היועץ לביטחון לאומי של טראמפ קרא לאיסלאם "סרטן"
לוטננט גנרל מייקל פלין כתב בספר שפרסם בקיץ כי "אנחנו במלחמת עולם נגד תנועה משיחית של אנשים רעים, רובם מושפעים מאידיאולוגיה טוטליטרית: האיסלאם הרדיקלי". כעת הוא עובר לעמדת השפעה, ומוסלמים בארה"ב כבר חוששים: "איבה עמוקה נגד האיסלאם"
מייקל פלין, מי שמונה על ידי נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ לתפקיד היועץ לביטחון לאומי, כינה בעבר את דת האיסלאם "סרטן", ואמר כי הוא לא מאמין שכל התרבויות שוות מבחינה מוסרית. כך דיווחה אתמול (ו') רשת ABC בכתבת פרופיל שפרסמה.
פלין בן ה-57, לוטננט גנרל בפנסיה בצבא ארה"ב, כיהן כראש סוכנות הביון הצבאית וייעץ לטראמפ במהלך קמפיין הבחירות בנושאי ביטחון. בעבר הוא אמר שהוא מסכים עם ההצעה הראשונית של טרמאפ לאסור זמנית על כניסת מוסלמים לארצות הברית, אבל מוקדם יותר השנה אמר בראיון לאל ג'זירה כי זה כנראה "לא יעבוד" וכי הוא תומך בבדיקה מדוקדקת של מוסלמים שבאים מסוריה ומאזורים נוספים שבהם הטרור מהווה איום משמעותי.
בכתבת הפרופיל ברשת ABC נכתב כי מוקדם יותר השנה פלין פרסם ספר בשם: "שדה הלחימה: איך נוכל לנצח במלחמה העולמית נגד האיסלאם הקיצוני ובני בריתו". בין היתר הוא כתב שם: "אנחנו במלחמת עולם נגד תנועה משיחית של אנשים רעים, רובם מושפעים על ידי אידיאולוגיה טוטליטרית: האיסלאם הרדיקלי".
הוא הוסיף וכתב: "אני לא מאמין שכל התרבויות שוות ערך מבחינה מוסרית, ואני חושב שהמערב, במיוחד אמריקה, הוא הרבה יותר מתורבת, הרבה יותר אתי ומוסרי, מהמערכת שהאויב העיקרי שלנו רוצה לכפות עלינו".
לדבריו, "עלינו להפסיק להרגיש אפילו רגש קל של אשמה בנוגע לכך שאנחנו קוראים להם ומזהים אותם כרוצחים פנאטים שפועלים בשם תרבות כושלת". במהלך כנס שנערך הקיץ בדאלאס פלין השווה בין האיסלאם לסרטן והוסיף כי במסמכים שנמצאו אצל ארגוני טרור נמצאו קריאות למצטרפים "להיכנס למחזור הדם של האויב".
טראמפ עצמו אמר בהצהרה שמסר כי הוא שמח שיוכל לעבוד לצד פלין כדי "להביס את הטרור של האיסלאם הקיצוני, לנווט באתגרים גיאופוליטיים ולשמור על אמריקה בטוחה בבית ובחו"ל".
אולם, פעילים מוסלמים כבר הביעו חשש מהמינוי. רביע חאדורי, בכירה במכון האמריקני לשלום, אמרה כי "הנשיא הנבחר טראמפ אוצר בקפידה צוות בכירים שנראה כי יש להם דבר אחד במשותף: איבה עמוקה נגד האיסלאם ומוסלמים. הגנרל פלין הוא אחד מהם".
חאזם באטה, מזכ"ל החברה האיסלאמית בצפון אמריקה, אמרה כי מנהיגים מוסלמים ברחבי ארה"ב נמצאים על המשמר: "הקהילה שלנו מוכנה לאמריקה שבה חלקים מהממשל עוינים מסולמים באופן גלוי. אנחנו מקווים לטוב, אבל מתכוננים לגרוע מכל".
ההודעה על מינויו של פלין נמסרה יחד עם שני מינויים נוספים. חבר בית הנבחרים מייק פומפיאו נבחר לשמש ראש ה-CIA, והסנאטור ג'ף סשנס לתובע הכללי. פומפיאו, רפובליקני שמרן בן 52, נמנה על חברי "מסיבת התה" בקרב המפלגה וידוע כמתנגד תקיף להסכם הגרעין עם איראן. יום לפני בחירתו לתפקיד אף צייץ בטוויטר כי הוא מצפה שההסכם יבוטל.
כמו כן, במאמר שפרסם באתר של רשת "פוקס ניוז" בחודש יולי, לציון שנה להסכם הגרעין, הוא כתב כי יש לבחון אם ההסכם מסייע לביטחון של ארה"ב ולאינטרסים שלה - והתשובה על כך היא לא מהדהד, כלשונו. "כתוצאה מכך", כתב ראש ה-CIA הבא. "הקונגרס חייב לפעול כדי להביא לשינוי של ההתנהגות האיראנית ובסופו של דבר, גם לשינוי המשטר האיראני".
סשנס, שנבחר לתובע הכללי, נחשב לשמרן שאמירותיו מעוררות המחלוקת בנוגע למדיניות ההגירה דומות לאלו של טראמפ. הוא מתנגד נחרצות למתן אזרחות למהגרים בלתי חוקיים ותומך נלהב ביוזמת טראמפ לבניית חומה בגבול מכסיקו. סשנס, סנאטור מאלבמה בן 69, היה בעבר התובע הכללי של אריזונה.
ב-1986 סשנס מונה על ידי הנשיא רונלד רייגן לכהן כשופט פדרלי, אך מינויו נדחה על ידי הוועדה בסנאט בשל אמירות גזעניות שיוחסו לו. זו הייתה הפעם השנייה ב-50 שנים שמינוי של שופט נדחה בוועדה.
בעדות בפני הוועדה, אמר עמית לשעבר שעבד עם סשנס כי הוא הגדיר את אנשי ההתאחדות הלאומית למען קידום אנשים צבעוניים (NAACP), את ההנהגה משותפת של השחורים לכל מדינות הדרום ((SCLC, וארגוני זכויות אדם נוספים כ"לא אמריקנים" ו"מושפעים מקומוניזם". תובע פדרלי אפרו-אמריקני אף העיד כי סשנס קרא לו "ילד" (boy) ואמר כי הקו קלוקס קלאן הם בסדר "עד שאגלה שהם מעשנים סמים". סשנס אמר כי התבדח כשאמר זאת. כעת בחירתו לתפקיד הבכיר במערכת אכיפת החוק מעוררת ביקורת בקרב פעילי זכויות אדם שכבר קראו לסנאט לדחות את מועמדותו.