שתף קטע נבחר

 

חוק המואזין מתעכב כדי לאפשר המשך צפירת השבת

ההצבעה בוועדת השרים לענייני חקיקה על החוק מוטלת בספק, ובינתיים מתנהלים מגעים עם הסיעות החרדיות להכניס סעיף שישלח את החוק להצבעה טרומית במליאה. הזעם במגזר הערבי לא שוכך: "נהפוך למואזין בכל מקום"

עשרות מחו היום נגד "חוק המואזין" בוואדי ערה ()
עשרות מחו היום נגד "חוק המואזין" בוואדי ערה
"חוק המואזין" המעורר ביקורת קשה בקרב הציבור הערבי נתקע אמנם בשלבי החקיקה, אך לא ירד מסדר היום. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הודיע באופן פומבי יותר מפעם אחת כי הוא תומך בו, ובקואליציה עושים הכול כדי להמשיך ולקדמו - בין היתר באמצעות החרגת צפירת השבת.

 

לקריאת הצעת החוק - הקליקו  

 

החוק אמנם מופיע על סדר יומה של הממשלה לדיון המתוכנן למחר (יום א'), אולם מאחורי הקלעים מתקיימים מגעים עם נציגי הסיעות החרדיות המתנגדות לחוק כדי להכניס סעיף שיחריג את צפירת השבת, ואם יושגו ההסכמות - יוסר הערר שהגיש השבוע השר יעקב ליצמן מיהדות התורה, והחוק לא יעלה להצבעה בוועדת השרים ויובא בהמשך השבוע ישירות להצבעה במליאת הכנסת.

 

הצעת החוק של ח"כ מוטי יוגב (הבית היהודי), רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) וכמה ח"כים נוספים מבקשת למעשה לאסור על בתי תפילה להשתמש במערכות כריזה, משום שהדבר פוגע לטענתם באיכות החיים של תושבים רבים הגרים בסמיכות למקומות אלו.


השר יעקב ליצמן (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
השר יעקב ליצמן(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

הערר שהגיע השבוע השר ליצמן ()
הערר שהגיע השבוע השר ליצמן
"מאות אלפי אזרחים בישראל, באזורי הגליל, הנגב, ירושלים, תל אביב- יפו ומקומות נוספים במרכז הארץ סובלים באופן שיגרתי ויומיומי מרעש שנגרם כתוצאה מקריאות המואזין במסגדים", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "רעש זה נוצר כתוצאה משימוש במערכת כריזה, המטרידה את מנוחתם של אזרחים כמה פעמים ביום, לרבות בשעות הבוקר המוקדמות והלילה".

 

מדובר בהצעת חוק שעלתה גם בכנסת ה-18 ובכנסת ה-19, אולם הליכי החקיקה לא הושלמו בשל התנגדות עזה שעורר החוק בכל פעם שעלה לסדר היום. גם בכנסת הנוכחית עלתה הצעת החוק לועדת השרים לענייני חקיקה כבר בחודש מרס האחרון, אולם נדחתה להמשך דיון עקב אי-הסכמות בוועדה.

 

בשבוע שעבר, בתמיכתו של ראש הממשלה נתניהו, אושר החוק בוועדת השרים לענייני חקיקה, והיה אמור להגיע לקריאה טרומית במליאת הכנסת. אלא שיום לפני ההצבעה, הודיע השר יעקב ליצמן כי הוא מתנגד לחוק בשל היותו "כללי מדי", באופן שעשוי לפגוע בצפירה המסורתית מדי שבוע המבשרת על כניסת השבת ברחבי הארץ.

 

לילה לפני ההצבעה הגיש ליצמן ערר על החוק, ובכך אמור היה לעבור לדיון, כמקובל, במליאת הממשלה. בפועל, הוכנס החוק לסדר היום כבר לישיבה הקרובה הצפויה להתקיים מחר בבוקר, אולם מאחורי הקלעים החלו שיחות עם השר ליצמן במטרה להכניס סעיף נוסף להצעה, שיחריג את צפירת השבת ובכך למעשה יתייתר הדיון בממשלה וליצמן יהיה מוכן להסיר את הערר.

 

הסעיף החדש הנוגע להחרגת צפירת השבת אמור לחדד את האיסור על כריזה רק בשעות הלילה, כך שהצפירה המושמעת בשעות ערב מוקדמות לא תיכלל במסגרת האיסור. הסעיף טרם הוכנס בשל בדיקה משפטית שנערכת כדי שהחוק יוכל לעבור גם את מבחן בג"ץ, אם יידרש. לאחר שיוכנס הסעיף וליצמן יסיר את הערר – יובא הדיון ישירות לכנסת ולא יידרש דיון בממשלה.

 

"כולנו נהפוך למואזין בכל מקום"

בינתיים הולך וגובר הזעם בחברה הערבית בעקבות הצעת החוק, ורבים אמרו כי ימשיכו להיאבק בחקיקה. "כולנו נהפוך למואזין בכל מקום", אמרו היום בקרב עשרות המפגינים שמחו בשעות הצהריים בכפר קרע שבוואדי. "החוק הזה הוא גזעני ולא נשתוק על דבר כזה". המפגינים הניפו כרזות שעליהן נכתב בין היתר "אללה אכבר. קול המואזין לא ישתוק", ו"תפסיקו לפגוע בדת המוסלמית".

  

"ממליצים לממשלה לטפל ברעשים אחרים"

"ממליצים לממשלה לטפל ברעשים אחרים"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בנוסף, תלמידים איימו שלא ילכו לבית הספר אם החוק מעורר המחלוקת אכן יעבור. כאלד אגבאריה, תלמיד בית ספר מאזור ואדי ערה אמר: "כמעט כל התלמידים מדברים על חוק המואזין ורואים את ההתפתחות הזו בחומרה. יחד עם תלמידים רבים נוספים החלטנו שאם החוק הזה יאושר בכנסת, אז נמליץ להכריז על שביתה פתוחה בכל בתי הספר בחברה הערבית. הממשלה פוגעת במוסלמים כאילו הם לא אזרחי המדינה".

 

 

מחאה בירדן נגד "חוק המואזין"

מחאה בירדן נגד "חוק המואזין"

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הלאל חאג' יחיא, תושב טייבה שמחה נגד החקיקה, אמר: "המואזין הוא חלק בלתי נפרד מהתפילה, שהיא חובה על כל מוסלמי מאמין. לכן, מדינה דמוקרטית מתוקנת אמורה להגן על קיומו ובטח לא למנוע אותו. הרי זה נמצא תחת חופש הדת והאמונה, שזה חלק הכרחי לקיום הדמוקרטיה".

 

לדבריו של יחיא, הטענה שניתן להשתמש היום באפליקציות המזכירות את זמני התפילה היא "טענה מופרכת וחסרת בסיס", שכן קול המואזין הפך לחלק ממסורת ושגרת החיים. כמו כן הוא הוסיף כי ישנם אנשים רבים, בעיקר מבוגרים, שאינם יודעים או יכולים לקרוא ולכתוב, וכן ולא יודעים להשתמש בטלפון חכם, או כלל לא בעלים של טלפון מסוג זה.

 

"אני ממליץ לממשלת ישראל לטפל ברעשים אחרים, כמו הרעשים ממטוסים מעל מקומות מאוכלסים, חתונות במקומות לא חוקיים, ואולי סוף כל סוף גם יפתרו את בעיות האלימות במגזר הערבי בפרט ובמדינה בכלל".

 

המחאה נגד החקיקה הגיעה גם לירדן השכנה. אתמול, במשחק כדורגל במדינה, אוהדי קבוצת אל-וחדאת שמזוהה עם הפלסטינים בירדן השמיעו את קריאות המואזין במחאה על הצעת החוק בישראל.

 

רועי קייס השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה נגד "חוק המואזין", היום בכפר קרע
מומלצים