שתף קטע נבחר

 

חולת סרטן בת 14 מתה והוקפאה: "תעירו כשתמצאו תרופה"

"אני לא רוצה למות, אבל אני יודעת שאמות", כתבה נערה בריטית ודרשה לא לקבור אותה - אלא להקפיאה במינוס 196 מעלות. השופט אישר את הבקשה התקדימית, וגופתה הועברה למכון מיוחד בארה"ב: "כך יש לי סיכוי לחזור לחיים, אפילו עוד מאות שנים"

 

 

במכון שבו נמצאת הנערה הבריטית

במכון שבו נמצאת הנערה הבריטית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ההוראות שהותירה אחריה נערה בריטית בת 14 היו ברורות: היא לא מעוניינת בקבורה, אלא בהקפאת גופתה, כדי שאם יגיע היום שבו המדע והטכנולוגיה יספקו פתרונות רפואיים למחלת הסרטן שבה לקתה - ניתן יהיה להשיבה לחיים ולנסות לרפא אותה. בחודש שעבר מתה הנערה, וגופתה הועברה למכון קריוניקס במישיגן, ארצות הברית. הגופה נמצאת במכל קריוסטט, כלי קיבול לחומרים בטמפרטורות נמוכות במיוחד, שבו הטמפרטורה מגיעה למינוס 196 מעלות

 

"אני רק בת 14, אני לא רוצה למות, אבל אני יודעת שאמות. אני רוצה לחיות, לחיות יותר, וייתכן שבעתיד ימצאו תרופה לסרטן שלי - ואז יוכלו להעיר אותי", כתבה הנערה לשופט שדן בבקשתה. "ההקפאה תאפשר לתת סיכוי להירפא אחרי שיעירו אותי, אולי אפילו בעוד מאות שנים".

באחד המכלים הללו נמצאת הנערה ()
באחד המכלים הללו נמצאת הנערה

במכון קריוניקס במישיגן ()
במכון קריוניקס במישיגן

מילותיה הנוגעות ללב הצליחו לשכנע את השופט העליון פיטר ג'קסון להיעתר לבקשתה, במה שהוא ניסח כמקרה הראשון מסוגו באנגליה וייתכן שאף בעולם כולו. הוא ציין כי הנערה בחרה באפשרות השימור הבסיסית ביותר, שעלותה נאמדת ב-37 אלף ליש"ט (46 אלף דולר לערך).

 

אך הוריה הגרושים לא הגיעו להסכמה בנוגע לבקשתה. האם תמכה בבקשת הבת ואילו האב, שעמו לא שוחחה פנים אל פנים מאז הייתה בת 6, סירב לה. היא דחתה את ניסיונותיו לחדש את הקשר, לאחר שלמד על מחלתה בשנה שעברה. עם זאת, האב ריכך את עמדתו עם התקרב מותה של הבת. הנערה והוריה לא הורשו להיות נוכחים בדיון המשפטי עקב הגבלות חוקיות.

 

השופט ביקר את הנערה בבית החולים שבו אושפזה והתרשם מ"הדרך האמיצה", כדבריו, שבה התמודדה עם מותה הקרב נוכח הסרטן הנדיר שבו חלתה. עוד כתב כי את נתן את הפסיקה כפשרה בין ההורים, והיא לא מהווה הכרה ביעילותו של ההליך. ג'קסון ציין כי את חודשיה האחרונים ניצלה הנערה כדי לגגל ולחקור באינטרנט את כל שידוע על קריוניקה - שימור בטמפרטורה נמוכה מאוד של בני אדם ובעלי חיים, בתקווה שריפוים והשבתם לחיים תתאפשר בעתיד הרחוק.

המכתב המרגש של הנערה, כפי שהופיע ב"דיילי מייל" ()
המכתב המרגש של הנערה, כפי שהופיע ב"דיילי מייל"
 

ההליך עדיין שנוי במחלוקת בקרב הקהילה הרפואית, והשופט הודה כי אין זה מקרה שזהו התיק היחיד מסוגו שבו דנו בבריטניה מעולם. הוא ציין כי זוהי דוגמה לאתגרים שמציב המדע בפני החוק. 

 

את פסיקתו נתן בחודש שעבר, ואולם הוטל צו איסור פרסום על אודותיו עד סיום הליך ההקפאה כדי לשמור על פרטיותה של הנערה. מאז השימור בהקפאה הראשון בשנות השישים של המאה שעברה, התהליך בוצע רק כמה מאות פעמים. את הגופה צריך להעביר זמן קצר לאחר המוות, עדיף אחרי דקות ספורות.

 

"אני חושבת שקריוניקה מאפשרת לי סיכוי לריפוי ולחזרה לחיים, אפילו עוד מאות שנים. אני לא רוצה להיקבר מתחת לאדמה", כתבה הנערה בסוף המכתב. "אני מבקשת שתאפשרו לי את ההזדמנות הזאת. זהו רצוני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים