שתף קטע נבחר

 

עד מרוקו בשביל סופגניה - מתכון לבינייה

השף אבי לוי מלמד איך להכין בינייה, סופגניה מרוקאית חלולה, שאותה ממלאים בריבה חמימה ומטביעים באבקת סוכר - בדיוק כמו במרוקו

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בינייה זו סופגניה מרוקאית אסלית, שלמדתי להכין במרוקו. מכינים אותה כמעט באותה הדרך שבה מכינים סופגניה רגילה, אבל קצת אחרת. הבינייה חלולה, ואת הריבה מכניסים פנימה אל תוכה, ממש כמו כריך. את הסופגניה פותחים במרוקו בעזרת מספריים או סכין, את הריבה מורחים בפנים, ולמעלה מפזרים המון (אבל המון!) אבקת סוכר.

 

את הגרסה המקורית מתפיחים כ-8 שעות, עד לקבלת בצק אוורירי, ובסופו של התהליך הבינייה יוצאת קריספית וטעימה. שווה לכם לנסות להכין אותה בבית.

 (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)
 

בינייה

שף אבי לוי

המצרכים (ל-25-30 סופגניות):

1 ק"ג קמח

400 מ"ל מי ברז

1 כפית שמרים יבשים

2 ביצים

1 כף חמאה

1 כף מלח גס

1 כפית תמצית וניל או קורט של מקל וניל

3-4 שערות של זעפרן בעיקר לצבע (אם אין אז אפשר גם לוותר)

1 כוס אבקת סוכר

שף אבי לוי מכין בנייה כמו במרוקו (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
שף אבי לוי מכין בנייה כמו במרוקו(צילום: אלכס קולומויסקי)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים ולשים את כל החומרים לבצק אחיד וחלק.
  2. מתפיחים במשך שעה וחצי.
  3. מרדדים לבצק בעובי של 2-5 מ"מ בערך, וקורצים עיגולים בגודל של סופגניה. מפזרים מעט קמח בתחתית ומעט מלמעלה, ומניחים לעוד חצי שעה.
  4. מטגנים בשמן חצי עמוק עד שמזהיב, והופכים לצד השני, ממש כמו בטיגון רגיל של סופגניה.
  5. מוציאים את הבינייה מהטיגון, חותכים לרוחב במספריים או בסכין.
     (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
    (צילום: אלי מנדלבאום)
  6. ממלאים בריבה מחוממת ודלילה. מצפים בהרבה אבקת סוכר, ומגישים חם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
אבי לוי מכין בינייה - סופגניה מרוקאית
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים