OECD: הצמיחה בישראל תמשיך לעלות
כלכלני ארגון ה-OECD מעריכים: העלייה בצמיחה שאפיינה את 2016 תגיע בשנתיים הבאות ל-3.25%. בארגון מברכים על העלייה בשיעורי הריבית על המשכנתאות, וקוראים להרחיב את הרפורמות להגברת התחרות בין הבנקים לתחומים נוספים, כגון החקלאות
בפרק על ישראל בסקירתו של הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי (ה-OECD), המאפשרת מבט כלכלי עולמי, נכתב כי תמיכה שמגיעה מהקלה תקציבית, שיעורי ריבית נמוכים וצעדים לתמיכה במקבלי השכר הנמוך, אמורים להמשיך להמריץ ביקושים מקומיים ותעסוקה. עם זאת, החולשה המתמשכת של הסביבה הבינלאומית וההשפעה של ייסוף השקל על סחר חוץ צפויים להאט את צמיחת הייצוא.
כל עוד האינפלציה נשארת נמוכה בישראל, כותבים ב-OECD, מדיניות מוניטארית סתגלנית תישאר מתאימה לריסון של ייסוף המטבע. עוד כותבים ב-OECD: "העלייה בשיעורי הריבית על המשכנתאות בעקבות צעדים מקרו-יציבותיים שנקט בנק ישראל לייצב את שוק הנדל"ן - היא מבורכת".
ה-OECD גם מעיר כי "יש להרחיב את הרפורמות שנועדו להגביר את התחרות בין הבנקים לתחומים מוגנים נוספים, כגון החקלאות, על מנת להגביר את ההיצע ולהדביק את פערי הפריון. יש להמשיך ולקדם הורדת הנטל הרגולטורי על עסקים ידי פישוט הליכי ביורוקרטיה ורישוי מורכבים".
בעוד שהכלכלה הישראלית קרובה לתפוקה מלאה, נכתב בדו"ח, להרחבה התקציבית המתונה המתוכננת ל-2017 צפויה השפעה חיובית קטנה וזמנית בלבד על הפעילות. "עם זאת", נכתב, "כספי ציבור צריכים לגלם תפקיד גדול יותר בהמרצת הצמיחה ובהפיכתה לכוללנית יותר, וזאת על ידי העברת דגש על הוצאות שיאיצו השקעה ויקדמו יעילות בתחבורה הציבורית ובחינוך".
בנק ישראל הותיר את הריבית על 0.1% מאז מרס 2015, מציינים בדו"ח, ולמרות ההתערבות, השקל התחזק ב-3.5% במונחים ריאליים ב-2016. ב-OECD לא שוכחים לציין את עליית מחירי הדיור המתמשכת ומפרטים שלמרות העלייה המשמעותית בשיעורי הריבית על המשכנתא, המתקשרת לאימוץ צעדים כלל-מערכתיים, עליית מחירי הדיור נותרה משמעותית, סביב 8% בחודשים האחרונים.