פרצוף חמוץ: 4 מתכונים לחמוצים
אפשר לקנות אותם מוכנים, אבל הרבה יותר כיף להכין בבית - שלושה מתכונים לחמוצים: חמוצים בסגנון יפני עם ירקות, חמוצים מהמטבח העיראקי עם לפת סגולה וגם טרשי - חמוצים עם כרוכום כמו שמגישים במסעדות
חמוצים יפנים
שף לאון לאוגנקי מרשת "ג'פניקה"
המצרכים:
1 ק"ג כרוב לבן
300 גר' גזר, קלוף וחתוך לג'וליאנים
150 גר' גמבה, חתוכה לרצועות
150 גר' מלפפון, חתוך לרצועות גסות
150 גר' קולורבי, חתוך לרצועות
1/2 פלפל צ'ילי אדום חריף, חתוך לטבעות
1 ליטר חומץ טבעי חום
1/5 ליטר מים
400 גר' סוכר
4 כפות מלח
אופן ההכנה:
- יוצקים את המים והחומץ לסיר, ומביאים לרתיחה. מוסיפים סוכר ומלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס.
- שמים את הירקות בקופסה גדולה, ויוצקים מעל את המרינדה הרותחת.
- משאירים בטמפרטורת החדר במשך 5 שעות, ומכניסים למקרר. החמוצים מוכנים כעבור 24 שעות.
מלפפונים חמוצים
שף שאול בן אדרת, מסעדת "התרנגול הכחול"
המצרכים:
כלים: 1 צנצנת זכוכית
1 ק"ג מלפפונים ירוקים קטנים (בייבי) טריים ופריכים
6 שיני שום עם הקליפה
1 פלפלון צ'ילי ירוק או אדום
5 גבעולי שמיר
1 ליטר מים
1 כף מלח
1 כף סוכר
1 כוס חומץ תפוחים
אופן ההכנה:
בצנצנת מעוקרת ונקייה לסדר מלפפונים, שום, צ'ילי ושמיר לערבב את המים עם המלח, סוכר והחומץ ולמזוג עד כיסוי המלפפונים
מחללה - חמוצים עיראקיים
שף שאול בן אדרת, מסעדת "התרנגול הכחול"
המצרכים:
1 ק"ג לפת טרייה, קלופה וחתוכה לפרוסות של 1/2 ס"מ
1 ק"ג גזר, קלוף וחתוך לג'וליאנים
3 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות
1 כוס חומץ
1/2 כוס מלח בישול
1 ליטר מים
אופן הכנה:
- מסדרים בצנצנת את הגזרים, הלפת והסלקים.
- יוצקים מעל כוס חומץ ומוסיפים את המלח ואת המים.
- סוגרים היטב את הקופסה, ומשאירים בחוץ במשך 5 ימים.
טרשי - חמוצים עיראקיים
שף לירן גבאי מ"פלאפל גבאי"
המצרכים:
1/2 כרוב, חתוך גס
1/2 1 כרובית מפורקת
5 גזרים קלופים ופרוסים
3 פלפלים ירוקים או אדומים מתוקים
2 פלפלים ירוקים חריפים
4 כפות חומץ
2 כפות סוכר
1/4 1 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
אופן ההכנה:
- מכניסים את הירקות לסיר. מוסיפים את החומץ, הסוכר, הבהרט והכורכום ויוצקים מים עד לכיסוי.
- מבשלים עד לרתיחה, ומעבירים לצנצנות לאחסון.
טיפ:
הבישול מזרז את תהליך ההחמצה. בזכותו החמוצים מוכנים לאחר שעתיים.