שתף קטע נבחר
 

המזונות שגורמים לתושבי אוקינאווה ביפן להאריך חיים

פרופ' רפי קרסו, וחוקר אריכות החיים הבריאה והנטורופת אופיר פוגל, ממשיכים במסעם בחקר אריכות הימים של הקשישים באוקינאווה שביפן. הפעם הם בודקים אילו מזונות גורמים ליפנים להאריך חיים. חלק שלישי במסע

יפן ואוקינאווה עשירות באוכל מיוחד, חלקו ייחודי. אומנם את הסושי, וכנראה גם את מרק המיסו כבר רובנו מכירים, אבל בסרטון הבא נציג לכם כמה מזונות שכנראה לא שמעתם עליהם.

 

 

צפו בחלקים הקודמים של המסע:

סביבה או גנטיקה? מה סוד החיים הארוכים של הקשישים ביפן

מה יש בתזונה שלהם שגורם ליפנים להאריך ימים

  

זה מתחיל בנאטו, סויה מותססת בצורה מיוחדת שעשירה בכל הדברים הטובים שיש בקטניות כלל ובסויה בפרט. מאחר שהיא מותססת, היא עשירה גם ב"חיידקים הטובים" – הפרוביוטיקה שכל כך חשובה לנו למערכת העיכול, למערכת החיסון וכנראה אפילו למניעת סוכרת והשמנה.

 

ואם זה לא מספיק, נאטו הוא המזון העשיר ביותר בעולם בוויטמין K2. מספר מחקרים מראים כי ויטמין זה מאוד חשוב לבריאות העורקים, הלב והמוח, כמו גם למניעת שברים בעצמות.

  

מי שרוצה ללמוד עוד הרבה על הנושא, מוזמן להשתתף בכנס שייערך לקהל הרחב ב- 16 בדצמבר, 2016 - "אריכות חיים מוצלחת – כשבריאות פוגשת תרבות, כשמדע מעכב הזדקנות"

 

המזון הייחודי והמאתגר ביותר באוקינאווה הוא ירק הגויה. ירק ממשפחת הדלואים, נראה כמו קישוא קטן עם קוצים, והטעם – "מר כלענה". הרבליסטים (מטפלים בצמחי מרפא) מכירים ירק זה בשמו המקצועי יותר: "מלון מר". אין כמעט פורמולה של צמחי מרפא לסוכרת שלא תכיל צמח זה.

 

ירק שורש נוסף ששווה לשים אליו לב הוא הקוניאקו. העוסקים בתחום התרופות הטבעיות מכירים את תוסף התזונה בשם קונז'אק המפיקים מהשורש, המשמש לטיפול בבעיות במערכת העיכול, להפחתת תיאבון ולסוכרת. 

 

"הם אוכלים את תוספי התזונה שלנו", מסביר אופיר פוגל, נטורופת וחוקר אריכות ימים בריאה במהלך סיור בסופר מרקט המקומי. "במקום לבלוע כדורים הם אוכלים את המרכיבים הבריאים והמיוחדים שחוסכים אחר כך מחלות, תרופות ותוספים".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזונות בריאים ביפן. הנאטו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים