שתף קטע נבחר
 

רילוקיישן לבנגקוק: "הכול פתיר במעט כסף"

חוץ מהמטיילים שהגיעו כדי להתפעל מהנוף, בבירה התאילנדית נמצאים גם ישראלים שהגיעו בעקבות העבודה ומספרים על איכות חיים בזול, אבל כמה באמת עולה לגור בעיר, ואיך ניתן לקבל ויזה?

איגור גליזר עבר לבנגקוק רק לפני כמה שבועות, אבל כבר מרוצה. "אין ספק שזו חוויה לגור פה, נראה שנצליח לחסוך כאן לא רע ולחיות ברמת חיים גבוהה יותר מבארץ".

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

לא גומרים את החודש: מחצית מהשכירים מרוויחים פחות מ-7,000 שקל

בכירי היי-טק: "מחסור בנשים - אתגר אדיר"

שקר העבודה בעגלות: "לא מגרדים את ה-1,000 דולר בחודש"

 

גליזר, שעבר לבנגקוק יחד עם ארוסתו, בעקבות עבודתו כמתכנת במרכז הפיתוח של חברת Agoda מספר: "בנגקוק היא יעד מעולה מבחינתנו, מקום מדליק עם תרבות שונה ואפשר לחסוך בקלות. מצאנו בית עם גינה במרכז בנגקוק במחיר של דירה עם שותף בדרום תל אביב. ההצעה באה בטיימינג מעולה, עמדנו לעבור לגור יחד, ובין בנגקוק לגבעתיים- התשובה ברורה".  

 

למרות הרווח הכלכלי, גליזר מספר על השינוי בחווית העבודה: "מללכת לעבודה עם שורט וכפכפים ללכת לעבודה בג'ינס בלב בנגקוק, החברה קצת יותר שמרנית אבל מצד שני יש אוויר של רב תרבותיות וזוכים לעבוד עם מומחים מכל העולם. בנוסף, בנגקוק היא ללא ספק לא עיר לכולם. אנשים שקשה להם עם המולה, בלאגן ולעיתים זוהמה שיש פה בחלק מהרחובות, כנראה שלא יאהבו את המקום. מעבר לזה, אני מכיר אנשים מכל גיל ושלב בחיים שגרים פה בכיף".

 מה היה הקושי הכי גדול במעבר?

"עברנו ביחד עם הכלב שלנו ובנגקוק היא לא ממש dog friendly, אז היה לנו לא קל למצוא בית שיתאים לצרכינו".

איגור גליזר וארוסתו (צילום עצמי) (צילום עצמי)
איגור גליזר וארוסתו(צילום עצמי)
 

"אסיה היא משהו שונה לחלוטין"

רון הופמן, מתכנת נוסף במרכז הפיתוח, שעבר לבנגקוק עם אשתו מרינה לפני כארבע שנים, מוסיף: "הכול פתיר עם כסף ומעט כסף, במחיר בארץ של עוזרת בית שמגיעה פעם בשבועיים, אפשר לקבל עזרה עם ניקיון בבית פעמיים בשבוע, שכוללת גם כלים, כביסה, קניות ועזרה עם בעלי מקצוע שמגיעים לדירה". הופמן מתאר שבנוסף לרמה המקצועית ואיכות החיים, רעיון הרילוקיישן קסם לו ברמה האישית: "אסיה מהווה משהו שונה לחלוטין ולכן האופציה נשמעה מעניינת באופן מהותי יותר לעומת יעדים אחרים".

 

הוא מדווח כי המעבר היה קל ממה שציפה: "הרגשנו בבית מהיום הראשון, אבל יחד עם זאת נתקלנו בכמה בעיות עם נהגי המוניות, רובם לא מבינים אנגלית, והיה נדמה לנו שהם מסרבים להבין אותנו. עם הזמן למדנו איך לבטא את היעדים שאליהם אנחנו רוצים להגיע.

 

"רמת החיים עלתה והחיסכון גדל, אנחנו לא מתחרטים על המעבר לרגע, ולא חושבים על לעזוב בעתיד הנראה לעין".

רון הופמן, אשתו ובנו (צילום עצמי ) (צילום עצמי )
רון הופמן, אשתו ובנו(צילום עצמי )
 

עלויות המזון נמוכות ב-30%

מנכ"לית חברת רילוקיישן סורס, גליה אלינסקי, אומרת: "בנגקוק מושכת אליה תאגידים רבים וישראלים שעוברים לעיר יוכלו לעבוד במרכזי הפיתוח של חברות כמו Agoda ו-IBM. עובד ישראלי אשר עובד כמהנדס תוכנה בכיר מרוויח כ- 22,000 שקלים בחודש (200,000 בהאט) ברוטו, לאחר התשלום לקרן הפנסיה, ביטוח לאומי ומס הכנסה ישארו בידיו 20,000 שקלים (180,000 בהאט).

 

"עלויות המחיה בבנגקוק נמוכות יותר מתל אביב ב-40% בממוצע. המחיר לזוג במסעדה מערבית הינו 80-100 שקלים, לעומת כ-250 שקלים לזוג בתל אביב. גם עלויות המזון נמוכות ברוב המקרים מהמחירים בישראל בכ-30%. יחד עם זאת, מזון כגון מוצרי חלב או יין יהיו יקרים יותר ממחירם בתל אביב בכ-50%. בתחום ההלבשה וההנעלה, בנגקוק הרבה יותר זולה, גם במותגים הבינלאומיים".

 

ומה לגבי תחום הדיור? "תושבים זרים המגיעים להתגורר בבנגקוק יבחרו באזור מרכז העיר Silom הקרוב למרכזי העסקים בעיר ולמקומות הבילוי, משפחות שיגיעו לבנגקוק יעדיפו את החלק הדרומי של Bang Na ואת האזור המזרחי של העיר. דירת שלושה חדרים במרכז העיר תעלה כ-7,000 שקלים לחודש, מדובר במגדלי דירות עם שומר, בריכה וחדר כושר המתוחזקים היטב. מחוץ למרכז העיר, דירה כזו תעלה כ-3,500 שקלים".

   ()

"להתפרנס ממשכורת אחרת ולחסוך לא מעט"

על פי אלינסקי, בבנגקוק נהוג להגיע ממקום למקום במונית או ברכבת העילית אשר חוצה את העיר בשני קווים. "מנוי חודשי לנסיעה ברכבת יעלה כ-100 שקלים לחודש והנסיעות במונית זולות בכ-80% ממחיר הנסיעה בישראל. בתי הספר הבינלאומיים יקרים, אך

המעסיק ישלם לרוב את שכר הלימוד, שמגיע ל-30,000 דולר בשנה. מאחר וההוצאות המקומיות נמוכות מאוד, בני זוג יוכלו להתפרנס ממשכורת אחת ואף לחסוך לא מעט בזמן שהותם בבנגקוק".

 

איך ניתן להוציא אשרת עבודה לבנגקוק? עו"ד צבי קן תור, מומחה לדיני ניוד מומחים ושותף במשרד עורכי הדין קן תור & עכו, מסביר: "על המבקש ויזה להעביר לגורם המטפל בממשל התאילנדי מכתב המלצה מהחברה שמציעה את הצעת העבודה, בה תצוין סיבת ההעסקה, התפקיד, שכר, וזמן העסקה. בנוסף, כמעט כמו בכל הליך הוצאת ויזת עבודה לכל מדינה, יש לתמוך את הבקשה באסמכתות שמוכיחות את ניסיונו התעסוקתי של המבקש, הרלוונטי לתפקיד אותו הוא עתיד לבצע במדינה, לצד אישורים שמעידים על השכלתו האקדמאית.

 

"כמו כן, מדיניות השלטונות שם אינה שונה ממדיניות מרבית המדינות בעולם - בן או בת הזוג של מקבל האשרה אינה רשאים לעבוד מכוח האשרה שנתנה לו ועליהם להוציא אשרה ולעבור את התהליך באופן מסודר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא יחיאלי
בנגקוק
צילום: גיא יחיאלי
צילום: מנחם עוז
גליה אלינסקי
צילום: מנחם עוז
צילום: סיון פארג'
צבי קן תור
צילום: סיון פארג'
מומלצים