יורדים לרחוב: אוכל מהיר
לרגל יום הפאסט פוד הבינלאומי, שנחגג ב-16 בנובמבר, יצאו חברי מערכת "פנאי פלוס" לטעום המון מנות כאלה - מנות מושחתות יותר ומושחתות פחות, חלק מהן אפילו היו בריאות, מרשתות פאסט פוד וממסעדות גורמה, מתוקות ומלוחת, מטוגנות ומטוגנות יותר, ובחרו עבורכם את מנות הפאסט פוד הטובות בארץ. היי, יש גם טבעוניות ונטולות גלוטן
בשנה האחרונה נפתחו באיזור המרכז לא פחות מ-10 המבורגריות חדשות, בין היתר "גורדוס" בחולון, "אנגוס", שעברה מהצפון, "B12" מביתן אהרון שעשתה גם היא עלייה, והמבורגריות חדשות כמו "הפרוזדור", "בורגר פקטורי" ו"אמריקה בורגרס", שהצטרפו לחגיגה.
הגל הקרניבורי הנוכחי שונה מגלים קודמים, בעצם זה שהוא עצמו נראה בכלל כמו תגובה לגל הטבעוני שתפס אחיזה של ממש בישראל, ולראיה - אחוז הטבעונים בישראל הוא מהגבוהים פר נפש למדינה. אבל לא רק מדינה של טבעונים וצמחוני אנו, שכן מדובר בדור שסובל מהפרעת אכילה קולקטיבית: חלקנו לא אוכלים גלוטן, גם אם מותר לנו. למה? כדי לרזות. חלק גדול מהאוכלוסיה השאיר מחוץ לבית את הקמח הלבן, הסוכר הלבן, הפסטה והאורז ואוכל בריא יותר. למה? כי זה טוב, כי ככה צריך לאכול, כי הנטורופטית אמרה, כי בדיקות הדם היו נוראיות.
הניגוד ברור: מצד אחד המודעות של האוכלוסיה לבריאות ולמה כדאי לאכול ומה לא עלתה פלאים בשנים האחרונות. כמות האנשים המאתאמנים במכוני כושר עלתה, ומצד שני - כמות האנשים שאומרים "אני אוכל מה שבא לי", עלתה גם היא.
בדיוק כשם שמנהיגותו של אובמה גרמה לעלייתו השנויה במחלוקת של דונלד טראמפ, כך גם הטבעונות, על כל החמלה שבה, גורמת לעליית הטרנד הקרניבורי, על התאוותנות שבו. ולא סתם בשר - אלא בגדול, בענק, כמו באמריקה. לא צריך לבקש שיגדילו לכם בשקט תשעים, ההגדלה כבר בפנים, הגדלנו במשקל הבשר, בתוספות, בכמות השומן, במה שמגיע ליד ההמבורגר, ובכמות הטריגליצרידים הסתומים. ובאמת, במדינה כמו שלנו, שבה אי אפשר לדעת מה יילד יום, למה לנו להשקיע בבריאות טובה שתצליח למשוך אותנו עד גיל 89, כשידוע לנו שהרפואה הציבורית תאמלל אותנו מגיל 75 צפונה, אם אכן נגיע לגיל הזה. במדינה שהולכת ומאבדת את הצפון - מה לנו אם לא להביט מערבה, איפה שהבניינים גבוהים יותר וההמבורגרים גדולים יותר - ולהעתיק מהם.
התרבות הזו של הכל בגדול לא התחילה בתל אביב, וגם עכשיו השולטים בה נמצאים מצפון, ממזרח וממערב לה, בגבעת ברנר, חולון וכפר סבא. זה כנראה לא במקרה, שכן ידוע שהפריפריה מעדיפה את המנות שלה גדולות יותר. אולי מדובר באכילה משפחתית יותר, אולי במשכורות נמוכות יותר, ואולי פשוט כך מרגישים שיש תמורה עבור האגרה ויש בכך מעין ביקורת סמויה על האכילה ה"פלצנית" שמצליחה להתקיים (פחות ופחות, יש לומר) בלב הקולינרי של ישראל - בתל אביב.
ואולי הסיבה לפריחת הפאסט פוד היא בכלל אחרת. אולי מדובר פשוט בחזירות, בהתבהמות, בעניין תרבותי גרידא, זה שהחל ברשת, העניקה לכולנו את הזכות לרדוף אחרים, להשמיץ, לבייש, להעליב ולעשות זאת בגאווה, והעניין החזירי הזה חדר גם לתרבות שלנו: בכביש, בתרבות הדיבור, בחוסר האמפטיה של אחד לשני, בחוסר הערבות ההדדית, חוסר אידיאולוגיה מלבד "אכול ושתה כי מחר טראמפלנדיה".
והמחר, כך הסתבר, כבר כאן. בעולם כזה באמת שלא נותר דבר מלבד הרגע, ואכן אנו חוגגים אותו בגדול. לטובת הפאסט פוד ייאמר שהוא כבר מזמן אינו מזוהה עם ג'אנק פוד. ממש לא, פיצות והמבורגרים עברו מהרחוב אל השפים, שמכינים גרסאות גורמה שלהם. רשתות כמו מקדונלד'ס הבינו את צרכי השוק ומשתדלות להכין אוכל מהיר בריא יותר. אז לכבוד היום הזה, שהוא יום חג עבורנו, אל תבינו אותנו לא נכון, אכלנו את כל מנות הפאסט פוד שאנחנו רק יכולים, והנה כמה מהבחירות והמסקנות שלנו:
ההמבורגר מספר 1: "יומנגוס"
ההמבורגריה שממוקמת בגבעת ברנר (יש גם סניף ראשון בתחנת דלק פז בכביש ארבע ושני בכפר סבא), היא אולי זו שהתוותה את הדרך עבור מקומות רבים שנפתחו אחריה, ושמו להם לדגל לספק מנות ענק איכותיות, תוך שימוש בחומרי גלם טובים, גדלים בלתי אפשריים, אתגר קולינרי של ממש, וטעם טוב למביני עניין.
"יומנגוס" מציעה שלושה גדלי המבורגרים: הגדול (220 גרם) הוא למעשה הקטן ביותר, אחריו יש ענק (440 גרם) והגדול מכולם הוא היומנגוס (660 גרם, לא בטוח שמישהו יכול לסיים כזה דבר). יש להם מנות ראשונות ענקיות ומגוון המבורגרים מרתק.
שלחנו לשם את ג'ני, נציגת המערכת, ובעלה. שני אלה שהגיעו לשם על אופנוע כבד בקושי הצליחו לסיים שני המבורגרים. לזכותם ייאמר שהם אכלו גם שתי מנות ראשונות: פטריות מטוגנות בחמאה וממולאות גבינות (38 שקלים), וגם חזה אווז מעושן מגולגל בצ'דר (38 שקלים). מבין שתי המנות הלול מנת הפטריות העשירה הייתה המוצלחת, עם תועפות גבינה וחמאה שיספיקו לכלכל את בני הזוג מבחינת אנרגיה ימים רבים.
אבל לא בשביל פטריות הם נסעו עד גבעת ברנר, אלא כדי לטעום את ההמבורגר ששמו יצא לפניו, ואכן - הם טעמו שניים - את הצרפתי (47 שקלים ל-220 גרם) והמקסיקני (53 שקלים ל-220 גרם, לאוהבי החריף).
עיניה של ג'ני עדיין בורקות כשהיא מדברת על ההמבורגר הצרפתי, שהוא, לטענתה, הטעים ביותר שאכלו מימיהם. אנחנו מאמינים לה, היא בחורה רצינית. ההמבורגר הגיע עשוי מדיום בצורה מדוייקת לחלוטין, בתוך הבשר היו פיסות של כבד אווז שמעניקות לו עסיסיות וטעם, ריבת הבצל מקפיצה את ההמבורגר לפסגות עונג חדשות, וגבינת האולד אמסטרדם הייתה נהדרת למעלה. המנות גדולות ולצידן תועפות צ'יפס פריך. חוויה לאוהבי ההמבורגרים. מומלץ בחום.
יומנגוס גבעת ברנר (מתחם צ'מפיון מוטורס), יומנגוס צומת רופין, יומנגוס כפר סבא (עתיר ידע 1), 03-8943656
המקסיקנית המושחתת: "מקסיקנה מרקדו"
המקסיקנית החדשה בשוק צפון היא סניף שלישי למסעדת מקסיקנה. היא הפכה תוך שבוע מיום הפתיחה להיות המקסיקנית האהובה עלינו, בזכות השילוב בין אווירת השוק התוססת לישיבה על הבר הצבעוני והאיכות של האוכל.
כשמדובר באוכל מקסיקני אפשר לבחור כמה מנות מושחתות, ואנחנו כבר אכלנו בוריטו מטוגן, אבל הפעם בחרנו דווקא במנה מטוגנת אחרת: פלאוטס, פויו דה קסו (49 שקל). מדובר בשלוש טורטיות תירס מגולגלות, ממולאות בעוף שנצלה על הפלנצ'ה ואז פורק לנתחים, עליו גבינת מוצרלה מעושנת.
כל הטוב הזה מטוגן ומגיע עם סלסת אבוקדו (לא גוואקמולי), ושלוש סלסות: בלנקו, קסו ורוחו, סלסות אדומות ברמות חריפות שונות ותוספת שהיא או אורז ליים וכוסברה או סלט תירס חם עם צ'יפוטלה וקסו פרסקו. הקשיבו: מדובר בתענוג. הטורטיות פריכות, העוף צרוב ומתובל היטב, הגבינה נמסה, וכל הרטבים למעלה הופכים את העניין לקונצרט מתוזמר היטב.
מקסיקנה מרקדו, שוק צפון, ראול ולנברג 20, תל אביב, 039772494, ויש גם משלוחים
ה-מילקשייק: "גורדוס"
אם ראיתם תמונה אחת של המילקשייקים של "גורדוס", מזללת ההמוברגרים החדשה בפארק פרס בחולון, אתם יודעים שמדובר ביצירת מופת שנולדה לימות האינסטגרם, אבל תבלה את שעותיה האחרונות כשהיא תבשמת בנוזל הפלסמה שלכם.
המילקשייקים של "גורדוס" (שמנמנים, בספרדית, תאור מייצג שלנו כשיצאנו משם) מגיעים בכוב ענקית, מעוטרים בשוקולד, שברי חטיפים, שערות סבתא, קצפת, סוכריות חמוצות, בייגלה, ומה לא, בעצם. אה, כן, יש גם גביע גלידה קטום חרטום שבתוכו נעוץ הקש. מדובר בחוויה אמיתית לחובבי המתוק או הלייקים באינסטה.
אבל כמה מילים נוספות על "גורדוס", כיוון שהתחלנו בקינוח נחזור אחורה ונתחיל בראשונות: "גורדוס" היא כנראה אחות רעיונית ל"יומנגוס", שכן גם היא מתבססת עם מנות המבורגרים מטורפות ומנות ראשונות דומות מאוד. אנחנו טעמנו את ה"יא וואראדי איזה קציצה" (69 שקלים) עם טחינה, בצל מקורמל, עגבניה, אייסברג ושברי ביסלי גריל. הוא היה מצוין.
ההמבורגר הצמחוני היה פחות טעים, אבל המנות הראשונות שטעמנו - אמפנדס במילוי תרד ובצל עם רוטב פלפלים ותפוחי אדמה במילוי גבינות (39 שקלים) היו מצוינות. מעבר לכך - המילקשייקים. אם תקחו לשם איש בן 50 מדובר בסכנה ממשית לבריאותו, אנחנו מזהירים, אבל זה לונה פארק קלורי, חגיגה של מתוק ומלוח.
טעמנו שניים: את הפגז פירות (39 שקלים) שהגיע עם סוכריות חמוצות, M&N's צבעוניות, קצפת, רוטב תות, פירות ושערות סבתא כחולות על בסיס של גלידת קרם ברולה. מוצלח עוד יותר היה המילקשייק שוקובלאסט שכלל, לא בסדר הבא את כל החשודים הבאים: חצי ביצת שוקולד, קינדר בואנו, פירורי עוגיות אוראו, בייגל׳ה מלוחים וימבה רטבים, שיגועים שוקולדיים ושפריץ קצפת. זה היה מדהים, ונורא כפי שיכול פאסט פוד להיות: בלילה חלמתי שאני ממשיכה לאכול בלי סוף, עוד ועוד, וקמתי בבוקר עם התקף אסטמה חריף, עדות למחכה לי אם אמשיך לאכול כפי שאכלתי בשבוע האחרון.
עם זה חשוב להגיד: "גורדוס" שמה את חולון על המפה באותו אופן שבו שמה "יומנגוס" את תחנת הדלק פז בכביש 4 על המפה. מקבלים שם מוצר מושלם שאי אפשר להשיג בשום מקום אחר בארץ. ראיתי אנשים מגיעים לשם מכוסי עיניים ליום הולדת, מובלים כצאן לטבח קלורי על ידי בנות זוג. אם אתם חובבי הז'אנר - אתם חייבים להגיע לשם.
"גורדוס", מתחם לה פארק, שדרות ירושלים 222, חולון, 03-7733366
הפיצה הטבעונית הכי טובה: "פרונטו קיוסקו"
טעמנו פיצות בכלל ופיצות טבעוניות בפרט, ואנחנו אנשי בשורה היום - מצאנו את הפיצה הטבעונית הטובה בארץ. היא נמצאת בדוכן של "פרונטו קיוסקו" בשוק צפון, ואם אתם מחפשים את מזון האלים הזה, הפיצה, בגירסה טבעונית - אל תחפשו במקום אחר.
הפיצה של "פרונטו קיוסקו" (44 שקלים) נפלאה באופן כללי: הבצק שלה ממוקם במקום שבו פוגשת הכימיה את התשוקה. הרוטב שלה אדום עז וטרי. מדובר בפיצה נפלאה. זה לא שלא תרגישו שאתם אוכלים פיצה טבעונית, אתם תרגישו, כי הגבינה הטבעונית עדיין אינה גבינת מוצרלה, היא צמיגית מדי ובאופן כללי טעימה פחות, אבל בסך הכל הכללי נפלא. וב"פרונטו קיוסקו" עושים כל מה שאפשר כדי למזער נזקים: הם מפזרים מעט פסטו על הגבינה, והרבה ירקות, תרד ופטריות, כך שאתם מרגישים שאתם אוכלים פיצה טבעונית, אבל הבצק, הרוטב והתוספות מחפים על זה כמעט במאה אחוז. מדובר בהישג של ממש לטבעונים, ולאלה שאי סבילות ללקטוז מוכרת להם.
פרונטו קיוסקו, שוק צפון, ראול ולנברג 20, רמת החיל, תל אביב, 03-7739900
השניצל טופו הכי טוב: "גו נודלס"
ל"גו נודלס" יש מנה חדשה בשם דונבורי טופו (48 שקלים), ובעיקרון זו מנה של שניצל טופו חתוך למשולשים, על מצע של אורז לבן, פטריות ובצל מטוגן. אין פה מה להרחיב את הדיבור: מדובר במנת צהריים מושלמת לצמחונים ולטבעונים, שעצם העובדה שהיא מגיעה במשלוח הופכת אותה לנחשקת, אבל לא רק: היא מתובלת בעדינות, הטופו פריך, והיא מהווה ארוחה כמעט מושלמת. היא הייתה מושלמת אם האורז היה חום, אז נחכה בסבלנות שיישמו את ההמלצה שלנו, ובינתיים - דעו שזה קיים, ושזה טעים.
גו נודלס, שדרות יהודית 20, אבן גבירול 54 ושוק צפון ברמת החיל (הברזל 20)
הנקניקייה והצ'יפס הכי טעימים: "אמסטרדם פרייז"
באמסטרדם בטח הייתם, ואם כן אתם יודעים שהצ'יפס שלהם זה משהו מטורף, פריך וטעים. כשטעמנו את הצ'יפס של "אמסטרדם פרייז" הדבר הראשון שהיכה בנו הייתה התחושה שמדובר בצ'יפס מתפוחי אדמה אמיתיים, 100% תפוחי אדמה, ולא תחליפים או תוספות כפי שהיה לנו העונג לטעום יום קודם לכן.
אז כן, הצ'יפס נהדר (24 שקלים לקונוס גדול, 18 לבינוני), מוגש בקונוס ענק שמדמה נייר עיתון, ומתובל היטב. במקום אפשר להשיג אותו עם 20 רטבים שונים שנותנים פייט לקטשופ והמיונז המקוריים.
והנקניקייה, מה אתה? ב"אמסטרדם פרייז" מציעים שלוש נקניקיות שנקראות על שם כדרגלני עבר הולנדיים, משהו שנשמע כמו ג'יבריש לזללן המצוי, אבל הן צ'וריסו, עגל או מרגז. הנה כמה מילים ששרבט העורך הלשוני שלנו ערן ברגע של נחת: "למי שיש קושי עם טחינה שמטפטפת לו מהפיתה כשהוא אוכל פלאפל – שלא ייגש ללחמניה-נקניקיה של 'אמסטרדם פרייז', וזו לא תחילתה של ביקורת קטלנית, אלא דווקא מחמאה. הנקניקייה שוחה בתוך הלחמנייה בשפע של רטבים פיקנטיים טעימים להפליא, שמוחקים לגמרי כל זיכרון ישן לנקניקיה בלחמניה הקלאסית שהרטבתם בעבר רק עם חרדל ונשארתם עם טעם יבש בפה. אפרופו חרדל – לטעמי אפשר היה לוותר על המריחה שלו בתוך הלחמניה, וגם על הכרוב הכבוש, וכמובן גם על קופסאות הרטבים הקטנות שצורפו למנה. גם בלעדיהם, מדובר על מנה 'רטובה', עסיסית ומשביעה, שאם לא הייתי מתבייש לאכול אותה על צלחת עם סכין ומזלג – הייתה יכולה להיות מושלמת".
אמסטרדם פרייז, פלורנטין, רח' ויטל 10, תל אביב 077-9977050
הפנקייק המלוח הכי טוב בארץ: "טראק דה לוקס"
כסניף שני ל"פונדק דה לוקס" היפואי, "טראק דה לוקס" הביאה את בשורת השחיתות הקרניבורית אל מרכז תל אביב, ובגדול. מנת הדגל, עבורנו, הייתה ונותרה ה"פנקייק פולד פורק" (47 שקלים) – שלושה פנקייקים שחומים ושמנמנים, כשביניהם צלי חזיר מעושן ונימוח, ועל הכל תלולית של קרם פרש ופלפל חלפיניו.
וכן, זה מושחת – וטעים – בדיוק כמו שזה נשמע. בביקור האחרון דגמנו גם 50/50 בורגר (74 שקלים) – המבורגר עצום בו הקציצה עשויה מ-50 אחוז בקר ו-50 אחוז בייקון טחון ומעושן להפליא – ואיתו נקניקייה תאילנדית חריפה עם מנגו, מלפפון, כוסברה, צ'ילי ורוטב למון גראס שהייתה נהדרת. לקינוח, כי צריך לקנח, לקחנו גלידה אמריקאית עם קרמל מלוח ושבבי בייקון (17 שקלים). אם כבר סתימת עורקים, אז עד הסוף.
טראק דה לוקס, בן עמי 13, תל אביב, 03-6296363
עוגת השוקולד ללא גלוטן הכי טובה שאפשר להזמין במשלוח : "מוזס"
היא עוגת הטראפלס של "מוזס" (34 שקלים), נקודה. טעמנו גם המבורגרים של "מוזס" שהיו מצוינים ומצוינים פחות (לא אהבנו את המיזורי בורגר הטבעוני, 53 שקלים). גם הפרייז של "מוזס" מצוינים ממש, בעלי תחושה כפרית ועסיסית. אבל העוגה, הו, לה נקשור כתרים. היא רכה ונימוחה, נמסה בפה, חמימה והולכת מושלם עם כדור גלידת וניל.
היא נטולת קמח לחלוטין ולכן מתאימה לנמנעים מגלוטן, והיא כל כך טעימה שאנחנו לא מצליחים להזמין ממוזס או מקסיקלי מבלי לקחת גם אותה. אתם חייבים לנסות, מדובר בשלמות.
ברשת מסעדות מוזס, *4994
העוגה הטבעונית המושחתת הכי טובה: "Seeds"
"Seeds" היא בייקרי טבעוני שאנחנו מחבבים מאוד, ובדרך כלל יוצא לנו לטעום עוגות בחושות מצוינות שלהם, על בסיס פרי זה או אחר. אבל עוגה המבוססת על פרי עץ עוגיית לוטוס - זה עוד לא יצא לנו לטעום, זאת אומרת לא בגרסה הטבעונית.
אל המערכת שלנו הגיעה עוגה עגולה וחגיגית למראה בעלת שכבות מוס שוקולד ומוס לוטוס (145 שקלים), שני דברים שאנחנו מחבבים. מדובר בעוגה טבעונית טובה, אם כי - ואנחנו נסייג כאן - יחסית לעוגות טבעוניות אחרות. המרקם מוסי ונעים, הטעם - טעים. אין פה באמת מקום להשוואה מול עוגות חלביות, אבל אם בא לכם להתפרע עם החברים הטבעונים שלכם, ולאכול עוגה עגולה בכפית, מצאנו לכם אחת מצויינת.
קינג ג'ורג' 97, תל אביב, 03-5404006
הרשתות המסחריות הגדולות
את "מקדונלד'ס" ו"בורגראנץ'" אין צורך להציג, כולנו מכירים אותן ואת פועלן. יש שיאמרו שאין להן מקום בכתבה כזאת, הבוחרת את הטופ שבטופ, ואילו אנו נגיד שבכתבה על פאסט פוד לא יכול להיפקד אלה שעוסקות במלאכה מדי דקה ודקה ברחבי העולם ואף כאן, והיו כאן לפני שהפאסט פוד הגורמה הפך ללהיט.
כיוון שב"מקדונלד'ס" מתגאים במהפכה הבריאה שעשו טעמנו סלט קצוץ שלהם עם נאגטס תירס (402 קלוריות). הסלט היה מצוין, באמת טרי ורענן, אבל הנאגטס הפריכים היו לא מוצלחים כיוון שרב בהם חומר המילוי הלבן על התירס, וזה נתן תחושה תעשייתית. כמו כן, הם תרמו הרבה קלוריות מיותרות לסלט, למרות שלפעמים מתחשק משהו מטוגן ופריך עם הסלט. גם מנת הצ'יפס הכפרי של מקדונלדס הייתה טובה מהצ'יפס הרגיל שלהם, ועדיין הרבה פחות טובה מזו שקיבלנו באמסטרדם פרייז.
ב"בורגראנץ'" טעמנו את הסלייס בורגר ואת הבורגר הספרדי. הסלייסבורגר נראה כמו עוגה גדולה והוא מחולק לששה חלקים. מבחינה ויזואלית מדובר בהברקה, ואכן כיף לאכול סלייס עוגה שהוא למעשה המבורגר, מהבחינה הזו נהנינו מאוד. וגם מהטעם. (69.90 שקלים ל-600 גרם). ההמבורגר הספרדי הכפול גם הוא היה טעים (52.90 שקלים), סוג של פשטות מנצחת לאוהבי החריף. לא משהו שהיינו מכתתים רגלינו אליו בימים אלה של גורמה, אבל עובד.
שיא השחיתות: "מקס ברנר"
מנת השרינג ב""היא באמת שיא של שחיתות, ושיא אישי אליו הגענו בסופ"ש האחרון. אנשים משולחנות סמוכים קרבו אלינו ובקשו לצלם את מה שאנחנו אוכלים. אחר כך הם ישלחו את התמונה ויטענו בפני חבריהם שהם אכלו את זה. במילים אחרות - הם קראו לנו חזירים.
מנת השרינג הזוגי (94 שקלים) היא מנה ובה טעימות מכל המתוקים של הבית. ופל עם בננה צרובה וקצפת, סופלה שוקולד, קרפ שוקולד ונוגט, מיני פונדו עם שוקולד חם, פירות ועוגיות לטבילה, מיני מילקי, עוגת בראוני ומרנגים. מדובר במנת שרינג מטורפת שמומלץ לאכול במקום אארוחה ולא כקינוח. טעים למות, ואחר כך יש סיכוי שתרצו למות, או לרוץ אל האופק, עם מד דופק ובקבוק מים. נהנינו וסבלנו כאחד. היה מופלא ונורא. היינו כשמנמנים. חובה לאוהבי המתוק.
ברשת מסעדות "מקס ברנר"
לסיכום:
הפאסט פוד בארץ עובר מהפכה של ממש, ועמו התרבות שלנו. לצד סלטים ומנות של פופקורן כוסמת, נולד והתפתח בשנים האחרונות טרנד ריאקציוני של פוד פורנו באקסטרים. זה טעים, זה מצטלם טוב, זה מושחת, ולא איכפת לנו מה יהיה מחר. אם ככה אנחנו אוכלים, אז באמריקה זה בטח עוד יותר גדול ומופרע, ומה הפלא שטראמפ נבחר? נו, שיהיה לו בהצלחה.
הכתבה התפרסמה במגזין "פנאי פלוס"