יו"ר ההסתדרות משחזר את הפגישה עם עו"ד שמרון: "נאמר: 'אם לא תגיעו להסכמות, ייתכן שזה יהיה בלי הסכמות'"
אחרי חשיפת "ידיעות אחרונות" על הלחצים בפגישה בין דוד שמרון ונציג המספנה הגרמנית בישראל לבין יו"ר ההסתדרות אבי ניסקורן - מגיב האחרון לראשונה. במקביל, גילויים חדשים: שיחת הטלפון שביצע שמרון ליועץ המשפטי של משרד הביטחון ומעורבתו של סגן ראש המל"ל לשעבר החשוד בשוחד בפרשה אחרת. אמש הודיעו היועמ"ש ופרקליט המדינה: אין חשד לפלילים בפרשה
גילויים חדשים בפרשת הצוללות. לאחר חשיפתו של יוסי יהושוע ב"ידיעות אחרונות" את האופן שבו לחץ דוד שמרון, פרקליטו של ראש הממשלה, להקים מספנה גרמנית בישראל במהלך פגישה טעונה עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, הגיב אמש (יום ב') ניסנקורן לראשונה.
בראיון לאמנון אברמוביץ' בערוץ 2 אמר ניסנקורן: "תראה, אני מרגיש, עוד לפני הנסיעה (לחו"ל עם עובדי צה"ל), שיש חוסר שקט גדול במספנות וגם החלנו סכסוך עבודה לפני הנסיעה על מערכת יחסי עבודה עכורה, דבר שלא קיים במספנות עשרות שנים".
לאחר החזרה ארצה קיבל שיחה מעו"ד דוד שמרון: "שמרון מתקשר אליי ואומר לי, תשמע, יש מגמה, אנחנו רוצים להיפגש, בנושא של מיקור חוץ, בעצם הפרטה של המספנות, אני רוצה לבוא עם מיקי גנור ולאור הרקע שאני מספר לך עליו, קבעתי את הישיבה. רציתי לדעת אם משהו קורה וביקשתי ממשה פרידמן, יו"ר הארגון, שייצטרף אליי".
ניסנקורן אמר כי הפגישה לא הייתה בגלל ראש הממשלה, כי נתניהו לא אוזכר וכי הוא לא חש מאוים. עם זאת, לדבריו, בפגישה נאמר: "'אם לא תגיעו להסכמות, ייתכן שזה יהיה בלי הסכמות'". לדבריו, "אני לדברים האלה, התשובה שלי: 'מי שרוצה לבחון אותנו – שיבחן אותנו'. אני תשובות כאלה ואמירות כאלה לא מקבל".
הוא הוסיף: "מטרת הישיבה הייתה למקסם רווחים למי שרוצה לעשות מיקור חוץ, ואני לא בעולם של מיקסום רווחים, אני בעולם של לעשות את הדבר הנכון למדינת ישראל".
תגובת שמרון: "מעולם לא התרעמתי על הוצאת מכרז. פניתי בשאלה ליועמ"ש משרד הבטחון. מותר לי על פי הסדר ניגוד העניינים ובמקרה זה הפנייה הייתה בשאלה גרידא".
פרטים חדשים בפרשה
במקביל הביא רביב דרוקר בערוץ 10 גילויים חדשים בפרשה. בשבוע שעבר טען שמרון: "לא שוחחתי מעולם מול גורמי מדינה כלשהם בנושא הפרטת מספנת חיל הים ולא טיפלתי מול גורמי מדינה כלשהם בסוגיית רכש כלי שיט ע"י מדינת ישראל".
על פי הדיווח בערוץ 10: "כשמשרד הביטחון הוציא מכרז בינ"ל לרכישת כלי שיט שיגנו על אסדות הגז, התקשר עו"ד דוד שמרון ליועמ"ש של משרד הביטחון עו"ד אחז בן ארי, ובצורה עדינה התרעם מולו על ההחלטה לצאת למכרז בינ"ל ולא לתת את זה ללא מכרז למספנה הגרמנית. הוא לא אמר לו שהוא מייצג את המספנה הגרמנית או את הנציג שמייצג אותה. בצירוף מקרים, ראש הממשלה נתניהו מתרעם על אותו הדבר, על הוצאת המכרז הבינלאומי, וכפי שדיווחנו כבר לפני שבועיים - לוחץ על שר הביטחון יעלון לבטל את המכרז הבינלאומי הזה - דבר שלבסוף קורה".
עוד דווח בערוץ 10 על מעורבותו בנושא של סגן ראש המל"ל לשעבר אבריאל בר יוסף, החשוד בשוחד בפרשה אחרת. על פי הדיווח: "עוד לפני ששמרון ומיקי גנור (נציג המספנה הגרמנית) נפגשו עם אבי ניסנקורן, כבר בתחילת שנה זו, הלך בר יוסף, סגן ראש המל"ל, עם גנור ועם נציגים רשמיים של חיל הים לפגישה עם מנכ"ל נמל חיפה מנדי זלצמן. הם כבר גלגלו את אותו מהלך שגם שמרון תמך בו: תן לנו שטח בנמל - הם רוצים שהתחזוקה של כלי השיט, הצוללות בין השאר, שהם כבר יודעים מסתבר שייקנו מגרמניה למרות שעוד לא התקבלה החלטה כזאת, תיעשה בשטח הנמל שיוקצה להם והם יביאו עובדים פרטיים שלהם. שאלנו בצה"ל מי הם גורמי חיל הים שבאים עם נציג עסקי לחלוטין, נציג של מספנה גרמנית לפגישה כזאת עם מנכ"ל נמל חיפה. מדובר צה"ל נמסר לנו שהם עדיין לא יודעים מי הם אותם נציגים מחיל הים שהשתתפו באותה פגישה".
בהנהלת נמל חיפה מסרו בתגובה ל-ynet: "חברי המשלחת שהגיעו לנמל קיבלו תשובה שלילית לבקשתם. חברת נמל חיפה לא מחלקת שטחים ולא מוסרת שטחים. חברת נמל חיפה פורקת וטוענת אוניות. כל גורם שפנה או פונה לחברת נמל חיפה בנושא קבלת שטחים שאינה קשורה לפריקה וטעינת מטען מקבל תשובה זו".
מוקדם יותר אתמול התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו לנושא ואמר כי סייר עם עיתונאים זרים בבאר שבע, שהתרשמו מהתפתחותה. "יש מי שמתעקש כל הזמן להשחיר את פניה של ישראל. יש פה מה שאני קורא - תעשיית הדכדוך, כל הזמן להגיד כמה רע פה", אמר. "אין פלא שאותם אנשים שמובילים את תעשיית הדכדוך, הם גם אלה שכל הזמן מפריחים לאוויר בלונים מלאי אוויר. באותה מהירות שהבלונים מתמלאים באוויר, הם מתרוקנים. תורידו הילוך, אתם יכולים להירגע. אני הולך להיות איתכם עוד הרבה זמן".
עוד קודם אמר יו"ר יש עתיד יאיר לפיד: "כבר שלושה ימים אני רואה את הניסיון למוסס ולהעלים את פרשת הצוללות, אבל לא ילך להם. לא מדובר בסיפור פוליטי. מדובר בערבוב רעיל ומסוכן של עורכי דין ממולחים בצה"ל, בחיילים שלנו, בבנים שלנו. הנושא הזה צריך להיחקר. למה עו"ד שמרון לא אמר כלום לראש הממשלה? למה זה הוסתר מחברי הקבינט ומחברי ועדת החוץ והביטחון? כמה כסף הוא קיבל? על מה הוא קיבל את הכסף הזה? למה הם שכרו אותו? אף אחד לא שוכר את פרקליטו האישי של ראש הממשלה כדי לקדם את העסקה הביטחונית הכי גדולה בתולדות המדינה, אלא אם כן הוא משוכנע שייצא לו מזה משהו".
יש לציין כי עוד שלשום הודיעו היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן כי אין חשד לפלילים בפרשה. שר הביטחון לשעבר אהוד ברק צייץ אתמול בחשבון הטוויטר שלו: "מנדלבליט וניצן תתעוררו, לפני שגם אתם תאבדו את אמון הציבור. חובה לחקור. גם בגרמניה".
תגובת סנגורו של אבריאל בר יוסף, עו"ד ז'ק חן: "כל פעולותיו של מר בר יוסף במסגרת תפקידו נעשו על פי דין". תגובת דובר צה"ל לדברים טרם התקבלה. עם קבלתן - נפרסמן.
עו"ד אחז בן ארי העדיף שלא להגיב.