שתף קטע נבחר

מרקל רצה לכהונה רביעית: "אשמור על אחדות גרמניה"

הקנצלרית, שמכהנת בתפקיד מאז 2005 והעריכו כי תהיה זו הקדנציה האחרונה שלה, הודיעה הערב רשמית כי תתמודד בבחירות בשנה הבאה. ברקע: ירידה בתמיכה בה וביקורת גדולה על כך שהכניסה המוני מהגרים. "גרמניה חייבת לשמור על ערכיה ולכבד כל אדם, בלי קשר לגזעו", אמרה בהכרזתה

קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, הודיעה הערב (יום א') באופן רשמי כי החליטה להתמודד על כהונה רביעית ברציפות בתפקיד, בבחירות שייערכו בשנה הבאה. לפני הבחירות הקודמות חשבו הכול כי תהיה זו כהונתה האחרונה של מרקל בתפקיד, אבל כשברקע משבר המהגרים הגדול שאותו היא מנהלת היא החליטה לבקש שוב את אמון העם ולהמשיך להנהיג את גרמניה.

 

"חשבתי על ההחלטה הזו בלי סוף, ממש כך, אבל אני מוכנה לרוץ לכהונה נוספת", אמרה לכתבים. "אחרי 11 שנים בתפקיד - זה כמובן לא טריוויאלי".

מרקל מכריזה הערב שתתמודד שוב בבחירות (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מרקל מכריזה הערב שתתמודד שוב בבחירות(צילום: רויטרס)

בהודעתה הערב אמרה מרקל כי גרמניה חייבת לשמר ולקדם ערכים של דמוקרטיה, חופש וכבוד לכל אדם – בלי קשר לגזעו או למינו. "מטרתי היא לפעול לשמירה על אחדות החברה, אנחנו חייבים להימנע מהזנת השנאה", אמרה מרקל.

 

דבריה מרקל, שנהנתה לאורך כל שנות כהונתה מתמיכה אדירה בסקרים, באים אחרי חודשים שבהם חלה ירידה מסוימת בפופולריות שלה ושל ממשלתה. הסיבה הראשית לירידה היא החלטת מרקל לפתוח בשנה שעברה את שערי גרמניה בפני כמיליון מהגרים שברחו לגרמניה ממדינות המזרח התיכון ואפריקה. בחודשים האחרונים ספגה גרמניה לפחות שני פיגועים שבהם היו מעורבים מהגרים מאפגניסטן ומסוריה, והגרמנים מודאגים גם מהקשר של מהגרים לפיגועים שאירעו בשנה האחרונה בצרפת ובבלגיה.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

מרקל בת ה-62 מכהנת בתפקיד מאז 2005. אם תיבחר לכהונה רביעית היא תשווה את שיאו של המנטור שלה, הקנצלר לשעבר הלמוט קוהל שכיהן בתפקיד 16 שנה. היא תיבחר היא גם עלולה לקבל לידיה הפעם מדינה מחולקת ורבת שסעים חברתיים. למרות הפופולריות הרבה שלה בגרמניה, רשמה הקנצלרית ירידה בסקרי דעת קהל בשנה האחרונה, בייחוד לאור העובדה שקליטת גל המהגרים העצום מהווה נטל כלכלי וחברתי עצום על גרמניה ועל הגרמנים ומביאה להתחזקות הקיצונים והאנטי-איסלאמיסטים בחברה.

 

מרקל לעולמי עולמים. ברלין (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מרקל לעולמי עולמים. ברלין(צילום: רויטרס)

מרקל (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מרקל(צילום: רויטרס)
במשך התקופה שבה היא עמדה בראש המעצמה הכלכלית הגדולה ביותר של אירופה, זכתה מרקל בכמה תארים, בהם "האישה החזקה בעולם" ("פורבס") ו"אשת השנה" לשנת 2015 ("טיים"). מרקל היא האישה הראשונה שזכתה בתואר "איש השנה" של מגזין "טיים" מאז 1986 והאישה הרביעית מאז 1927. התקופה הארוכה של מרקל בשלטון נזקפה בין היתר ליכולתה לשכנע את הגרמנים שהיא שולטת במשברים מורכבים, אך גם לוקחת בחשבון את החששות שלהם ומבינה אותם - מה שהעניק לה את הכינוי "מוטי" (אימא).

 

מרקל הפכה לאישה הראשונה בתפקיד קנצלר גרמניה כשהושבעה ב-2005, והיא גם האדם הראשון שנולד במזרח גרמניה הקומוניסטית ומנהיג את גרמניה המאוחדת. לאחר קריירה מוקדמת כפיזיקאית נכנסה מרקל לפוליטיקה הגרמנית בשנות השלושים לחייה, בשעה שהקומוניזם עמד בפני התפוררות. מהר מאוד היא הפכה להיות דוברת הממשלה הראשונה שנבחרה באופן דמוקרטי במזרח גרמניה (1990), וכעבור כמה חודשים מונתה לשרה בממשלתו של הקנצלר קוהל - הממשלה הראשונה בגרמניה שלאחר האיחוד.

 

עם נשיא ארה"ב ברק אובמה בעיר אלמאו (צילום: AP) (צילום: AP)
עם נשיא ארה"ב ברק אובמה בעיר אלמאו(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מרקל כיהנה בשנות ה-90 בתפקיד השרה לאיכות הסביבה, וסייעה במשא ומתן להשגת "הסכם קיוטו" לצמצום פליטת גזי החממה. ב-2000 היא הפכה למנהיגת "האיחוד הנוצרי דמוקרטי" השמרני בגרמניה. כעבור חמש שנים הושבעה לתפקיד קנצלרית גרמניה, לאחר ניצחון צמוד בבחירות על המפלגה הסוציאל-דמוקרטית (SPD) בראשות גרהרד שרדר.

 

במהלך השנים זכתה מרקל למוניטין בשל פעילותה הדיפלומטית הנמרצת ומעורבותה, כאמור, בפתרון משברים ומציאת פשרות באיחוד האירופי בן 28 המדינות.


פורסם לראשונה 20/11/2016 14:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מרקל, הערב. "להימנע מהשנאה"
צילום: AP
מומלצים