גל השריפות ברחבי הארץ: תחנות הרכבת במודיעין נפתחו לתנועה
אש פרצה בשדה קוצים סמוך לתחנות הרכבת במודיעין, וכוחות הביטחון הורו על סגירתן. לאחר השתלטות על האש הן נפתחו. כבאים הצליחו להשתלט על שריפה סמוך לתחנת דלק בראשון לציון
שריפת קוצים שפרצה היום (ה') סמוך לחניון כלי הרכב בתחנת הרכבת במודיעין הובילה לסגירת שתי התחנות של העיר. לפיכך, נדרשו הנוסעים למצוא כלי תחבורה אחרים או לרדת בתחנות סמוכות ולהגיע בשאטלים משם למודיעין. לאחר השתלטות על האש חודשה תנועת הרכבות.
שבעה צוותי כיבוי פועלים בצהריים בשריפת קוצים גדולה שפרצה סמוך לתחנת דלק ומחסנים תעשייתיים בצומת גן הוורדים בין נס ציונה לראשון לציון. השריפה התרחשה צמוד לתחנת רכבת ראשונים בראשון לציון, ונעצרה מטרים ספורים מתחנת הדלק סונול שבצומת מול גן הוורדים על ידי צוות כיבוי של מתנדבים חרדים מכפר חב"ד.
מוקד האש העיקרי היום הוא חיפה, ושם נרשמו ארבעה מוקדי הצתה שהובילו לפינוי 11 שכונות. השר לביטחון הפנים גלעד ארדן הנחה את ממלא מקום נציב הכבאות, שמעון בן נר, לרכז את כל כוחות הכיבוי המוטס בחיפה ולבקש עוד כבאים מפיקוד העורף. בשל כך הוקפצו גדודי קדם ושחר של חטיבת החילוץ וההדרכה של פיקוד העורף וגויסו אנשי מילואים לטובת משימות סיוע אזרחי. מדובר בתוספת כוחות ל-500 כבאי
פיקוד העורף במילואים שגויסו כבר אתמול. השר ארדן הבטיח לבן נר שכל כוח או אמצעי שיזדקק יועמד לרשותו מיידית בלי מגבלת תקציב.
שמונה מטוסי כיבוי שיכולים לשאת לפחות 10 טונות חומר מעכב בעירה כל אחד צפויים להגיע לישראל. המטוסים יגיעו מקרואטיה, איטליה, יוון וקפריסין - ואיתם ינחת גם מטוס הענק הרוסי "ברייב 200". מטוס מסוג זה, שיכול לנחות על המים ונושא 12 טונות חומר מעכב בעירה, נשלח לסיוע גם בשריפה בכרמל, לפני שש שנים. עם זאת, הוא קטן בהרבה מהסופרטנקר האמריקני, "אוורגרין 747", שיכול לשאת 95 טונות.
הסיוע האווירי יגיע לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח בטלפון עם ראש ממשלת יוון אלכסיס ציפראס וראש ממשלת קרואטיה אנדריי פלנקוביץ', וביקש מהם סיוע במטוסי כיבוי. ראשי הממשלה של יוון וקוראטיה נענו לבקשה והבטיחו לשלוח בהקדם האפשרי את המטוסים.
רן שלף, ראש מחלקת חקירות בשירותי הכבאות וההצלה, העריך כי בין 60 ל-70 אחוז מהמקרים הם הצתות מכוונות והיתר רשלנות. "30 אירועים גדולים שאותם אנחנו חוקרים נותנים אינדיקציה על מה שקורה. אלה לא הערכות, אנחנו חוקרים וכל אירוע שמגיעים למסקנה, אנחנו בודקים אותו וסוגרים את זה. יש מקרים, כמו בדולב, שאנחנו רואים שמדובר בהצתה. יש ראיות פיזיות בשטח".
לדברי שלף, מספיק גפרור אחד כדי לביא להצתה גדולה. הוא ציין כי בשבוע יש 800-700 אירועים והפעם מדובר בהכפלה. "הצוותים עובדים כל הזמן, השונה בשבוע הזה זה הנסיבות המיוחדות שאנחנו נחשפים אליהן כמו מזג אוויר, היעדר גשם, רוחות, לחות, כל המרכיבים האלה מביאים אותנו למצב שבחלק מהמקרים, חלק קטן, הדליקות מתפתחות והופכות להיות מאוד מאוד משמעותיות", הסביר.
עוד הוסיף שלף: "אני יכול להגיד שיש שתי סיבות עיקריות לאירועים האלה: סיבה אחת זה רשלנות – פה קבוצת פועלים רוצה לשתות קפה ומדליקה, זה אירוע אחד, אירוע שני - כשל טכני ברשת חשמל או מטיילים שמבלים ומדליקים נרגילה עם גחלים. זה סוג של אחד של רשלנות. הסוג השני זה אירועים של הצתה שאנחנו נתקלים בהם גם".