המדינה מסרבת להעסיק פלסטינים: חשש לפיטורים המוניים
חברת "אופנת דיסקרט" עתרה כנגד רשות האוכלוסין וההגירה, שסירבה להעניק אישור עבודה ל-30 פועלים פלסטינים. לטענת החברה אי העסקת העובדים תביא לסגירה של פסי הייצור ופיטורי עובדים רבים. "לא ייתכן שכל פקיד יוכל לבטל אישורים על פי דעתו"
עשרות עובדים צפויים ללכת הביתה. חברת "אופנת דיסקרט" עתרה לבית המשפט המחוזי בירושלים נגד רשות האוכלוסין וההגירה, לאחר שסירבה לאשר העסקתם של 30 עובדים פלסטינים, מה שעלול, לטענת החברה, להביא לסגירת המפעל.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
אופנת דיסקרט מעסיקה כ-200 עובדים. לטענתו של בעלי החברה והמנכ"ל, ז'אקו גבאי, אין מי שיפעיל את המכונות. "שמרתי על יחידת הייצור בארץ, אך בשנתיים האחרונות לא הצלחנו לקלוט עובדים. זה פשוט גיהנום. קניתי ציוד יקר מאוד, אני רוצה לתת עבודה לבוגרת שנקר, אבל אני לא יכול להעסיק אותה כי אין מי שיפעיל את המכונה. יש צוואר בקבוק בגזירה ובגיהוץ. אף אחד לא רוצה להיות גהצן, רק עובדי שטחים.
"לפני שלושה חודשים הגשתי בקשה להעסיק שלושה עובדים פלסטינים - משהו שאוכל להציל איתו את המפעל. קיבלתי תשובה מטופשת שאומרת 'אנחנו מצטערים אבל אנחנו לא יכולים לעזור לך כי יש החלטת ממשלה לא לתת עובדים לתעשייה, רק לחקלאות ולבניין'. זו תשובה שאומרת 'אנחנו מוכנים להעסיק רק עובדי שטחים שלא גמרו כיתה ג''. אלה אנשים מלומדים, משפחות טובות, לא כולם מחבלים שם". לפני כחודשיים החברה הגישה בקשה נוספת לרשות האוכלוסין וההגירה, באמצעות עורכי הדין דוד מנע וחיה מנע, להעסקה של כ-30 עובדים פלסטינים, אך נענתה באותו הנימוק.
"עשרות עובדים ילכו הביתה"
גבאי מסביר כי "ישנה פגיעה קשה בקווי הייצור, אספקות לקויות, נאלצנו לצמצם את מחלקות התכנון ופיטרנו למעלה מ-10 מעצבות וגרפיקאיות כי אני לא מצליח לייצר את מה שהן מתכננות. אנחנו עובדים משמרת וחצי וצריכים לעבוד שלוש משמרות".
על פי גבאי, אם לא תתקבל העתירה, יהיו לכך השלכות חמורות: "אנחנו נאלץ לסגור את כל יחידת התכנון בישראל, עשרות עובדים ילכו הביתה".
עו"ד דוד מנע מוסיף: "כל יום מגיעים 153 אלף עובדים פלסטינים לעבוד בארץ, 1% מתוכם הולך לתעשייה. לא ייתכן שלמדינה לא יהיו קריטריונים ברורים, וכל פקיד יוכל לבטל אישורים על פי דעתו בלבד".
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "החברה הגישה בתחילת השנה בקשה לקבלת היתר להעסקת שלושה עובדים פלסטינים במקצוע גזירה ותפירה. המכסה להעסקת עובדים פלסטינים בענף התעשיה והשירותים עומדת על 2,500 היתרים וממומשת כמעט במלואה.
"כיום קיימות אלפי בקשות להעסקת עובדים פלסטינאים בענף שנדחות עקב מכסה מצומצמת, וההיתרים שניתנים במסגרת הוועדה ניתנים תוך התחשבות בבעיות הומניטריות ומקצועות ייחודיים, בהם לא ניתן לאייש את המשרה מקרב דורשי העבודה הישראלים. מעבר לכך, נגיב בהרחבה בבית המשפט".