שתף קטע נבחר

 

איילת שקד: בג"ץ לא היה צריך להתערב במינוי הרבצ"ר

בכנס בצפת התייחסה שרת המשפטים להחלטת בג"ץ לעכב את מינויו של אייל קרים לרב הצבאי הראשי בשל התבטאויותיו הפוגעניות כלפי חברי הקהילה הגאה ונשים: "מצפה מהרשות השופטת להיות הגורם המרסן". הראשון לציון, הרב יצחק יוסף, פנה לבג"ץ בבקשה להצטרף כמשיב לעתירה

שרת המשפטים איילת שקד התייחסה היום (ג') לצו הביניים שנתן בג"ץ בעניין מינויו של הרב אייל קרים לרב הראשי לצה"ל. אתמול הוציא בג"ץ צו ביניים נגד המינוי, דבר שהוביל את צה"ל לדחות את טקס חילופי הרב הראשי הצבאי שהיה אמור להתקיים מחר.

 

שקד אמרה בבית הספר למשפטים של המכללה האקדמית צפת כי "בהחלטות מינהליות אנחנו רואים התערבות הרבה יותר תכופה של בית המשפט העליון. בעילת הסבירות צריך להשתמש רק במקרה מאוד קיצוני. לגבי אתמול אתייחס לעומק ובהרחבה כשהפרשה תסתיים".

שרת המשפטים שקד (צילום: אמיל סלמן) (צילום: אמיל סלמן)
שרת המשפטים שקד(צילום: אמיל סלמן)

עוד אמרה שקד כי "רק אגיד ברוח תשובת המדינה - הרמטכ"ל מינה את הרב קרים בהליך תקין, ערך לו שימוע ושר הביטחון חתם על המינוי. אני לא חושבת שבמקרה כזה בית המשפט צריך להתערב. העתירה היתה צריכה להידחות על הסף. רמטכ"ל ששולח חיילים לקרב גם יכול למנות רב ראשי. אני מצפה מהרשות השופטת להיות המרסן ולנהוג בזהירות רבה כשמתערבים בהחלטות של הרשות המחוקקת ושל הרשות המבצעת".

במקביל, הרב הראשי לישראל יצחק יוסף ביקש היום מבג"ץ להצטרף כמשיב לעתירת חברות הכנסת של מרצ נגד מינויו של אלוף-משנה אייל קרים לרב הצבאי הראשי על רקע התבטאויות פוגעניות שלו כלפי חברי הקהילה הגאה וכלפי נשים.

מתגייס להגנת קרים. הראשון לציון יצחק יוסף (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מתגייס להגנת קרים. הראשון לציון יצחק יוסף(צילום: מוטי קמחי)

ממתינים לתצהיר שלו. אייל קרים (צילום: עיתון במחנה) (צילום: עיתון במחנה)
ממתינים לתצהיר שלו. אייל קרים(צילום: עיתון במחנה)

השופטים מרים נאור, סלים ג'ובראן וניל הנדל דרשו מקרים להבהיר את התבטאויותיו השנויות במחלוקת שבמוקד העתירה נגד המינוי, אך כלל הנראה אינו מתכוון לחזור בו.

 

היום התגייס הרב יוסף לעזרת קרים ופנה לבג"ץ: "תורת ישראל ורבני ישראל עומדים היום למשפט, ומחובתי, מתוקף תפקידי כרב הראשי לישראל, לשמש להם פה. מטרת העתירה היא להטיל צנזורה על תורת ישראל, צנזורה שהוטלה בתקופות אפלות שעבר העם היהודי".

הזמנה לטקס חילופי הרב הראשי. בצה"ל דחו ולא קבעו מועד חדש ()
הזמנה לטקס חילופי הרב הראשי. בצה"ל דחו ולא קבעו מועד חדש

 

מרצ על עיכוב מינוי הרבצ"ר: אמירה של בג"ץ    (צילום: אלי סגל ודניאל אליאור)

מרצ על עיכוב מינוי הרבצ"ר: אמירה של בג"ץ    (צילום: אלי סגל ודניאל אליאור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הרב הראשי הוסיף: "ברי לי, כי כבוד בית המשפט העליון של מדינת ישראל, מדינת העם היהודי, לא ייתן את ידו לפגיעה ברבני ישראל ובתורת ישראל".

 

על הטענה כי הרב קרים התיר "אונס גויות" בזמן מלחמה, כתב הרב יוסף: "ברי כי אין מדובר בפסיקה אקטואלית, וברי כי הניסיון ליחס לרבנים היתרים מגונים כפי התמונה המעוותת שהוצגה לציבור, הינו ניסיון עקיף לסתום את פיותיהם של רבנים באמתלות שונות".

 

חברות הכנסת של מרצ הודיעו כי לא יתנגדו לצירופו של הרב הראשי הספרדי לישראל כמשיב לעתירה שהגישו למניעת מינוי הרב קרים לרבצ"ר. "הח"כיות תשמחנה לשמוע גם את עמדתו של הראשון לציון בסוגיית אונס נשים לא יהודיות בעת מלחמה כפי שביהמ"ש דרש מהרב קרים, כמו גם את עמדותיו בנוגע לגיוס נשים לצה"ל והקהילה הגאה. בניגוד לדברי הראש"ל, איש אינו מבקש לצנזר את היהדות או הרבנים, אלא רק למנוע מבעלי דעות חשוכות ומסוכנות למלא תפקידים ממלכתיים וצבאיים בכירים", נמסר ממרצ.

  

בעיקרי התצהיר שצפוי הרבצ"ר הנבחר להגיש לבג"ץ יצוין, לפי הערכות מקורביו, כי חלק מהדברים שיוחסו לו כלל לא נאמרו או נכתבו על ידו; בעוד אלה שכן הם פרשנות רבנית לגיטימית לדברי תורה – כל עוד אינם משפיעים על תפקודו מול הציבור שאותו הוא משרת.

 

למעשה, התשובה שקרים צפוי להגיש לבית המשפט תהיה מעין גרסה משפטית לדברים שאמר בעל פה לרמטכ"ל גדי איזנקוט בשיחת ההבהרה שקיים עמו לאחר ההכרזה על מינויו והסערה שפרצה בעקבותיה, ולתוכן איגרת לחיילים שפרסם הרב לאחר מכן.

 

בבית היהודי תקפו בחריפות את ההחלטה של בג"ץ. "שופטי בג"ץ החליטו שהם מבינים טוב יותר מהרמטכ"ל במינוי מפקדים", תקף יו"ר המפלגה ושר החינוך נפתלי בנט. "למען הסר ספק: בית המשפט לא ממנה רמטכ"ל, לא ממנה שר ביטחון ולא ממנה רב צבאי שאושר על-ידי הרמטכ"ל. תפקידו לשפוט על פי החוק שמחוקקת הכנסת".

 

למתקפה הצטרף חברו למפלגה, ח"כ בצלאל סמוטריץ': "זו החלטה שערורייתית ודורסנית. אני רק מדמיין מה היה קורה אילו היינו מבקשים משופט לחזור בו באחת בפסיקותיו על מנת להתקדם לתפקיד הבא בכס השיפוט. אני תוהה אם לשופטת ‏נאור יש מונופול על השכל, הערכים והמוסר. מי החליט שעמדתה ביחס לדבריו של הרבצ"ר נכונה יותר מעמדת הרמטכ"ל ושר הביטחון שהחליטו למנותו?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
איילת שקד
צילום: גיל יוחנן
מומלצים