שורפים יותר קלוריות: למה כדאי לרוץ דווקא בחורף
בשל הרתיעה מהקור העז, נמנעים רצים רבים מריצה בחוץ בזמן עונת החורף, אך מפספסים בו זמנית מגוון יתרונות ברורים כמו שריפה קלורית מואצת וכושר סיבולת מוגבר. כיצד ניתן להיערך מראש, להימנע מהקור וליהנות מהיתרונות? רגע לפני שאתם שוקעים בתרדמת חורף, ערוץ הכושר מוציא אתכם לריצה
אם אתם מחשיבים את עצמכם כחובבי ריצה, ודאי שמתם לב שהחורף כבר מזמן כאן. נכון, עוד לא חווינו מספיק גשם, אך כבר, ככל שהטמפרטורות יורדות ומזג האוויר הופך פחות נינוח, החשק והמוטיבציה לצאת לרוץ פוחתים גם הם.
קיראו עוד בנושא:
רצים בחורף: הביגוד שיחמם אתכם באימון בחוץ
מדריך אימון בחורף: לרוץ בקור ובגשם בלי להיפצע
חורף בריא: כך תעברו את העונה הקרה בשלום
לרוב, הפתרון הזמין יהיה העתקת האימונים לחדר הכושר הקרוב. רק האמיצים יבחרו להשאיר את האימונים שלהם מחוץ לחדר המחומם ויעדיפו ליהנות מהיתרונות של ריצת חורף קרירה. אז למה בכלל כדאי להתאמן בחוץ בחורף ואיך עושים את זה נכון? לפניכם כל התשובות.
תנאי קור טובים לריצה
ההחלטה לצאת לאימון במזג אויר קריר אמנם קשה, אך מרגע שהתחלתם אותו, סביר להניח שתוכלו לבצע אימון ארוך וטוב יותר מבתנאי מזג אויר קיצי ומייאש. האימונים הארוכים בשילוב יתרונות מזג האוויר יגבירו את רמת ה- VO2 max - אמת מידה למדידת כושר וסיבולת ארובית, וכן ישפרו את מהירות הריצה.
הגברת המטבוליזם
מהרגע שתוציאו את כף רגלכם מחוץ לבית, תשפרו את קצב חילוף החומרים של הגוף בצורה משמעותית. "ממחקרים רבים שפורסמו בעבר עולה כי ביצוע פעילות גופנית בטמפרטורה היורדת מ-17 מעלות מעלה את כמות הקלוריות הנשרפות בעת האימון", מסביר אילן בניסתי מקבוצת ראן ספורט. "טמפרטורות קרירות דורשות מהגוף לחמם את עצמו: דבר שלכשעצמו גורם לו לאבד קלוריות ביתר שאת".
נפלאות השומן
אנחנו רגילים להתייחס אליו כדבר המציק הזה שאנו נשמח להיפטר ממנו, ובדרך כלל הוא זה שיהווה את הטריגר שיגרום לנו לצאת לאימון, אך מסתבר שיש גם שומן חיובי שהופך עוד יותר חיוני בקור: זהו השומן החום.
בניגוד לשומן הלבן שאוגר אנרגיה, השומן החום שורף אנרגיה על מנת לאפשר לגוף להתחמם. כלומר, גירוי השומן החום נוצר בתנאי קור. כאשר יפעל, הוא יסייע בתהליך ההרזיה בזכות שריפת קלוריות מוגברת ובכך יפחית את השומן הלבן, אוגר האנרגיה.
אימון בחורף: הטיפים שיעשו את ההבדל
"חשוב לזכור", מסביר בניסתי: "על מנת ליהנות מהיתרונות של אימון בקור לא נדרש לסבול מקור קיצוני לכל אורכו. בימינו, כשכל המידע זמין וקרוב מאי פעם, בדקו לפני שתצאו מהי הטמפרטורה, והאם צפויים גשם או רוחות חזקות. בדיקה מוקדמת יכולה לאפשר לכם להתארגן בהתאם מבחינת מספר שכבות הביגוד, סוג הביגוד, אטימותו למים ורוח, ועוד".
גם הערכות מראש לבגדים שתלבשו הינה קריטית: העדיפו ללבוש מספר שכבות דקות והימנעו מלבישת פליז או עליונית עבה וכבדה. לבישת שכבות מאפשרת כליאה של האוויר החם בין כל שכבה, וכך שומרת על חום הגוף באופן יעיל יותר. לכן, מומלץ לדאוג שהשכבה החיצונית שחשופה לרוחות וקור תהיה עמידה בפניהם.
עוד מרחיב בניסתי: "לשכבות הפנימיות בחרו בבדים שאינם סופגים לחות כמו כותנה, שכן הגוף מאבד חום במהירות יתרה כאשר הוא רטוב. יתרון נוסף בלבישת שכבות הוא שהשיטה מאפשרת הסרה חלקית של הביגוד בשלבים. עם זאת ועל אף כל אלו, חשוב לא ליצור מצב של חימום יתר העלול לפגום באימון, בבריאות המתאמן, ובנוחות. שימוש בחימום חיצוני מלאכותי כמו שקיות חימום אינו מומלץ לשימוש בנקודות בהן אין סירקולציית אוויר כמו בנעליים. אלו עשויים לגרום לזיעת יתר שתוסיף לקרר את הגוף".
אז למה בעצם אנחנו רועדים כשקר לנו? בואו לגלות עוד על החורף: