שתף קטע נבחר

 

היועמ"ש אישר העתקת עמונה בתנאי שיוסר חוק ההסדרה

היועץ אביחי מנדלבליט אישר פתרון שהוצע בקבינט, שלפיו עמונה תפונה לאתר זמני על "נכסי נפקדים" למשך שמונה חודשים עד להסדרת קבע. עם זאת, היועמ"ש אמר כי הפתרון מקובל רק אם חוק ההסדרה לא יעבור בכנסת. גורמים בבית היהודי: "החוק יעלה להצבעה כמתוכנן ביום רביעי"

 

אישר את הפתרון והציב תנאי. מנדלבליט (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אישר את הפתרון והציב תנאי. מנדלבליט(צילום: גיל יוחנן)

התנאי של היועמ"ש: היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מסר אמש (ב') חוות דעת בנוגע לסוגיית עמונה ואישר פתרון של העתקת היישוב לשמונה חודשים לשלוש חלקות המצויות מצפון להתנחלות המוגדרות "נכסי נפקדים". עם זאת, מנדלבליט ציין בחוות הדעת כי הפתרון תקף רק אם חוק ההסדרה לא יעבור בכנסת. 

 

שלשום עלה הפתרון כאפשרות בישיבת הקבינט שנערכה בנושא. מנדלבליט התבקש להעביר חוות דעת וכעת הוא פרסם אותה. היועמ"ש הבהיר בחוות הדעת כי העברת חוק ההסדרה תוביל לפינוי מיידי של החלקות המדוברות. גם בג"ץ צפוי להידרש לסוגיית הפתרון שאישר מנדלבליט, ובמקרה של עתירות נגד הפתרון יגן עליו היועמ"ש בבית המשפט. 

סירב לוותר על חוק ההסדרה ודרש פתרון. בנט (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סירב לוותר על חוק ההסדרה ודרש פתרון. בנט(צילום: רויטרס)

 

שלשום בישיבת הקבינט הופעלו לחצים על השר נפתלי בנט לרדת מחוק ההסדרה. הוא סירב וביקש לראות קודם פתרון - לא על הנייר אלא את הקרוואן הראשון שיונח במקום עמונה המפונה. פתרון "נכסי הנפקדים" הוצע בעבר על ידי התושבים עצמם אולם לא קודם.

 

עם זאת, בבית היהודי מבהירים כי חוות הדעת היא צעד בכיוון הנכון אבל היא עוד לא מהווה פתרון שלם לסוגיית עמונה, ולכן מתכוונים במפלגה להמשיך עם הליכי החקיקה ובתוך כך גם להעלות את החוק להצבעה במליאה בקריאה ראשונה ביום רביעי.

 

מה יעלה בגורל ההתנחלות? עמונה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מה יעלה בגורל ההתנחלות? עמונה(צילום: AFP)

בבית היהודי טוענים כי רק כאשר יוצב הקראוון הראשון - יעצרו את החקיקה. לפי גורמים בקואליציה, משמעות ההחלטה היא שאפשר לבנות את שכונת עמונה צפון ולהותיר את עמונה על ההר לכאורה.

 

מוקדם יותר פנו חברי האופוזיציה ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין בבקשה לדחות את הדיון על חוק ההסדרה שנקבע לעוד יומיים. במכתב האופוזיציה נכתב כי טרם התקיים דיון על ההיבטים הביטחוניים והמדיניים של החוק.

 

"המתווה מגוחך ומשפיל, איננו חפצים שניתן לזרוק ממקום למקום"

ממטה מאבק עמונה נמסר כי המתווה שהוצע "אינו מהווה פתרון עבור תושבי עמונה כלל וכלל. מדובר במתווה מגוחך ומשפיל, של מי שאיננו רואה מול עיניו את עשרות המשפחות ומאות הילדים שבנו כאן מפעל חיים במשך 20 שנה. איננו חפצים שניתן לזרוק ממקום למקום כל כמה חודשים. לא ניעקר מבתינו בהסכמה למקום אחר, רק כדי להיזרק שוב מאותו מקום כעבור שמונה חודשים, אל הבלתי נודע.

 

"הציבור לא יסבול את החרבת עמונה, כפי שבא לידי ביטוי בקריאת כל רבני הציונות הדתית. נותרו רק שתי אפשרויות: חקיקת חוק ההסדרה שתמנע עוול נורא מאזרחים ישראלים שעלו לקרקע בשליחות ממשלות ישראל, או פינוי כפוי וכואב של מאות יהודים מביתם - פינוי שראש הממשלה ושריו יישאו באחריות לתוצאותיו הקשות. כי שנית עמונה לא תיפול".

 

ארגון "יש דין", שמייצג את בעלי הקרקעות הפלסטינים, מסר לאחר הודעת היועמ"ש: "במקום לסיים את הפגיעה המתמשכת בבעלי הקרקעות הפלסטינים ולפעול כמצופה משומר הסף מספר אחת של ישראל, היועמ"ש נכנע ללחצים פוליטיים והסכים ל'פתרון' שפוגע בחוק ובזכויות הקניין של האוכלוסייה המוגנת הפלסטינית ומנוגד לדין הבינלאומי ולמדיניות משרד המשפטים ב-30 השנים האחרונות. 'יש דין' עתר לבג"ץ כדי לאפשר לתושבי הכפרים הסמוכים לעמונה לשוב לאדמותיהם ונמשיך להיאבק יחד איתם על זכויותיהם".

 

 


פורסם לראשונה 28/11/2016 22:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים