שתף קטע נבחר

 

הליכוד נגד בנט: "ממשיך לירות בתוך הנגמ"ש"

גם לאחר אישור חוק ההסדרה בקריאה טרומית, נמשכים העימותים בקואליציה. גורם בליכוד: "בזמן שנתניהו מוביל את המאמץ להעברת החוק, בנט ממשיך לעסוק בתדרוכים נגדו". מהבית היהודי נמסר בתגובה: "אנו מוקירים את פועלו רב השנים ועטור השבחים של ראש הממשלה למען מדינת ישראל"

 

בנימין נתניהו ונפתלי בנט (צילום: יאיר שגיא, אלכס קולומויסקי) (צילום: יאיר שגיא, אלכס קולומויסקי)
בנימין נתניהו ונפתלי בנט(צילום: יאיר שגיא, אלכס קולומויסקי)

חוק ההסדרה אושר מוקדם יותר בקריאה טרומית, אבל המאבקים בתוך הקואליציה נמשכים. גורם בליכוד תקף אחר הצהריים (יום ד') את יו"ר הבית היהודי ואמר כי "נפתלי בנט ממשיך לירות בנגמ"ש ולעסוק בתדרוכים נגד הליכוד וראש הממשלה ולא נותן לעובדות לבלבל אותו. לא רק שהוא לא דחף את הליכוד לחוק ההסדרה כפי שהוא טוען, הוא בכלל התנגד לחוק במשך תקופה ארוכה ואף הלין בפני ראשי הקואליציה על מכתב שעליו חתמו חברי הכנסת והשרים של הליכוד בעד החוק".

 

לפי הגורם בליכוד, "רק משגילה שהחוק יכול לשרת מטרות פוליטיות - צירף בנט את תמיכתו לחוק וזאת באיחור ניכר. הליכוד, שמוביל את המחנה הלאומי, לא זקוק לסיוע מבנט כדי לפעול למען ההתיישבות. אנחנו נמשיך לפעול למען ההתיישבות ובנט ימשיך לעסוק ביחסי ציבור ובפוליטיקה קטנה".

 

באותו תדריך מטעם גורם בליכוד צוין כי נתניהו, "שמוביל את המאמץ להעביר את חוק ההסדרה", הצביע בעד החוק בקריאה טרומית, זאת לאחר שגייס רוב לטובת העברת החוק, בתיאום עם שר האוצר משה כחלון ובהובלת יו"ר הקואליציה דוד ביטן. הם הזכירו שיחות סגורות מלפני חודשיים שתוכנן פורסם בתקשורת, אז - לפי הדיווחים - אמרו בנט ושרת המשפטים איילת שקד כי "לחוק אין סיכוי ריאלי לעבור". לפי טענות הגורם בליכוד, הם גם האשימו את נציגי הליכוד בכך שהם "מנופפים בהמצאה חסרת סיכוי במקום לומר למתיישבים את האמת".

 

בתגובה נמסר מהבית היהודי: "אנו מוקירים את פועלו רב השנים ועטור השבחים של ראש הממשלה למען מדינת ישראל".

 

ההצבעה על חוק ההסדרה בכנסת    (צילום: באדיבות ערוץ הכנסת)

ההצבעה על חוק ההסדרה בכנסת    (צילום: באדיבות ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

יוזמי חוק ההסדרה - שמטרתו למנוע פינוי התנחלויות שנבנו על שטחים פלסטיניים פרטיים ובראשם עמונה - מבקשים לקבוע שלא יפונה אוטומטית שטח במחלוקת שהמדינה הייתה מעורבת בהקמתו או במימונו. אם יהיה דורש לקרקע שיוכיח בעלות, הוא יוכל לפנות לממונה על הרכוש ביהודה ושומרון ויוצעו לו שתי חלופות: שווי של 125% מהנכס או קרקע חלופית. אם יסרב לחלופות הללו, הוא יוכל לפנות לערכאה שיפוטית על מנת לבקש להשיב לו את הקרקע.

 

מדובר בנוסח מרוכך לחוק, שאליו הוכנס סעיף שלפיו אם תתגבש החלטה מדינית המחייבת פינוי, המפונים יקבלו פיצוי כספי מהמדינה או קרקע חלופית.

 

מועד הפינוי, קבע בג"ץ כבר ב-2014, יהיה לכל המאוחר סוף דצמבר, ובבית היהודי אומרים כי הדבר מחייב את השלמת החקיקה שבועיים לפני הפינוי המיועד. במפלגה מוכנים לכך שייתכן שתוגש לבג"ץ עתירה בעניינו, אך מקווים שכל עוד מתנהלים הליכים בנושא לא יבוצע הרס בתים והתושבים לא יפונו.

 

המערכה בכנסת תתנהל השבוע כשברקע התנגדות חריפה של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, שמתעקש שהחוק אינו חוקתי, פוגע בזכות הקניין ומנוגד לחוק הבינלאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
בנימין נתניהו ונפתלי בנט
צילום: EPA
מומלצים