שתף קטע נבחר
 
צילום: אפיק גבאי

מטורקיה באהבה: מתכונים לשבת

16 שעות בילה השף אבי ביטון באיסטנבול, ובמהלכן לא הפסיק לזלול - החל מקבבים שמנמנים ועד לקרדה מלוחה. הוא הרוויח חוויה ואנחנו, בזכות נהג מונית חביב ששימש כמתורגמן, הרווחנו שני מתכונים: קובה בורגול טבעונית וקינוח טורקי של קרם חלב עם קינמון

אני שונא לעמוד בתור, אבל ממש שונא. אין סיכוי שאני מסוגל לעמוד בתור יותר מחמש דקות. הבעיה היא, שמהרגע שיש לך ילדים, כמות הפעמים שאתה צריך לעמוד בתור מוכפלת - תור לבית המרקחת לקנות אוכל לתינוקות, תור לטיפת חלב והכי מעצבן לעמוד בתור להצגת ילדים במתנ"ס, ולגלות שהמקום שנשאר לך בהצגה הוא 30 ס"מ מרובע של שטיח מאובק.

 

בשבוע שעבר טסתי לנסיעת עבודה בלוס אנג'לס, ובשל קוצר הזמן נאלצתי לטוס דרך איסטנבול. באיסטנבול גיליתי שהטורקים לא שמעו על זה שאני לא אוהב לעמוד בתורים. מכירים את הרגע הזה שקוראים לכם לעלות למטוס? הרגע הזה שמתחיל להיווצר תור אדיר בכניסה לשרוול? אז גם את זה אני ממש לא אוהב, אז בדרך כלל אני ממתין עד שהתור יתקצר קצת, ומנסה להיות זה שעולה אחרון. אבל הטורקים לימדו אותי שעל התחכמויות משלמים, ובאותו היום באיסטנבול טרקו לי את הדלתות בפרצוף, לא נתנו לי לעלות למטוס, ופקדו עלי לקחת את הטיסה הבאה - למחרת.

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)

תוך כדי ההלם, התחילו לעלות באפי ניחוחות של קבב טלה שמנמן, בקלאווה עשירה בפיסטוקים וכנאפה מלאה במי ורדים. החלטתי להפוך את המשבר להזדמנות (מת על משפטי קואצ'רים) ויצאתי מהשדה למלון שנמצא בפרברי איסטנבול.

 

עכשיו אנייכול להגיד לכם שאלה היו 16 שעות של קולינריה במיטבה. אני חושב שלא היתה שעה שבה לא הכנסתי משהו לפה; החל מקבבים ארוכים ושמנמנים דרך קינוחים סופר מתוקים, קובות מיוחדות, ועד לקרדה מלוחה עם לחמניות חמות ותועפות של חמאה רכה. אלה היו 16 שעות הדיליי הכי טובות שהיו לי בחיים.

 

אחד הדברים שהכי אהבתי היה קינוח של קרם חלב שמזכיר סחלב בטעמו, מעין סוג של פודינג קר ומעליו מעט קינמון. זה מסוג הקינוחים הדלים בחומרים, אבל הכי טעימים ומנחמים שיש. אהבתי גם את קציצות הבורגול הצמחוניות שמלאות ברכז רימונים ובצל מטוגן, כאלו שאוכלים עם המון עשבים, פלפלים חריפים ובצל טרי ליד.

מעז יצא מתוק. קרם חלב טורקי עם קינמון (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
מעז יצא מתוק. קרם חלב טורקי עם קינמון(צילום: צביקה טישלר)
 

כמובן שביקשתי את המתכונים, ונהג מונית נחמד התנדב לתרגם עבורי את כל המרכיבים. למחרת בבוקר, כמו ילד טוב, התייצבתי יחד עם כולם בתור, עם החלטה גדולה שבקרוב אגיע שוב לאיסטנבול, והפעם לא בטעות.

 

קובה בורגול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המצרכים:

250 גר' בורגול דק, מושרה ב-4 כוסות מים כשעה

2 בצלים בינוניים קצוצים

5 כפות שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

5 כפות רכז רימונים

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את הבורגול
     (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  2. מטגנים את הבצלים הקצוצים בשמן זית עד להשחמה.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  3. מוסיפים את רסק העגבניות ואת רכז הרימונים ומטגנים במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את המלח ומערבבים את התערובת עם הבורגול.  
     (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  4. מקררים מעט את התערובת, וצרים קציצות ארוכות. מגישים בליווי ירקות ירוקים ופלפלים חריפים.

קזנדיבי - קרם חלב טורקי

המצרכים: 

1 ליטר חלב

100 גר' חמאה

170 גר' קמח

150 גר' סוכר

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כפית קינמון טחון

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני ממיסים בחום נמוך את החמאה, ומוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב.
     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  2. מערבבים כ-2 דקות, ומוסיפים את החלב והסוכר. 
     (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

    מבשלים תוך כדי ערבוב בחום בינוני, עד שהתערובת מתעבה.
     (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  3. מורידים מהכיריים, מוסיפים את השמנת, ומקציפים את התערובת בבלנדר או בבלנדר מוט במשך כ-2 דקות עד שהתערובת הופכת חלקה ואוורירית. מסננים ומעבירים לכלי, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 6 שעות.
     (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
     (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)
  4. חותכים את התערובת שהתקררה, זורים מעט קינמון מעל ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
קובה בורגול בסגנון טורקי, אבי ביטון
צילום: צביקה טישלר
מומלצים