגשה).
- מרכיבים את המנה ואופים - מניחים את הבצק על החבושים, ומניחים להתפחה נוספת של כ-1/2 שעה. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-50 דקות או עד שקיסם הנכנס לעוגה יוצא יבש והעוגה זהובה. מניחים לעוגה להתקרר בין 3-5 דקות, והופכים בזהירות.
- הגשה - אוכלים לצד קצפת או שמנת חמוצה.
ארז ועוגת החבושים
צילום: אביהו שפירא
מומלצים