שתף קטע נבחר

 

בצל המחלוקות: ביטול חזקת הגיל הרך חוזר לכנסת

הצעת החוק שקוראת לבטל מעבר אוטומטי של ילד להורים גרושים לאמו תעלה להצבעה טרומית ביום רביעי לאחר ביקורת קשה ומאבקים בקואליציה. יוזם ההצעה, ח"כ קיש, משוכנע שהחוק יעבור. בבית היהודי טוענים כי החוק ישונה לפני הקריאות הבאות

החוק לביטול חזקת הגיל הרך חוזר לסדר היום: חמישה חודשים אחרי שוועדת השרים לענייני חקיקה אישרה את הצעת החוק לביטול מעבר אוטומטי של ילד להורים גרושים לאמו, תובא ההצעה ביום רביעי הקרוב להצבעה בקריאה טרומית במליאת הכנסת.

 

לפי הצעת החוק של ח"כ יואב קיש (הליכוד), שמתווספת להצעה שיזמה בעבר השרה גילה גמליאל (הליכוד), תבוטל לחלוטין חזקת הגיל הרך הקובעת מעבר של ילד לאמו במקרה של גירושים או פירוד, ויתאפשר גם לאב לקבל משמרות על הילד בשונה מהמצב הנהוג כיום.

השרה גמליאל וח"כ קיש (צילום: מרק ישראל סלם, אלכס קולומויסקי) (צילום: מרק ישראל סלם, אלכס קולומויסקי)
השרה גמליאל וח"כ קיש(צילום: מרק ישראל סלם, אלכס קולומויסקי)

מתנגדת לחוק. ח"כ מועלם-רפאלי (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מתנגדת לחוק. ח"כ מועלם-רפאלי(צילום: אוהד צויגנברג)

הצעת החוק השנויה במחלוקת עוררה ביקורת קשה מצד גורמים פוליטיים, ארגונים ועמותות. החוק היה אמור לעבור כבר במושב הכנסת הקודם, אולם סיעת הבית היהודי טרפדה את המהלך. את ההתנגדות מובילה ח"כ שולי מועלם-רפאלי (הבית היהודי), שסבורה כי החוק גורף מדי ועלול להפוך את הילד לכלי מיקוח בידי הוריו בעת סכסוך ביניהם, כך שהנפגע העיקרי ממאבק ההורים על המשמורת יהיה הילד.

 

בשל היעדר הסכמות ניסו בקואליציה למצוא פשרה ולבצע איזון בין ההצעה של ח"כ קיש המבקש לבטל לגמרי את חזקת הגיל הרך, לבין ההתנגדות הנחרצת של הבית היהודי. אחד מהפתרונות שנמצא היה ביטול חזקת הרך רק כשהילד מגיע לגיל שנתיים וחצי. בבית היהודי ביקשו לבטל את החזקה החל מגיל 3, אולם הסכימו להתפשר על המתווה שהוצע. עם זאת, ח"כ קיש הבהיר כי הוא לא מתכוון לזוז מהניסוח העיקרי של החוק וביקש להעבירו במתכונתו הנוכחית.

 

ביום רביעי צפוי החוק לעלות להצבעה בנוסח המקורי, ולפיו חזקת הגיל הרך תחול מיום היוולדו של הילד, אולם החוק יועמד להצבעת חברי הכנסת במתכונת של הוראת שעה למשך שלוש שנים בלבד.

 

גורמים בבית היהודי טענו כי ההצעה תעבור בקריאה טרומית בלבד, ולאחר מכן יידרשו התאמות וסיכומים, כך שהחוק לא ימשיך את הליכי החקיקה. ח"כ קיש משוכנע כי החוק יעבור במתכונתו הנוכחית, וסבור שההחלטה להכיל את החוק תחת הוראת שעה היא פשרה שאמורה לספק את דרישות אנשי הבית היהודי.

 

"ילדים רבים להורים גרושים בישראל מחכים כבר יותר מדי זמן ואני מקווה שכבר ביום רביעי תושג התקדמות והחוק יעבור בקריאה טרומית לקראת אישורו הסופי בחודשים הקרובים", אמרה השרה גמליאל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים