מה יש בתזונה שלהם שגורם ליפנים להאריך ימים
אחרי שפרופ׳ רפי קרסו, וחוקר אריכות החיים הבריאה והנטורופת אופיר פוגל, התרשמו מאיכות חייהם הגבוהה של מאריכי החיים של תושבי אוקינאווה ביפן, הם החליטו לבדוק את סודות התזונה שתורמת לחיים הארוכים שלהם. צפו בחלק השני של המסע שלהם
התזונה היפנית המסורתית בריאה בצורה מעוררת השתאות. ראשית, היפנים נותנים הרבה כבוד לאוכל. כעם שחשובה לו אסטטיקה והיגיינה, כך גם באוכל: נקי, מדויק ומוקפד מאוד. לא רק האוכל הביתי, אלא גם האוכל במסעדות ודוכני האוכל.
המטבח והמקרר בבית היפני המסורתי מאוד קטנים, מה שגורם להם להשתמש באוכל טרי ואיכותי. אוכל מעובד נכנס ליפן רק בעשורים האחרונות.
צפו במסע של פרופ' רפי קרסו ואופיר פוגל אל סודות התזונה היפנית:
מי שרוצה ללמוד עוד הרבה על הנושא, מוזמן להשתתף בכנס שייערך לקהל הרחב ב- 16 בדצמבר, 2016 - "אריכות חיים מוצלחת – כשבריאות פוגשת בריאות, כשמדע מעכב את הזקנה"
ארוחה יפנית מסורתית תכלול מגוון די גדול של מזונות המוגשים בכמויות קטנות. ירקות כבושים, פטריות שיטאקה, אורז, פרוסת דג קטנה, מוצר מותסס מסויה כמו נאטו או מרק מיסו וכמובן שלל ירקות. על פי המסורת, מרכיבי התפריט יותאמו לעונת השנה.
באופן מפתיע, התזונה של אנשי אוקינאווה ענייה בסידן באופן יחסי, רק 300-500 מ״ג ביום, למרות זאת – עצמותיהם חזקות משלנו. באופן לא מפתיע, לעומת זאת, תזונתם ענייה מאוד בשמן ושומן. למביני דבר אציין כי מדובר על 6-24 אחוז קלוריות משומן. החיסרון היחיד שמצאתי בתזונתם המסורתית היא כמות המלח (נתרן), המגיע בעיקר מרוטב הסויה.
המזון הבודד הנפוץ ביותר בתזונה היפנית היה מזה שנים רבות אורז. אורז מלא כמובן עד לא מזמן. באוקינאווה לעומת זאת, המזון הבודד הנפוץ ביותר הן הבטטות הסגולות. הן גדלות בארץ, נמכרות בחלק מהשווקים, ואפילו די קל לגדל אותן בגינה הביתית.