עד מרוקו בשביל סופגניה - מתכון לבינייה
השף אבי לוי מלמד איך להכין בינייה, סופגניה מרוקאית חלולה, שאותה ממלאים בריבה חמימה ומטביעים באבקת סוכר - בדיוק כמו במרוקו
בינייה זו סופגניה מרוקאית אסלית, שלמדתי להכין במרוקו. מכינים אותה כמעט באותה הדרך שבה מכינים סופגניה רגילה, אבל קצת אחרת. הבינייה חלולה, ואת הריבה מכניסים פנימה אל תוכה, ממש כמו כריך. את הסופגניה פותחים במרוקו בעזרת מספריים או סכין, את הריבה מורחים בפנים, ולמעלה מפזרים המון (אבל המון!) אבקת סוכר.
את הגרסה המקורית מתפיחים כ-8 שעות, עד לקבלת בצק אוורירי, ובסופו של התהליך הבינייה יוצאת קריספית וטעימה. שווה לכם לנסות להכין אותה בבית.
בינייה
שף אבי לוי
המצרכים (ל-25-30 סופגניות):
1 ק"ג קמח
400 מ"ל מי ברז
1 כפית שמרים יבשים
2 ביצים
1 כף חמאה
1 כף מלח גס
1 כפית תמצית וניל או קורט של מקל וניל
3-4 שערות של זעפרן בעיקר לצבע (אם אין אז אפשר גם לוותר)
1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים ולשים את כל החומרים לבצק אחיד וחלק.
- מתפיחים במשך שעה וחצי.
- מרדדים לבצק בעובי של 2-5 מ"מ בערך, וקורצים עיגולים בגודל של סופגניה. מפזרים מעט קמח בתחתית ומעט מלמעלה, ומניחים לעוד חצי שעה.
- מטגנים בשמן חצי עמוק עד שמזהיב, והופכים לצד השני, ממש כמו בטיגון רגיל של סופגניה.
- מוציאים את הבינייה מהטיגון, חותכים לרוחב במספריים או בסכין.
- ממלאים בריבה מחוממת ודלילה. מצפים בהרבה אבקת סוכר, ומגישים חם.