ראש ממשלת הודו לריבלין: "נגביר את שיתוף הפעולה במלחמה בטרור"
לרגל ביקורו בהודו השתתף הנשיא הישראלי במסיבת עיתונאים עם ראש הממשלה המקומי, נרנדרה מודי: "אעשה כל שביכולתי כדי להצעיד קדימה את השותפות שלנו בכל תחום"
נשיא המדינה ראובן ריבלין פתח היום (יום ג') באופן רשמי את ביקורו בהודו והשתתף בטקס קבלת פנים ממלכתי בארמונו של הנשיא ההודי פרנב מוקהרג'י, וכן בטקס הנחת זר באנדרטה לזכר מהטמה גנדי. לאחר מכן השתתף במסיבת עיתונאים עם ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, שהודיע כי בכוונתו להגיע לישראל בשנה הבאה במלאות 25 שנה ליחסים הדיפלומטיים בין המדינות.
"הנשיא ריבלין ואני מעריכים מאוד את השותפות החזקה והגדלה בינינו", אמר מודי. "עמינו מאוימים בעקביות על-ידי כוחות הטרור והקיצוניות. אנו מכירים בכך שהטרור הוא אתגר גלובלי שלא יודע גבולות ושיש לו קשרים לצורות אחרות של פשע מאורגן. הסכמנו שהקהילה הבינלאומית צריכה לפעול בנחישות נגד רשתות טרור ומדינות שנותנות לו מקלט. מי שייכשל בכך וישמור גם על שתיקה רק מעודד את הטרוריסטים" .
ראש הממשלה ההודי הוסיף: "הסכמנו להגביר את שיתוף הפעולה שלנו במלחמה בכוחות הקיצוניות והרדיקליות, שמאיימים על כל האומות שחפצות בשלום. הסכמנו גם לתת עדיפות רבה יותר ליישומים פרקטיים וספציפיים כגון תחום הסייבר. סקרנו גם את התחזקות השותפות שלנו בתחום הביטחוני והסכמנו על הצורך להרחיבו ולהעמיקו דרך שותפות של ייצור ותכנון".
עוד אמר מודי לריבלין: "אני שמח מאוד על ההזדמנות לפגוש אותך שוב ומבקש להביע את תנחומיי על לכתו של שמעון פרס - זוכה פרס נובל ומנהיג דגול. היחסים בין המדינות שלנו איתנים מאוד. לקראת 25 השנים הבאות עלינו לפתח תחומים נוספים בין המדינות, ואין לי ספק שהביקור שלך יביא מומנטום ועוצמה חדשים ליחסים האלה".
מודי סיפר לריבלין על תוכנית חדשה שהוא יזם בהודו, שבמסגרתה מגיעים מרצים מרחבי העולם ללמד באוניברסיטאות במדינה למשך תקופות קצרות. ראש הממשלה ההודי ביקש מהנשיא הישראלי לסייע בהבאת מרצים ישראלים לקחת חלק בתוכנית זו. תחום נוסף שהדגיש מודי הוא התחום החקלאי בדגש על היבטי הדיג וגידולי השדה. מודי ביקש לקדם שיתוף פעולה בהטמעת יכולות ישראליות בתחומים אלה בקרב חקלאי הודו, ולשם כך להרחיב את הנכונות להענקת ויזות לעוסקים בתחום זה באופן ספציפי.
הנשיא ריבלין אמר למודי: "אנחנו מתכבדים בביקור חשוב ומשמעותי זה. המנהיגות שלך ורוח העשייה המיוחדת שהפחת בהודו הן השראה, ואני מתכוון לעשות כל שביכולתי על מנת להצעיד קדימה את השותפות שלנו בכל תחום. חשוב לי להדגיש כי יחד עם העולם החופשי כולו אנחנו עומדים לצדכם בכל הנוגע למאבק בטרור. זה המאבק של כולנו. אני גאה במשלחת של ראשי האוניברסיטאות המצטרפת אלינו ומשקפת את החשיבות שאנו רואים בקידום והרחבה של מספר המלגות שמוענקות לסטודנטים הודים בישראל. גם תחומי טיהור המים וייצור החלב הם תחומים מפותחים מאוד בישראל, ונשמח לסייע בהם ככל שנוכל לידידינו ההודים".
קודם לכן התקבל ריבלין בטקס קבלת פנים ממלכתי שנערך לו על ידי נשיא הודו, פרנב מוקהרג'י, בארמונו. עם כניסתם למתחם לווה רכבם של הנשיא ורעייתו נחמה על-ידי משמר פרשים. בהגיעו אל רחבת הטקס נורו מטחי כבוד מתותחים ונוגנו המנוני שתי המדינות. לאחר מכן המשיכו הנשיא ורעייתו לטקס הנחת זר באנדרטה לזכר מהטמה גנדי. במהלך הטקס ולאחר הנחת הזרים פיזרו הנשיא ונחמה עלי כותרת למרגלות האנדרטה והקיפו אותה כנהוג במהלך הטקס הרשמי. עם סיום הטקס חתמו הנשיא ורעייתו בספר האורחים של אתר ההנצחה, והוסיפו ציטוט מתוך ספר ויקרא י"ט, פסוק י"ח: "ואהבת לרעך כמוך".
"ברוח המקום כתבתי בספר האורחים את הציטוט 'ואהבת לרעך כמוך', משנה ראויה לכל הומניטר בעולם כגנדי עצמו", אמר ריבלין. כשנשאל על התרשמותו מהביקור עד כה, אמר הנשיא: "בין הודו לישראל יש ברית איתנה, ברית בין שני עמים ושתי מדינות שיש להן עבר מפואר ומלא השראה. הלוואי שביקור זה יעמיק את הקשרים בינינו לבין עם נפלא ומופלא זה, שיש לנו כל כך הרבה מן המשותף איתו".