המדריך המלא לניוקי
משלב אפיית תפוחי האדמה ועד שלב הגלגול והכנת הרוטב: כך תכינו ניוקי וגם 3 מתכונים לרטבים שתוכלו לשדך למנה
ניוקי תפוחי אדמה - מתכון בסיסי
ניר וימן, מסעדת "מל ומישל"
המצרכים:
1 ק"ג ועוד 300 גר' תפוחי אדמה, קלופים
320 גר' קמח
2 ביצים
2 חלמונים
20 גר' גבינת פרמזן, מגוררת
170 גר' ריקוטה
20 גר' מלח
אופן ההכנה:
- בתבנית אפייה זורים מלח גס ומניחים עליו את תפוחי האדמה. מכניסים את התבנית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-270 מעלות במשך 50 דקות.
- מועכים היטב את תפוחי האדמה במזלג. מוסיפים את הקמח, ביצים, חלמונים, פרמזן, ריקוטה ומלח. מערבבים לתערובת אחידה, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים קטנים ומעבירים למשטח עבודה.
- מגלגלים כל כדור לנקניק ארוך, וחותכים כל אחד לפי גודל הניוקי הרצוי (בערך 1 ס"מ).
- מכניסים את הניוקי לתוך סיר גדול מלא במים רותחים ומעט מלח (מכניסים כל פעם כמות קטנה ומחכים שיצופו).
- מוציאים את הניוקי ומעבירים ישירות לרוטב המוכן (ניתן להוציא את הניוקי למי קרח, לקרר אותם מעט, לסנן ולהקפיא).
ניקוי ברוטב עגבניות תמר
המצרכים:700 גר' ניוקי תפוחי אדמה לפני בישול (ראו מתכון למעלה)
2 פחיות עגבניות תמר, קלופות
3 עלי בזיליקום קצוצים
2 שיני שום
1 כף סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף שמן זית
250 גר' גבינה צפתית עזים
אופן ההכנה:
- טוחנים את העגבניות במעבד מזון, ומעבירים למחבת.
- מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מלבד שמן הזית, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות. מתקנים תיבול בסוכר ומלח, לפי הטעם.
- יוצקים את הרוטב לצלחת, ואת הניוקי מניחים מעל הרוטב (ניתן להכניס את הניוקי לרוטב ולהקפיץ קלות).
- יוצקים מעל שמן זית ובוצעים גבינת עזים. מגישים.
ניוקי בחמאת לימון ומרווה
צילום: ירון ברנר עריכה: ירדן לוי
המצרכים:
700 גר' ניוקי לפני בישול (ראו מתכון למעלה)
3 עלי מרווה
1 כף מיץ לימון
1 כוס יין לבן
80 גר' חמאה
1 כף שמן זית
מלח - לפי הטעם
סוכר - לפי הטעם
1 כפית קליפת לימון, מגורת
אופן ההכנה:
- למחבת מוסיפים חצי מכמות החמאה, יין לבן, מיץ לימון, מעט מלח ומעט סוכר.
- מצמצמים עד לרמת אמולסיה (רוטב אחיד, קשור ומצומצם). מניחים את המחבת בצד.
- במחבת אחרת (רצוי טפלון) ממיסים את שארית החמאה עם שמן הזית, 1/2 כפית קליפת לימון מגורדת ומרווה.
- מוסיפים את הניוקי למחבת, ומטגנים עד להזהבה מכל הצדדים.
7. יוצקים לצלחת הגשה את הרוטב, ומעליו מפזרים את הניוקי ואת יתר גרדת הלימון.
ניוקי ברוטב פטריות פרוצ'יני
המצרכים:700 גר' ניוקי לפני בישול (ראו מתכון למעלה)
1 כוס פטריות פורצ'יני, מיובשות
1 כוס מים רותחים
1 כוס יין אדום
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כפית שום כתוש
1/2 כפית טימין קצוץ
20 גר' חמאה
מלח ופלפל שחור
4 כפות פרמזן מגוררת (לא חובה)
אופן ההכנה:
- משרים את הפטריות במים רותחים למשך 20 דקות, וחותכים לחתיכות בינוניות. את מי ההשריה שומרים.
- במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את הפטריות, טימין ושום ומערבבים קלות.
- מוסיפים את היין ומצמצמים מעט את הרוטב. מוסיפים את שאר המרכיבים (שמנת, שום, פלפל, מלח ונוזלי ההשרייה של הפטריות). מצמצמים לרמת רוטב סמיך יחסית (כ-10 דקות על להבה בינונית). מתקנים טעמים במעט מלח.
- מוסיפים את הניוקי למחבת, ומקפיצים מעט עד שהרוטב עוטף את הניוקי.
רוצים לאכול עוד מנות איטלקיות? מסעדת "מל ומישל" חוגגת עשור: עד סוף חודש נובמבר יוחזרו לתפריט של המסעדה מנות מיתולוגיות שליוו אותה לאורך השנים. בכל יום יוגשו 3 מנות עבר, לצד התפריט הרגיל. בין הספיישלים שעשו קאמבק תמצאו מרק בצל עם גבינת גרנה פדנה, קוניאק וקרוטונים (מתוך תפריט 2007); ניוקי אלה רומנה, מוקרמים בתנור פיצה על רוטב פטריות פורצ'יני (מתוך תפריט 2010); סקלופיני עוף אורגני עם פרשוטו ומוצרלה ברוטב בלסמי דבש או לימונה (מתוך תפריט 2011); שרימפס רוקט- קריספי שריפס על רוטב פינו גריג'יו, שמנת ולימון (מתוך תפריט 2013); ופילה דניס על רוטב פסטו ליגורי עם פסטה פיצ'י ושקדים קלויים (מתוך תפריט 2014).