אבי לוי מגיש: חמין לשבת
מתכוננים לסוף השבוע: מזג האוויר עורר בכם חשק לסיר של חמין לשבת? השף אבי לוי נותן מתכון מנצח לסיר חמין שלא תוכלו להוריד ממנו את הידיים
חמין לשבת
המצרכים (ל-6 מנות):
6 כפות שמן קנולה
3 בצלים חצויים
4 תפוחי אדמה שלמים וקלופים
1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה במים
1 כוס גרגירי חומוס מושרים לילה שלם
500 גרם בשר מס' 5 או שפונדרה או 2 כרעי עוף
2 כפיות מלח גס
3 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל גרוס
3 כפות דבש
1 בטטה שטופה היטב עם קליפתה
1 ראש שום עם קליפתו
2 כוסות ציר עוף או 3 כפות אבקת מרק מהולות ב-2 כוסות מים – חשוב שהמים יגיעו לגובה התכולה של הסיר
5 ביצים
אופן ההכנה:
- בסיר גדול של חמין מחממים שמן ומטגנים בצל ובשר עד להזהבה.
- מוסיפים תפוחי אדמה וקטניות. מכסים ומטגנים על חום בינוני 10 דקות. חורצים מספר חריצים בעצמות הכרעיים בעזרת סכין או חותכים את בשר הבקר לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומטגנים 5 דקות.
- מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים דבש, בטטה, ראש שום שלם, מכסים ומטגנים עוד 7-8 דקות.
- פותחים את הסיר ומוסיפים נוזלים. מסדרים את הביצים, מכסים ומרתיחים במשך 40 דקות.
- מורידים מהלהבה ומעבירים לפלטה של שבת למשך הלילה.
חמין לשבת גשומה, שף אבי לוי
צילום: יח"צ
מומלצים