הקבינט אישר פה אחד לרכוש עוד מטוסי F-35
בחודש הבא צפוי להגיע המטוס החמקן המתקדם הראשון מתוך 33 שנרכשו על-ידי ישראל. הערב אישר הקבינט לרכוש 17 מטוסים נוספים ובכך יגיע מספר מטוסי החמקן שתחזיק ישראל ל-50. המימון לרכישה יגיע מהסכם הסיוע החדש שנחתם עם ארה"ב ונאמד בכ-1.4 מיליארד דולר
אחרי ההחלטה אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו: "הממשלה פועלת לביצור כוחה של ישראל כדי להבטיח את קיומה לעשרות השנים הבאות. ישראל תוכל להגן על עצמה בכוחות עצמה, מול כל אויב ובכל מרחב". עלות כל מטוס נאמדת בין 85-80 מיליון דולר בניגוד לעלויות בתחילת הפרויקט שהיו 100 מיליון דולר. סך כל העסקה נאמדת בכ-1.4 מיליארד דולר והמימון לו יגיע מהסכם הסיוע הביטחוני החדש שנחתם עם ארה"ב.
משיחות עם חברים בקבינט עולה כי חלה הוזלה משמעותית במחירו של כל מטוס מ-110 מיליון דולר לכ-85 מיליון דולר. הסיבה המרכזית לדברי אותם חברים בקבינט להסכמה פה אחד על רכישת המטוסים הנוספים נעוצה בחתימה על הסכם הסיוע הביטחוני שהיקפו נאמד ב-38 מיליארד דולר. להחלטה הערב הוכנס סעיף שמתייחס ל-25 המטוסים האחרונים שיגיעו במסגרת העסקה, ולפיו תיבחן אופציה לרכוש במקומם מטוסי F-15 מהדגמים החדשים עם יכולות מתקדמות.
ביוני השנה השתתפו בכירים ישראלים ואמריקנים בטקס הגלילה החגיגי של המטוס הראשון שתקבל ישראל. בטקס שהתקיים במפעלי חברת לוקהיד מרטין בטקסס שבארצות הברית אמר שר הביטחון אביגדור ליברמן כי "מדינת ישראל גאה להיות הראשונה באזורנו לקבל ולהפעיל את המטוס".
ליברמן אמר אז עוד כי "זה המטוס המתקדם ביותר בעולם והבחירה הטובה ביותר של ראשי מערכת הביטחון לשמירה על העליונות האווירית. ברור וידוע לנו ולשכנותינו שה-F-35 יצור הרתעה ויגביר את יכולותינו המבצעיות לאורך זמן רב. המטוס יאפשר להגן על ישראל מאיומים מתפתחים באזור. זוהי אבן דרך חשובה נוספת עם שותפנו האסטרטגיים. זה לא סוד שיש לנו לעתים מחלוקות עם ארה"ב ברמות הפוליטיות אבל כשזה מגיע לביטחון ישראל אנו נהנים מתמיכה ושיתוף פעולה חזק".
המטוס משלב יכולת חמקנות מתקדמת עם חתימת מכ"ם נמוכה בשילוב עם יכולת טיסה מהירה, שרידות, היתוך מידע מלא ממגוון חיישנים, פעילויות מופעלות-רשת ותמיכה מתמשכת ומתקדמת.
מדינת ישראל רכשה בסך הכול 50 מטוסי F-35 מדגם A, להמראה ונחיתה שגרתיות במסלולי המראה סטנדרטיים (CTOL) באמצעות עסקת מכירה צבאית (FMS) למדינה זרה של הממשל האמריקני.
תרומתה של ישראל לתוכנית ה-F-35 מתבטאת בכמה גורמים: ייצור כנפיים על ידי התעשייה האווירית, קסדה מתקדמת לטייסי המטוס מתוצרת אלביט, ואספקת חומרים מרוכבים לגוף המטוס ודלתות של תאי החימוש מתוצרת אלביט-סאיקלון.