6 הסיבות להיווצרות עור יבש בגיל מבוגר - ואיך לטפל
גרד, סדקים, סבוראה ופסוריאזיס הם רק חלק מהתופעות המתפרצות על עור מבוגר כאשר הטמפרטורות מתחילות לרדת. רופא עור מסביר למה עור של מבוגרים רגיש במיוחד ואיך אפשר לטפל בבית
הכתבה בשיתוף "מגדלי הים התיכון"
לא רק קוסמטי: עור יבש עלול לגרום להתפרצות מחלות עור. השינויים במזג האוויר משפיעים על עורנו ועלולים לגרום למחלות. אם בקיץ נדרשנו להתגונן בפני קרינת השמש אשר עלולה לגרום לפגיעות שונות מכתמי פגמנטציה, קמטים וקימטוטים ועד נגעים סרטניים. הסתיו והחורף שאחריו מביאים איתם אוויר יבש ורוחות שגורמים לנידוף הלחות מהעור ולהתפרצויות או החמרת בעיות עור קיימות.
חשוב לדעת כי עור יבש הוא לא רק בעיה קוסמטית, כשהעור שלנו יבש הוא רגיש יותר וזאת מכיוון שהשכבה ההגנתית של השומן הולכת ומצטמצמת. במצב זה העור חשוף יותר לפגיעה של חלקיקי אבק ולחדירה של חומרי הסביבה אל השכבות העמוקות יותר שלו. חדירה זו גורמת לגרד טורדני, לתגובות אלרגיות שונות והתפרצויות של מחלות רדומות קיימות אבל גם להתפרצות של מחלות עור חדשות. וככל שאנחנו מתבגרים, העור שלנו הופך רגיש יותר ויותר.
עוד במדור 60 פלוס:
זה לא הגיל: דוגמן בן 80 וסבתות בסנאפצ'ט
לעבור לטבעונות בגיל מבוגר - כך תעשו את זה נכון
צפו ובצעו: 10 אימונים פשוטים לחיזוק הגוף - שחשובים בגיל מבוגר
6 סיבות לאיבוד לחות בגיל מבוגר
חשוב לדעת כי בחלוף השנים עורנו מאבד מהלחות שלו עקב מספר סיבות עיקריות, חלקן ייחודיות להתבגרות הגוף והזדקנות העור, אבל לא רק. לפניכם שש סיבות שכיחות לאיבוד לחות בגיל מבוגר:
ירידה ביצור השומן העורי: בלוטות החלב שלנו הולכות ומתנוונות, הן לא מייצרות מספיק שומן עורי בשביל לכסות את כל שטח העור.
איבוד החומצה ההיאלרונית: מגיל 60 ואילך העור שלנו מאבד את החומצה ההיאלרונית, אשר סופחת מים ואחראית על המרכיב המימי של הלחות. לכן, כאשר ריכוז החומצה ההיאלרונית יורד, המים לא נשמרים בתוך העור והוא מתייבש.
סיבי העור מתפרקים: שינויים כרונולוגיים החלים בגופנו כאשר אנו מתבגרים גורמים לתאים להתנוון, הסיבים מתפרקים מה שגורם לעורנו להראות מוכתם ורפוי. העור נהפך יותר שברירי, יבש ונחבל בקלות.
שמש: נזקי השמש, מביאים לשינויים גם במרקם העור, העור נהפך יבש ובכך הופך קרקע פורייה למצבים ממאירים.
מים חמים וסבונים לא מותאמים: מקלחות ארוכות במים חמים מייבשות את העור במיוחד כאשר נעשה שימוש בסבונים ריחניים ואגרסיביים אותם אנו מקרצפים על העור.
תרופות: לנטילת תרופות ישנה השפעה על רמת היובש בעור. תרופות מייבשות כך לדוגמא תרופות לטיפול באי ספיגה כלייתית, תרופות לטיפול בלחץ דם, טיפול בכולסטרול ועוד. כדאי לדעת כי כאשר נוטלים תרופות אלו אנו מוציאים יותר נוזלים ועורנו מתייבש מהר יותר.
4 המלצות למניעת יובש בעור
מניעה, זהירות ושימוש בלחות עשויים למנוע את איבוד הלחות. לפניכם ארבע המלצות לשימוש שיגרתי ויום יומי שיאפשרו לכם לשמור על עורכם ולמנוע מחלות:
מריחת קרם לחות מתאים: הדבר הראשון והכי חשוב שניתן לעשות הוא להעניק לעורך את הלחות בחזרה. להשתמש בקרם לחות לעיתים תכופות, לא רק לאחר המקלחת. להקפיד למרוח קרם לחות לכל אורך היום.
להתקלח פעם אחת ביום עם מים פושרים: למרות שקר בחוץ חשוב להקפיד לא להתקלח במים חמים השמייבשים את העור עוד יותר.
בנוסף מומלץ להשתמש בסבונים עם רמת PH נמוכה (3.5), סבונים אלו מייבשים פחות את העור כמו לדוגמא תחליב רחצה של "לקטופיל".
שמירה על מקור לחות: בחורף כאשר מחממים את הבית, יש להקפיד על מקור לחות. החימום מייבש את העור ולכן יש להשתמש בו זמנית במכשיר אדים או שניתן להניח כלי עם מים או מגבת רטובה בכדי לשמור על הלחות בחדר.
שימון העור: הטיפול בגרד טורדני שנוצר עקב יובש בעור, הוא להקפיד על שימון מספק של העור דבר אשר מרגיע את הגירודים. כמובן שיש להתייעץ עם רופא עור לגבי המלצות לטיפול תרופתי.
הכותב הינו רופא מומחה ברפואת העור
על תזונה שמשפיעה גם על מראה ולחות העור - צפו בכתבה הבאה: