שתף קטע נבחר

המהפך של אלכסיי: מנאשם בפלילים ללוחם במג"ב

אלכסיי צ'רנוחין הסתבך עם החוק והיה מועמד לגירוש מישראל, אך השתלבות בתוכנית של המשטרה שינתה את מסלול חייו. ביום שלישי הוא סיים טירונות לוחמים ואם יתמיד לפחות 18 חודשים יקבל גם אזרחות ישראלית. "זה מאוד מרגש, לא האמנתי שזה יקרה"

 

  

אלכסיי צ'רנוחין הוא הוכחה שאפשר אחרת. אחרת לגמרי. לפני כמה שנים הוא הואשם בעבירות רכוש, ניתק קשר עם משפחתו והיה על סף גירוש מהארץ. אלא שבמסגרת פרויקט מיל"ה (משטרת ישראל למען הנוער) הוא עבר הליך שיקום, קיבל חנינה מנשיא המדינה שמחקה את הרישום הפלילי שלו ושינה את התנהלותו ב-180 מעלות. בקיץ האחרון הוא התגייס למג"ב וביום שלישי סיים את טירונות הלוחמים.

 

צ'רנוחין נולד להורים לא יהודים שהיגרו לארץ כשהיה בן 4.5. המשפחה שהתה בישראל באמצעות אשרות זמניות שאותן חידשה מעת לעת. "בגיל 15 היה משבר. יצאתי מהבית והתחלתי 'לטייל' בכל מיני מסגרות". לאחר הניתוק מהמשפחה הידרדר צ'רנוחין ואף הגיע לבית המעצר לאחר שהואשם בעבירות רכוש. נגזר עליו שירות לתועלת הציבור במסגרת הסדר שבו קיבל "אי-הרשעה", זאת בין היתר בשל נסיבות חייו.  

 

אלכסיי צ'רנוחין. עדיין בנתק מההורים (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
אלכסיי צ'רנוחין. עדיין בנתק מההורים(צילום: אלי מנדלבאום)

עם מפקדו עידן מזרחי. "זיהינו בו יכולות" (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
עם מפקדו עידן מזרחי. "זיהינו בו יכולות"(צילום: אלי מנדלבאום)
 

אלכסיי מקבל תעודת זהות כחולה (צילום: דוברות המשטרה) (צילום: דוברות המשטרה)
אלכסיי מקבל תעודת זהות כחולה(צילום: דוברות המשטרה)

בשל הניתוק ממשפחתו נתקל צ'רנוחין בבעיות לחידוש האשרה הזמנית שלו. הוא היה מועמד לגירוש מהארץ ואפילו לא היה מועמד לגיוס. פקד רחלי חג'ג' שמיר, ראש צוות בתביעות דרום במשטרה, ליוותה את צ'רנוחין במסגרת פרויקט מיל"ה, שבמהלכו הוא הביע עניין להשתקם, לשנות את דרכו ולהתגייס. "פנינו ללשכת נשיא המדינה, ותמכנו בבקשה לחנינה, משום שמשרד הפנים התנה את אשרת הקבע שלו במחיקת כל הרישום

 הפלילי", היא מספרת. "בסופו של דבר הוא קיבל מעמד של תושב קבע. אם הוא יסיים שירות משמעותי במג"ב, של 18 חודשים לפחות, הוא יקבל באופן אוטומטי אזרחות. אני בטוחה שמהמקום שלו בתחילת הדרך זה משהו שהוא לא היה יכול להאמין שבאמת יהיה לו".

 

כיום צ'רנוחין לא נמצא בקשר עם הוריו והוא מתגורר בדירה בראשון לציון עם שותפים. למרות זאת, הוא לא היה לבד בטקס הסיום: מלבד קצינת המשטרה שליוותה אותו בפרויקט מיל"ה הגיעו גם אנשי הצוות החינוכי בהוסטל נווה גת, אחד המקומות בהם שהה צ'רנוחין. "אם היית אומר לי לפני שנה שאני אעמוד בטקס סיום של משמר הגבול, לא הייתי מאמין", מודה צ'רנוחין. "היה לי ספק אם בכלל ייתנו לי להתגייס. זה מאוד מרגש", אמר.

 

מפקדו, עידן מזרחי: "בתחילת הטירונות ראינו כבר את היכולות שלו, ראינו למה הוא מסוגל. הוא שוטר מוערך, הפגין יכולות יוצאות דופן ואנחנו גאים בו שהוא הגיע למעמד הזה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
צ'רנוחין
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים