תרבות יום א': סיור במוזיאונים פלסטיניים בגדה
ברמאללה תוכלו לסייר במוזיאון יאסר ערפאת ולהתרשם מהכאפייה ומהמשקפיים של המנהיג, ביריחו הוקם מוזיאון לזכרו של מחמוד דרוויש. גם ברצועת עזה נמצאה פנינה ארכיאולוגית משבע תקופות שונות - ששווה הצצה
הרשות הפלסטינית לא משופעת בתיירים, על אחת כמה וכמה לא רצועת עזה. עובדה זו לא מונעת מהפלסטינים לבנות ולתחזק מוזאונים שמיועדים בעיקר לאוכלוסייה המקומית.
אלו מוזיאונים קיימים בשטחי הרשות? ובכן, לא מעט. יש את אלה שנוגעים בפוליטיקה כמו מוזיאון יאסר ערפאת שנפתח ברמאללה בשבוע שעבר ומציג את כל תחנות חייו של המנהיג הפלסטיני, וגם כולל פריטים אישיים ומפורסמים הקשורים לערפאת. כך הכאפייה שהפכה לסמלו המסחרי וכן המשקפיים והאקדח המפורסם שנשא בכל עת.
ברמאללה זכה מחמוד דרוויש, המשורר הפלסטיני הלאומי, למוזיאון שקרוי על שמו ברמאללה. ומצפון לרמאללה לעיר נפתח השנה המוזיאון הפלסטיני הגדול ביותר, בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים. אפשר להקבילו למוזיאון ישראל, אלא שהבניין המרשים של המוזיאון נפתח כשהוא עדיין ריק לחלוטין מתצוגות, משום שמבחינת הפלסטינים עצם פתיחתו לא פחות חשובה מתוכנו -שאמור להציג את ההיסטוריה הפלסטינית ואת מקורותיה.
סיור במוזיאונים בגדה מוביל גם ליריחו, העיר החמה ביותר באזור. מתברר כי יש לה בין היתר שורשים רוסיים, בעקבות משלחות שהגיעו אליה הישר מהמדינה הקרה. בעקבות זאת נפתח בעיר המוזיאון הרוסי שנמצא בתוך אתר ארכיאולוגי. מי שנכנס בשערי המוזיאון יכול לחוש מייד כאילו הגיע לרוסיה בשל המבנה שמארח את המוזיאון והמוצגים העשירים בתוכו.
ואיך קרה שברצועת עזה ישנה פנינה ארכיאולוגית משמעותית שמציגה פריטים מרהיבים משבע תקופות שונות בהיסטוריה והיא נפתחה במקום הכי לא צפוי? ההסבר נמצא בבית פרטי של חובב בתחום.