פנה לסיוע מהרווחה, יועצת השר הגיבה: "הוא מעורער בנפשו"
אזרח שפנה למשרד הרווחה אמר שנעשה לו "רצח אופי" ושאיימו עליו כי "יאושפז בבית חולים" אם ימשיך בפניותיו. הוא תבע, ויפוצה ב-3,000 שקלים. משרד הרווחה: "טיפלנו בעשרות פניותיו במלוא תשומת הלב"
המדינה תפצה אזרח באלפי שקלים - נוכח טיפול לקוי של משרד הרווחה בפנייתו. כך נודע היום (ד') ל-ynet. עובדת משרד הרווחה ששימשה כיועצת בכירה לשר הרווחה חיים כץ טענה כי מ' (25) שפנה אליה לעזרה, "מאיים ומטריד בטלפון את יועצי השר ובני משפחותיהם". עוד כתבה עליו כי "ככל הנראה מדובר באדם מעורער מבחינה נפשית". מ' טען כי לא היו דברים מעולם ולכן תבע את משרד הרווחה. בהסכם פשרה נקבע כי המדינה תשלם לו סכום של 3,000 שקל.
תחילת הפרשה בפנייה שלו לקו סיוע אנונימי של משרד הרווחה. אלא שלטענתו החיסיון שהובטח לו הופר. מכתב התביעה שהגיש, עולה כי התלונן במחלקה המשפטית של משרד הרווחה, אך זו גנזה את תלונתו. כשנכנס שר הרווחה חיים כץ לתפקידו במאי 2015, פנה מ' שוב למשרד. לטענתו, עובדת בכירה בלשכת השר ששימשה יועצת לכץ, הבטיחה לסייע לו, אך לא עשתה זאת ואף זלזלה בו. בתביעתו תיאר מסכת השפלות של ניתוקי טלפונים ואיומים בדבר תלונה שתגיש נגדו במשטרה.
מ' פנה במכתב ללשכת פניות הציבור של בית הנשיא, שם ביקשו את תגובת עובדת משרד הרווחה. מכתב התשובה שקיבל מבית הנשיא נשלח אליו, ואז גילה מ' שהעובדת כתבה עליו כי "ככל הנראה מדובר באדם מעורער מבחינה נפשית". עוד טענה כי "הוא מאיים ומטריד בטלפון את יועצי השר ובני משפחותיהם". היועצת של כץ כתבה: "הפונה הטריד גם את השר כמה פעמים בשיחות טלפון", וכינתה את דרישתו לפגוש את השר חיים כץ "הזויה".
אך שר הרווחה חיים כץ ושרים אחרים עורכים מפעם לפעם פגישות אישיות עם אזרחים, בהם אנשי עסקים, פרקליטים ועיתונאים בכירים. אלא שלטענת מ' הוא מעולם לא פנה לבני משפחותיהם של יועצי השר ולא איים עליהם או הטריד אותם.
לפיכך הגיש תביעה קטנה נגד משרד הרווחה על לשון הרע בטענה ששמו הוכפש שכן מעולם לא אובחן כמעורער בנפשו. הוא טען כי נגרם נזק לשמו ולתדמיתו, ודרש פיצוי של 10,000 שקלים בטענה כי נעשה לו "רצח אופי" ופניו הושחרו על ידי עובדי ציבור.
במהלך הדיון ציין מ' כי תלונה שהוגשה נגדו במשטרה מצד עובדי המשרד נסגרה מחוסר אשמה פלילית, העובדת עצמה כלל לא הגיע לדיון ובהסכמת הצדדים נמחקה מהתביעה. שופטת בית המשפט, שולמית בן יצחק, אישרה לאחרונה את הסכם הפשרה, ולפיו תפצה המדינה את מ' בסכום של 3,000 שקלים.
"פניתי ליועצת השר כץ וללשכת השר כי הרגשתי שטייחו תלונה שלי נגד עובדת סוציאלית שהפרה סודיות שלי כאשר שיתפתי אותה בדברים אישיים", סיפר ל-ynet. "במשרד הרווחה איימו עליי שאם אמשיך לפנות יאשפזו אותי בבית חולים". הוא סיפר כי פנה למשרד הרווחה בבקשה "להקמת נציב תלונות ציבור בלתי תלוי שיברר תלונות נגד עובדים סוציאלים, משום שאין פיקוח חיצוני ובלתי תלוי עליהם. התלונות מטויחות ואין כמעט העמדה לדין משמעתי של עובדים סוציאליים".
מ' טען בשיחה כי היועצת לשר כץ השפילה אותו בעת שכתבה שהוא "מעורער בנפשו". לדבריו, "התנהגו אלי באטימות ובזלזול. החלטתי לתבוע כי נפגעתי מהשקרים ומההשמצות שכתבה עליי היועצת, ומכך שבמשרד הרווחה לא התנצלו על הדברים. יש גבול להשפלות".
מנתוני משרד הרווחה שהגיעו לידי ynet, בחמש שנים האחרונות הועמדו לדין משמעתי ארבעה עובדים סוציאליים.
שר הרווחה חיים כץ סירב להגיב, והפנה לקבלת תגובה מהמשרד. מממשרד הרווחה נמסר כי אנשיו "מחויבים לטפל בכל פניית ציבור במרב הרצינות והרגישות. אין במשרד מקום לעובד שיפעל אחרת. לעניין התביעה, מ' מוכר תקופה ארוכה במשרד הרווחה, המשרד טיפל בעשרות פניותיו במלוא תשומת הלב. מפאת צנעת הפרט לא נוכל להרחיב".