שתף קטע נבחר

למה דווקא בי"ח שדה של צה"ל זכה במקום ראשון בעולם

ארגון הבריאות העולמי זיכה את בית חולים שדה שמפעילה ישראל באזורי אסון בדירוג הגבוה ביותר האפשרי. "זה נתון בלתי נתפס", אומר אל"מ ד"ר עופר מרין, מפקד בית החולים בראיון לאלכסנדרה לוקש באולפן ynet - "הושטת עזרה היא האסטרטגיה שלנו"

 

 

"ישראל, כראייה אסטרטגית, רואה שליחות במתן סיוע", מסביר אל"מ ד"ר עופר מרין, מפקד בית החולים שדה של צה"ל שקיבל השבוע את הדירוג הגבוה ביותר האפשרי מארגון הבריאות העולמי. "יש פה הרבה מעבר לכסף, או כוח אדם, אנחנו החלטנו שכשאנחנו יכולים להושיט יד ולעזור, נעשה זאת".

 

לדירוג בתי החולים שדה של ארגון הבריאות העולמי יש 3 דרגות, לדברי ד"ר מרין. דרגה 1 שהיא הנמוכה ביותר, דרגה 2 - שהיא גבוהה יותר, ובה מדורגים בתי חולים שיש להם יכולות כירורגיות ויכולות טיפול נמרץ, ודרגה 3 - היא הדרגה הגבוהה ביותר האפשרית, שבה ממוקם בית חולים שדה אחד ויחיד - בית החולים של צה"ל.

 

"נכון להיום יש מאות בתי חולים שדה, רק מעטים מהם נכנסו לתוך תהליך ההכרה של ארגון הבריאות הבינלאומי", מסביר ד"ר מרין, "מתוכם נבחרו רק 17 ואנחנו דורגנו היחידים במקום הראשון. העולם צריך ללמוד מאיתנו, כך לדברי ארגון הבריאות העולמי, איך מתנהגים באזורי אסון בנושאים של אתיקה רפואית ושל לוגיסטיקה".

 

ומה עם הרפואה הציבורית המדשדשת בישראל? איפה הזקנה שבמסדרון? יהיה קשה מאוד לשכנע את ד"ר מרין שהושטת היד של ישראל לאזורים מוכי אסון פוגעת באופן כלשהו ב"עניי עירנו" כפי שאולי יטענו חלק מכותבי התגובות למאמרים. "אנחנו מדברים על אסונות של עשרות ומאות אלפי פצועים", אומר מרין, "במשלחת הישראלית לאזור רעידת האדמה בנפאל, למשל, היו 40 רופאים. וזאת מתוך 30 אלף רופאים בישראל. אנחנו לא מטפלים שם נקודתית ושום דבר לא בא על חשבון מטופלים בארץ".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
בית חולים שדה של צה"ל באזור רעידת האדמה בנפאל
צילום: דובר צה"ל
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים