אהרוני פותח מסעדה חדשה וחוגג עם ראמן
השף ישראל אהרוני מכין מרק ראמן ומספר על המסעדה החדשה שהוא עומד לפתוח בקרוב בתל אביב, שחוץ מראמן עומד להיות בה גם בר משוכלל, מוזיקה ואווירה. ויש גם מתכון למרק ראמן שתוכלו להכין בבית
צילום : ירון ברנר
ראמן ביתי, ישראל אהרוני
המצרכים:
6 כוסות מרק עוף צח
1 כף אבקת דאשי
4 כפות רוטב סויה יפני
4 כפות מירין
2 כפות מיסו בהיר
2 חזות עוף, נקיים משומן וגידים
2 כפות שמן קנולה
3 כפות רוטב סויה יפני
2 כפות מירין
4 בצלים ירוקים, קצוצים
1/3 כוס דייקון, חתוך לצועות דקיקות
1/2 כוס נבטים טריים
1 בק צ׳וי
1 אצת נורי
4 כפיות שמן שומשום
1 כף שומשום קלוי
4 ביצים מבושלות (4 וחצי דקות), קלופות
400 גרם אטריות ראמן, יבשות או טריות-קפואות
אופן ההכנה:
- לחזה עוף - מחממים את השמן במחבת וכשהוא חם, צורבים את חזות העוף כשלוש דקות מכל צד. יוצקים פנימה את הסויה והמירין, ומזגגים את העוף כדקה מכל צד, עד שהעוף מבריק מזיגוג. פורסים את חזות העוף לפרוסות אלכסוניות דקות.
- למרק - מפרידים את גבעולי הבק צ׳וי, את הגזעים פורסים דק ואת החלק הירוק משאירים שלם.
- שמים את המרק הצח בסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת הדאשי, סויה, מירין ומיסו, ומבשלים יחד דקה.
- מבשלים את האטריות בהרבה מי מלח רותחים מספר דקות (תלוי בסוג האטריה, ובכל מקרה, לא מבשלים יותר מידי).
- שמים בקערות מרק את גבעולי הבק צ'וי הפרוסים וגם את עלי הבק צ׳וי.
- מניחים את האטריות בקערות הגשה, ומיד יוצקים עליהן את המרק החם. מסדרים מעל את הירקות בצורה נאה, מניחים פרוסות חזה עוף, נבטים ובצל ירוק.
- חוצים בזהירות את הביצים לאורכן ומניחים על המרק.
- חותכים את האצה לארבעה חלקים, ומעמידים אותה בקערת המרק.
- מטפטפים מעל שמן שומשום, מפזרים מעל מעט שומשום קלוי ומגישים מיד.
כל טוב. מרק ראמן של השף אהרוני
צילום: ירון ברנר
מומלצים