שתף קטע נבחר

 

הדבר האמיתי: ספינג'

נמאס לכם מסופגניות? לכו על ספינג' מרוקאי: המאמא המרוקאית סוליקה מלמדת להכין ספינג' אותנטי, שלב אחר שלב

ספינג' מרוקאי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המצרכים (ל-25-22 יחידות):

1 ק"ג קמח

1 כף מחוקה מלח

1 כף סוכר

2 כפות שמרים יבשים

1 ביצה

600 מ"ל מים

לרוטב סוכר-

3 כוסות סוכר

1 כוס מים

1 כף מיץ לימון

1 מקל וניל - לא חובה

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הספינג' - מכניסים לקערה קמח, סוכר, כף מלח ו 2 כפות שמרים. שוברים את הביצה לכוס, מוסיפים 600 מ"ל מים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הביצה לקערה עם הקמח בהדרגה, ולשים עד לקבלת בצק במרקם רך.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מניחים את הבצק למנוחה ולהתפחה של שעה וחצי בקערה מכוסה בניילון. במהלך ההתפחה, כל 20 דקות, יש ללוש את הבצק שוב כדי להכניס אליו אוויר. יש לחזור על הפעולה לפחות 4 פעמים.
  3. לאחר שעה וחצי של התפחה, משמנים משטח עבודה ויוצרים מתערובת הבצק 22 כדורים קטנים עם חור באמצע. נותנים לכדורים לנוח במשך כ-10 דקות.
  4. מרתיחים שמן עמוק בסיר רחב וגדול, ומטגנים את הכדורים עד להזהבה. מוציאים לאחר מכן למגש מרופד בנייר סופג.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    סוליקה במסעדת "אווה ספי" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    סוליקה במסעדת "אווה ספי"(צילום: ירון ברנר)
  5. מכינים את הרוטב - בסיר שמים 3 כוסות סוכר, כוס מים, כף מיץ לימון ומקל וניל ומבשלים עד לרתיחה ולקבלת מרקם סמיך.
  6. מצננים מעט, ויוצקים בנדיבות על הספינג'. מגישים חם לצד כוס תה נענע.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

 

המתכון באדיבות מסעדת "אווה ספי" בתל אביב

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סופגנייה עם חור. ספינג'
צילום: ירון ברנר
מומלצים