פז תרכוש גז ממאגר לווייתן ב-700 מיליון דולר
חברת האנרגיה, בניהולו של יונה פוגל, תרכוש מהשותפות גז למשך 15 שנים, לצרכי הפעלת בית הזיקוק של פז באשדוד
חברת האנרגיה פז חתמה היום (ה') על הסכם לרכישת גז טבעי ממאגר הגז לוויתן בהיקף של 700 מיליון דולר לתקופה של 15 שנים. כך נודע לכלכליסט.
על פי הדיווח, פז תרכוש לצרכי הפעלת בית הזיקוק באשדוד כ-3.12 מיליארד מ"ק (BCM) גז משותפויות הגז דלק קידוחים, אבנר ורציו, שמחזיקות יחדיו כ-60% ממאגר לווייתן.
מדובר בחוזה קטן יחסית לשאר החוזים המקובלים בענף. בנוסף, לפז שמורה הזכות להקטין את רכש הגז בחצי, וזאת בנקודות יציאה מוסכמות בשליש הראשון של חיי החוזה. כנהוג בענף, גם לחוזה זה יש מחיר רצפה (שלא פורסם) כאשר ההצמדה שנקבעה לו מורכבת מתמהיל של תעריף החשמל ומחיר חבית הנפט מסוג ברנט.
החוזה הנוכחי מצטרף לחוזה קיים שיש לפז מול שותפות תמר, והוא אמור להשלים עבור המחזיקות במאגר מכסת חוזים מינימאלית שתאפשר את פיתוח המאגר ומימון הפעילות שם. החוזה הגדול ביותר של שותפות לוויתן (המוחזק בידי דלק קידוחים 22.67%, אבנר חיפושי נפט 22.67%, נובל אנרג'י 39.66% ורציו 15%) נחתם רק לאחרונה מול חברת החשמל הירדנית, שהיקפו נאמד בכ-10 מיליארד דולר.
רווח נקי של 115 מיליון ברבעון השלישי
בנוסף, פז דיווחה היום כי סיימה את הרבעון השלישי של שנת 2016 עם רווח נקי מדווח של כ-115 מיליון שקל, עלייה של 4.5% לעומת הרבעון המקביל. העלייה ברווח הנקי המדווח נובעת משיפור משמעותי בתוצאות מגזר הקמעונאות ומגזר התעשיות והשירותים.
עם זאת, בעקבות ירידה במרווחי הזיקוק ובמרווחי תזקיקי הנפט, הרווח הנקי המתואם של החברה הסתכם במהלך הרבעון בכ-87 מיליון שקל, ירידה של 45% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הנקי המתואם של פז מציג את התוצאות העסקיות של החברה בנטרול השפעות חד-פעמיות כמו רווחים או הפסדים משינוי בערך המלאי, מהתאמת שווי המלאי המוגן לשווי השוק ועוד.
חברת פז, בניהולו של יונה פוגל, עברה לאחרונה שינוי בעלות, לאחר שצדיק בינו מכר חלק מאחזקותיו בעקבות חוק הריכוזיות שהכריח אותו להפריד אחזקות ריאליות מפיננסיות.
עד לפני חודשיים בינו החזיק ב-23% ממניות פז וביחד עם משפחות ליברמן ואבלס (באמצעות החברות אינסטנז ודולפין) הוא החזיק בגרעין שליטה משותף שחולש על 30.15% ממניות החברה. בינו מכר בעסקה מחוץ לבורסה כ-0.2% ממניות החברה בלבד (כולל התחייבות למכור 4313 מניות נוספות) ובכך גרעין השליטה המשותף שלו ירד מאחזקה של 30% ואיבד את השליטה.