שתף קטע נבחר
 

סינון ראשוני: כך לא תיכשלו בדרך למשרה הנחשקת

קורות החיים שנשלחים אל המעסיק הפוטנציאלי צריכים להכיל רק את הפרטים שיעזרו לכם להשיג את המשרה המדוברת. הסטטוס המשפחתי, התחביבים וידע שאינם קשורים לתפקיד יסיטו את תשומת הלב ויכשילו אתכם בדרך אל העבודה

ישנן המלצות רבות כיצד לכתוב קורות חיים, אך צריך לדעת גם מה לא לכתוב. אם תדעו למחוק פרטים מסויימים מהרזומה - תמנעו את הסחת הדעת של המעסיק.

 

מדריכים נוספים בערוץ הקריירה

איך תשתמשו בפייסבוק כדי לקדם את העסק

מחפשים עבודה ברשת? כך תצטלמו נכון לפרופיל העסקי

איך הופכים חלום לעסק מצליח

 

רבים ממבקשי העבודה מקבלים הנחיות שונות, ולעתים אף מנוגדות, לגבי כתיבת קורות חיים. ישנן המלצות לתמצת את קורות החיים ואחרות קוראות להרחיב. בנוסף, קיימת מחלוקת בעניין האסתטיקה של קורות החיים: מה צריך להיות סדר הדברים, כמה שורות לכתוב בכל תיאור עבודה או כיצד לנסח את שם התפקיד אותו מילאתם.

 

בשורה התחתונה, מה שאמור לעמוד לנגד עיניכם היא המטרה לשמה אתם כותבים את קורות החיים - דילוג מעל הסינון הראשוני. כדי לעשות זאת, עליכם לקלוע בדיוק לדרישות שצוינו במשרה, ולכן רצוי לבצע התאמות ושינויים לפני כל שליחה. יחד עם זאת, דבר שאינו שנוי במחלוקת בקרב המגייסים הוא הפריטים שמומלץ לא להכניס לקורות החיים שלכם.

 

סטטוס משפחתי. אין צורך לציין מהו הסטטוס המשפחתי שלכם. יש מעסיקים שפרט זה עשוי לעניין אותם, אך כמגייסת אני יכולה לומר שכתיבת המילים "רווקה" או "נשואה" לא מקדמת את המועמדת לעבר השלב הבא בתהליך המיון. כמו גם, אין צורך להוסיף אם אתם הורים לילדים.

 

    (צילם: shutterstock) (צילם: shutterstock)
(צילם: shutterstock)

להשאיר את התחביבים בחוץ

ידע שאינו רלוונטי לתפקיד - כולם רוצים להרשים את מי שיקרא את קורות החיים שלהם, אבל עדיף לצמצם מידע שאינו רלוונטי לדרישות התפקיד. איך עושים זאת? עונים על דרישות המגייס בלי להסיט את תשומת ליבו למידע שאינו שייך. לדוגמא, מועמדים ששולחים קורות חיים למשרת פיתוח ומציינים כי הם בעלי שליטה בינונית ומעלה ביידיש מספקים מידע מיותר ועלולים להיות מקוטלגים כקוריוז.

 

שגיאות כתיב - קורות החיים הנשלחות כיום עדיין ממשיכות להיות מלאות בשגיאות, אפילו כאשר אלה מוגשים למשרות הדורשות יכולת כתיבה וניסוח. גם אם לא נולדתם בישראל, תמיד תוכלו להעביר את קורות החיים שלכם לאדם נוסף שיוכל לבדוק אותם, או שתוכלו לשים לב למתקן השגיאות האוטומטי בתוכנת ה-Word.

 

תחביבים - אם אתם בני 21 ואין לכם ניסיון תעסוקתי - אין צורך לכתוב שאתם אוהבים ללכת לים או כל תחביב אקזוטי אחר. אם יש לכם תחביבים שרלוונטיים לתפקיד - ציינו אותם בקצרה.

 

פרטים אישיים רבים - אין צורך לפרט שמות ותיאורים במשפטים כמו "נשוי למיכל המקסימה, ואבא לאורי, יהל ואיתן" או "מתגורר בז'בוטינסקי 24, בניין בצבע חום". אין לדעת למי יגיעו קורות החיים שלכם, ולכן לא מומלץ לכתוב מידע אישי מדי ובנוגע לכתובת, מספיק לציין עיר מגורים. אם אין לכם בגרות, אל תציינו שהיא חלקית, אלא כתבו: "לימודי תיכון". בנוסף, אין צורך לפרט אודות קורסים שאינם רלוונטים למשרה דוגמת איפור או קואוצ'ינג. כאשר אתם כותבים על דברים כאלו, אתם מסיטים את הפוקוס מהדברים שכן רלוונטיים.

 

השירות הצבאי שלכם - אם הייתם בשייטת זה מוערך מאוד, אך אין צורך לפרט מה בדיוק עשיתם במהלך הצבא, פשוט רשמו "שירות מלא" בחיל כזה או אחר.

 

תאריך הלידה - בעבר הכרתי שני מעסיקים אשר נהגו לבדוק את תאריך הלידה המדויק של המועמדים לצורך בדיקה נומרולוגית, בטרם יחליטו אם לזמן אותם לראיון. זוהי הוכחה שאין לכם מושג מי מקבל את קורות החיים ומה יכול להפריע לכם בדרך. לכן ציון שנת הלידה הוא מספיק בהחלט ואפילו לא בגדר חובה.  

 

הכותבת היא מנהלת גיוס לתחום ההיי-טק ב-AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים