הדבר האמיתי: ספינג'
נמאס לכם מסופגניות? לכו על ספינג' מרוקאי: המאמא המרוקאית סוליקה מלמדת להכין ספינג' אותנטי, שלב אחר שלב
ספינג' מרוקאי
המצרכים (ל-25-22 יחידות):
1 ק"ג קמח
1 כף מחוקה מלח
1 כף סוכר
2 כפות שמרים יבשים
1 ביצה
600 מ"ל מים
לרוטב סוכר-
3 כוסות סוכר
1 כוס מים
1 כף מיץ לימון
1 מקל וניל - לא חובה
אופן ההכנה:
- מכינים את הספינג' - מכניסים לקערה קמח, סוכר, כף מלח ו 2 כפות שמרים. שוברים את הביצה לכוס, מוסיפים 600 מ"ל מים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הביצה לקערה עם הקמח בהדרגה, ולשים עד לקבלת בצק במרקם רך.
- מניחים את הבצק למנוחה ולהתפחה של שעה וחצי בקערה מכוסה בניילון. במהלך ההתפחה, כל 20 דקות, יש ללוש את הבצק שוב כדי להכניס אליו אוויר. יש לחזור על הפעולה לפחות 4 פעמים.
- לאחר שעה וחצי של התפחה, משמנים משטח עבודה ויוצרים מתערובת הבצק 22 כדורים קטנים עם חור באמצע. נותנים לכדורים לנוח במשך כ-10 דקות.
- מרתיחים שמן עמוק בסיר רחב וגדול, ומטגנים את הכדורים עד להזהבה. מוציאים לאחר מכן למגש מרופד בנייר סופג.
- מכינים את הרוטב - בסיר שמים 3 כוסות סוכר, כוס מים, כף מיץ לימון ומקל וניל ומבשלים עד לרתיחה ולקבלת מרקם סמיך.
- מצננים מעט, ויוצקים בנדיבות על הספינג'. מגישים חם לצד כוס תה נענע.
המתכון באדיבות מסעדת "אווה ספי" בתל אביב
סופגנייה עם חור. ספינג'
צילום: ירון ברנר
מומלצים