שתף קטע נבחר
 

גיל הפרישה לנשים לא יעלה בינואר הקרוב

שתיקת הוועדה הממשלתית שאמורה לייעץ לשר האוצר, פחות מחודש לפני כניסת דחיית גיל הפרישה לנשים לתוקף, הביאה לדחיית המועד העלאת הגיל, על כל המשתמע מכך. יו"ר הוועדה ח"כ גפני אמר לנציגי האוצר: "אם לא תגיעו עם הודעה כלשהי עד יום ה' השבוע (מחרתיים), אקדם לבדי את המועדים של דחיית ההעלאה ושל כניסתה לתוקף"

ועדת הכספים אישרה היום (ג') ליו"ר ח"כ משה גפני (יהדות התורה) להסדיר את דחיית גיל הפרישה לנשים בהוספת תיקון בחוק ההסדרים לתקציב 2017/18. הסדרת הדחייה תמנע העלאה אוטומטית של הגיל בינואר הקרוב.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

לדברי גפני, התוספת הדחופה של הרגע האחרון, פחות מחודש לפני כניסת הדחייה לתוקף, נדרשת נוכח שתיקת הוועדה הממשלתית שאמורה לייעץ לשר האוצר לדחות את מועד העלאת הגיל, על כל המשתמע מכך. הוועדה הוקמה אך טרם קיבלה החלטה כלשהי בלוח הזמנים שנקבע לה בחוק מראשית העשור הקודם.

 

ח"כ גפני ציין כי שר הרווחה חיים כ"ץ ביקש לדחות את העלאת הגיל בשנתיים, עוד כשהיה יו"ר ועדת העבודה והרווחה בכנסת הקודמת. אולם למהלך אין תוקף ביצועי, כך שהביצוע בפועל תלוי קודם בדחיית הגיל לפי אותו חוק. כמו כן, דרושה תמיכת שר האוצר לדחיית ההעלאה.

 

גפני הציג אולטימטום לנציגי האוצר בוועדה: "אם לא תגיעו עם הודעה כלשהי עד יום חמישי השבוע (מחרתיים), אקדם לבדי את המועדים של דחיית ההעלאה ושל כניסתה לתוקף".

 

היועצת המשפטית של הוועדה, עו"ד שגית אפיק, ציינה כי לפי חוק הגיל החדש הקיים, המלצות הוועדה הממשלתית לשר האוצר היו צריכות להתקבל סוף חודש ספטמבר 2016 (לפני כחודשיים). לאחר מכן, ועדת הכספים היתה אמורה לתרגם אותם לחקיקה עד 31 בדצמבר 2016.

 

כיוון שמועדים אלה אינם תקפים, גפני מציע לשר לדחות את מועד הגשת ההמלצות ל-30 באפריל 2017 ולתרגמם לחקיקה על ידי הוועדה ל-31 ביולי 2017. כמו כן, מציין גפני שיש להגביל את תוקף ההעלאה רק לנשים שנולדו מ-1956 והלאה.

 

סגנית הממונה על התקציבים באוצר, יעל מבורך, השיבה כי הם "מתנגדים להצעה החדשה" אך סייגה ואמרה, כי הם "צריכים לבדוק את העניין ויחזרו לוועדה עם תשובה".

 

השר חיים כ"ץ אמר השבוע לוועדה בדיון על ביצוע תקציב משרדו: "עקרונית אני מתנגד להעלאת הגיל, אבל יש לבדוק היטב את השלכות המהלך על משק הפנסיה לפני קביעת מועדים אחרים".

 

לדבריו, אי העלאת הגיל תפגע בעמיתי הקרנות הוותיקות בהן ישנם מעל 400 אלף עמיתים, מתוכם כ-35 אלף נשים. הקרנות טוענות שהן כבר כללו בחישובים את הגיל החדש לנשים. כך שאי העלאת הגיל תוביל לגירעון של 0.65%. "יש לבדוק אם טענתן נכונה, ובכל מקרה לוודא שעמיתי הקרנות הוותיקות לא ייפגעו" ציין כ"ץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים